banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner225
19 Mart 2024 Salı

Milli Yol Partisi Beylikdüzü Gümbür Gümbür Geliyor

Emlak Vergisi ödemelerinde ev kadınları, emekliler ve işsizler dikkat

Emlak Vergisi’nin ilk taksidi 31 Mayıs’a kadar ödenecek. Ancak ev kadınları, emekliler, engelliler, işsizler, gazi ve şehit yakınları vergi ödemiyor. Bilmeden ödeyenler son 5 yıllık vergiyi geri alabilir

02 Mayıs 2018 Çarşamba 11:37
Emlak Vergisi ödemelerinde ev kadınları, emekliler ve işsizler dikkat
banner312
Emlak Vergisi ödemelerinde ev kadınları, emekliler ve işsizler dikkat
Emlak Vergisi’nin ilk taksidi 31 Mayıs’a kadar ödenecek. Ancak ev kadınları, emekliler, engelliler, işsizler, gazi ve şehit yakınları vergi ödemiyor. Bilmeden ödeyenler son 5 yıllık vergiyi geri alabilir
Belediyeler 25 milyon ev sahibinden milyarlarca lira Emlak Vergisi topluyor. Bu vergi belediyeler için bulunmaz bir kaynak. Mayıs ve Kasım aylarında iki taksit halinde ödenebilen vergiden bazı kişiler muaf. Yasaya göre; işsizler, emekli maaşıyla geçinenler (dul ve yetimleri dahil), ev hanımları, geliri olmayanlar, gazi ve şehitlerin dul, yetimleri Emlak Vergisi ödemiyor.
 
BİZZAT BAŞVURU ŞARTI


Sıfır vergiden faydalanmak için evin brüt 200 metrekareyi aşmaması ve sadece bir konutun olması gerekiyor. Buna rağmen vergi borcu çıkarılan veya vergi ödeyen milyonlarca vatandaş var. Bunun önüne geçmek mümkün. Vergi muafiyetinden faydalanmak için mutlaka belediyeye başvurup ‘vergi muafiyeti formu doldurup’ bizzat başvuru yapmak gerekiyor.
 
EVDE KİRACI VARSA


Sıfır oranlı Emlak Vergisi için evde bizzat oturmak gerekmiyor. Emekli maaşı dışında başka bir geliri olmayanlar sahip olduğu meskeni kiraya verip kendisi de kirada oturması durumunda hiç vergi ödemiyor. Ama emekli veya işsizler, kendine ait tek evini kiraya verip eşine, oğluna ya da kızına ait evde oturuyorsa sıfır oranlı Emlak Vergisi’nden yararlanamıyor.
 
BAŞKA GELİRİ OLANLAR... 


Emeklinin bankada, birikimi ya da ikramiyesi nedeniyle faiz geliri varsa vergi ödüyor. Emekliler ve ev hanımlarının 2017’de 30 bin lirayı aşan mevduat faizi, repo, döviz hesabı faizi, fon payı geliri gibi geliri varsa 2018’de sıfır oranlı Emlak Vergisi’nden yararlanamıyor. Diğer yandan evi dışında gayrimenkulü, örneğin arsası olan da vergi ödüyor.
 
İADE İSTEYİN 


Bilmeden Emlak Vergisi ödeyen emekliler, ev hanımları, işsizler, engelliler, gaziler, şehit dul ve yetimleri; yersiz ödemenin iadesi için belediyelere itiraz ederek geriye dönük olarak 5 yıllık Emlak Vergisi’ni isteyebilir. Bunun için belediyenin emlak birimine, ‘Vergi Usul Kanunu Madde 120/2’yi dayanak göstererek ‘düzeltme dilekçesi’ (yukarıda) verilmeli.
 
YENİ EMEKLİ OLANLAR BU YIL İÇİN ÖDEYECEK 


2018’de emekli olanlar, bu yılın Emlak Vergisi’ni ödeyecek. Gerekli koşulları taşıyıp da belediyelere bildirimde bulunanlar emekli olduğu tarihi izleyen yıldan (bu yıl emekli olanlar 2019) itibaren sahip olduğu tek konut nedeniyle vergi ödemiyor. 2017’de emekli olanlar ise bu yıldan itibaren vergi ödemeyecek.
 
ENGELLİNİN KİMLİĞİ YETER 


Engellilerin tek meskene Emlak Vergisi ödememeleri için, engelli olduklarını belgelemesi yeterli. Bunun için engelli kimlik kartının fotokopisiyle dolduracakları formu belediyeye vermeleri şart.

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV