banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner288
06 Mayıs 2024 Pazartesi

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Erdoğan Suriye İçin Kararını Verdi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Güney Afrika'da Suriye'ye yaptırım kararına ilişkin konuştu

05 Ekim 2011 Çarşamba 12:49
Erdoğan Suriye İçin Kararını Verdi
banner311

Erdoğan Suriye İçin Kararını Verdi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Güney Afrika'da Suriye'ye yaptırım kararına ilişkin konuştu

Birleşmiş Milletler'in Suriye'deki vahşeti yok sayması ve Suriye'ye yaptırım kararını veto etmesi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı çileden çıkardı.

"Birleşmiş Milletler'in yaptırım kararını veto etmesi Türkiye'yi engellemez. Türkiye ne ABD, ne Avrupa ne de Çin'dir. Bizim 900 küsur kilometre sınırımız ve akrabalıklarımız var. Şuan da yaptırım paketi üzerinde çalışıyoruz."

İSRAİL'İN ATOM BOMBASI VAR

İsrail'i de sert sözlerle eleştiren Erdoğan, İsrail'i 'tehdit olarak' gördüğünü itiraf etti ve ekledi:

"Çünkü atom bombası var."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Johannesburg'ta düzenlenen Türk Dış Politikası Konferansı'nda konuştu.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan bölümler...

SURİYE'YE YAPTIRIM YOLDA

İŞTE ERDOĞAN'I ÇILDIRTAN O KARAR
- Başbakan Erdoğan'ın Güney Afrika'da sert dille eleştirdiği BM kararının tüm ayrıntıları burada...

- Türkiye Suriye'ye müdahaleye mi hazırlanıyor? İşte bu kritik soruları akıllara getiren o hamle...

"Komşumuz Suriye'deki gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Esad'ın tüm reform vaatlerine rağmen gereken adımları atmadığını, halkın sesini baskı ve şiddetle susturmaya çalıştığını görüyoruz. Sayın Esad'a bu hususları birkaç kez ifade ettim.

Şimdi soruyorum: İnsanların acımasızca öldürüldüğü bir ülke özgür bir ülke olabilir mi?

O ülkede demokrasiden bahsedilebilir mi?

Böyle bir ülke savunulabilir mi?

DOSTLUĞUMU KENARA KOYDUM

Benim Sayın Beşşar'la çok ciddi dostluğum vardı. Ama bizim dostluğumuz için ilkeler çok önemlidir. İlkelerimiz yok sayılırsa dostluğumuzu bir kenara koyarız. İnsanlar fanidir, ama ilkeler ebedidir.

BM'YE SERT ELEŞTİRİLER

BM'de daimi üyelerin ikisinin vetosu nedeniyle Suriye'ye uyarı tasarısı veto edildi. Tabi bunun veto edilmesi Türkiye'nin yaptırımlarımızı engelemez. Biz şuan da yaptırım paketini devreye sokacağız. Bizler ne Avrupa'nın ne Çin'in ne de ABD'nin durumundayız. Bizim aramızda 900 küsur kilometre sınır var, aramızda akrabalık bağları var.

BARIŞIN ÖNÜNDEKİ ENGEL: İSRAİL

Arap Baharı'nın başarıya kavuşması için bölgedeki istikrarın sağlanması gerekiyor. Barışın önündeki engellerin kaldırılması şarttır. Barışın önündeki en büyük engel ise İsrail'dir.

İRAN'A SUDAN'A VAR İSRAİL'E YOK

BM'den İsrail için 247 adet yaptırım karar çıkmıştır ama uygulanmamıştır. İsrail'e baskı yapılmış mı? Hayır... Ama İran'la, Sudan'la ilgili var. Orada var, orada yok.

BM'YE AĞIR ELEŞTİRİ

İşte bu ikircikli yaklaşımla dünya barışına hizmet edemezsin. BM'de üzerine düşen görevi yerine getirmemiştir. BM'nin reforme edilmesi şarttır. Daimi üyeliklerin ve geçici üyeliklerin değiştirilmesi gerekiyor. Bütün ülkeler buradan nasibini almalıdır. Bir tane Afrika ülkesi daimi üyeler arasında var mı? Yok... Kader 5 tane daimi üyenin elinde.

KİMSE TÜNELLER NİYE VAR DEMİYOR!

Gazze'deki ambargoyla İsrail insani, ahlaki ve hukuki tüm değerleri ayaklar altına alıyor. Bütün bir halkı yokluğa ve sefalete mahkum ediyor. Filistin bir açıkhava hapishanesidir.

Gazze'deki tüneller bombalanıyor! 'Kimse bu tüneller orada niye var?' diye sormuyor. İnsanlar kurban bayramlarında kurban kesmek için bile o tünellerden hayvan getiriyor. Peki BM bu durumda ne yapıyor? Hala İsrail'in yanında yer almaya devam ediyorlar.

9 ŞEHİTTEN 35 MERMİ ÇIKTI

Uluslararası sularda 9 kişiyi öldürdüler. 1'i Türk kökenli ABD vatandaşıydı. Adı Furkan... 5 tane kurşun çıktı vücudundan. 1'i alnından 2 cm'den sıkılmış, 4 tane de sırtından.

Obama'ya sordum bunu?

Türk kökenli olduğu için mi vatandaşınıza sahip çıkmıyorsunuz? dedim. Yanıt yok. Ama biz takipçisi olacağız. 9 şehidin üzerinden 35 mermi çıktı. İsrail'in başbakanı utanmadan 'o gemide silah vardı' diyor. Silah falan gösteremediler. Çünkü ortada silah yok. Ama bu yalanı söylemeye devam ediyor. Bunların siyaseti yalan üzerine kurulu.

BİRİLERİ ARTIK SÖYLEMELİ

Uluslararası toplum, İsrail'e artık 'sen hukukun üstünde değilsin' demelidir. Filistin'in devlet talebi kabul edilmeli.

ONLAR BİZİM UZATTIĞIMIZ ELİ İYİ BİLİR

Geçmişte Yahudi toplumuna uzattığımız yardım elini kendileri çok iyi bilir. Bir önceki İsrail hükümetiyle yakın çalışmalar yürüttüğümüzü İsrail kamuoyu çok iyi bilir. İsrail'in yaptığı yanlıştan geri dönmesi gerekmektedir.




 

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV