banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner300
07 Mayıs 2024 Salı

Benzin ve motorine indirim geliyor

Ethem Sarısülük davasında üçüncü duruşma

Gezi eylemleri sırasında polisin silahından çıkan kurşunla hayatını kaybeden Ethem Sarısülük Davası’nın üçüncü duruşması Ankara Adliyesi'nde yoğun güvenlik önlemleri altında sürüyor.

02 Aralık 2013 Pazartesi 11:31
Ethem Sarısülük davasında üçüncü duruşma
banner266
Ethem Sarısülük davasında üçüncü duruşma
Gezi eylemleri sırasında polisin silahından çıkan kurşunla hayatını kaybeden Ethem Sarısülük Davası’nın üçüncü duruşması Ankara Adliyesi'nde yoğun güvenlik önlemleri altında sürüyor. Sanık polis Ahmet Ş. duruşmaya Şanlıurfa'dan telekonferans yöntemiyle katılıyor. Sanık polisin ilk duruşmada olduğu gibi peruk ve gözlük taktığı görüldü.

Başkent'teki Gezi olayları sırasında Ethem Sarısülük’ü başından vurarak ölümüne neden olan polis memuru Ahmet Ş.’nin yargılanmasına Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam ediliyor. Davada Sarısülük ailesini çok sayıda avukat temsil ediyor.

Sanık polis Ahmet Ş., telekonferans sistemiyle ifade veriyor. Duruşmada ilk olarak sanık Şahbaz'ın kimlik tespiti yapıldı.

Sarısülük ailesinin avukatları "Sanığın gerçek sanık olduğunu nereden bilelim. Dosyada sanığın fotoğrafı ve kimliği bile yok. Sanık farklı bir TC numarası verdi. Oradaki sanığın gerçek sanık olup olmadığını bilmiyoruz. Fotoğrafını istiyoruz. Doğru kimlik tespiti yapılmıyor" sözleriyle bu tespite itiraz ettiler.

Avukatların doğru kimlik tespiti talebini değerlendiren mahkeme heyeti Ahmet Ş.'nin fotoğrafının çekilmesi, imzasının alınıp elektronik imza yoluyla gönderilmesi kaydıyla duruşmaya devam etme kararı aldı.

SANIK POLİS YİNE PERUK VE GÖZLÜKLÜ

Ahmet Ş’nin yine peruk ve gözlük takarak ifade verdiği görüldü. Avukatların, kimlik tespitine engel olduğunu da belirterek bu duruma yaptıkları itiraz reddedildi.



SANIK POLİS: SÖZLÜ SAVUNMA YAPMAYACAĞIM

Sanık polis Ahmet Ş. "Yazılı savunmamı mahkemeye sunuyorum. İddianamedeki beyanımı kabul ediyorum.Sözlü savunma yapmayacağım" dedi.

VEKİLLER DE DURUŞMAYI TAKİP EDİYOR

Duruşmayı CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ve HDP Genel Başkan Yardımcısı Ertuğrul Kürkçü'nün de arasında bulunduğu çok sayıda kişi takip ediyor.

YOLLAR TRAFİĞE KAPATILDI

Ankara Adliyesi etrafında geniş güvenlik önlemleri alındı, bölgedeki bazı yollar trafiğe kapatıldı. Adliyeye geliş yollarında kimlik ve üst araması yapılıyor. Gelenler duruşma salonuna sığmadığı için adliye koridorlarında da yığılmalar oldu. Duruşma salonunda güvenliği ailenin talebi üzerine jandarma sağlıyor.
SANIK POLİSE 5 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

15 sayfalık iddianamede polis memuru Ahmet Ş. hakkında 1 yıl 4 aydan 5 yıla kadar hapis cezası isteniyor. İddianamede polis memuru Ahmet Ş.’nin 'Meşru savunmada sınırın aşılması suretiyle öldürmek' suçundan hazırlanan iddianamede, 'meşru savunma sınırını kasten aştığının söylenemeyeceği, sınırın kasıt olmaksızın aşıldığı' kaydedildi.

Ethem Sarısülük davasında mahkeme çekildi

Ankara 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi heyeti Ethem Sarısülük davasından çekildi.

Ankara'daki Gezi Parkı protestoları sırasında polisin silahından çıkan kurşunla hayatını kaybeden ile ilgili davada Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti davadan çekilme kararı aldı.

Kızılay'daki Gezi Parkı protestoları sırasında Ethem Sarısülük'ün ölümüne neden olan polis memuru Ahmet Şahbaz'ın yargılanmasına devam edildi.

Davada Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti, yargılamadan çekilme kararı verdi.

Duruşmaya Sarısülük ailesi ve avukatları ile Şahbaz'ın avukatları katıldı. Avukatların bir kısmı, mahkemenin izniyle sanık sandalyesinde oturdu.

Duruşmayı CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ve HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü'nün de arasında bulunduğu çok sayıda kişi takip ediyor.

Duruşmada ilk olarak sanık Şahbaz'ın kimlik tespiti yapıldı.

Bazı grupların adliye çevresinde toplandıkları, polisin de sabah saatlerinden itibaren önlem aldığı görüldü.



beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV