banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner296
05 Mayıs 2024 Pazar

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

FETÖ'nün çakma derneğine operasyon

Fethullahçı Terör Örgütü'nün örgütsel toplantılarını yasal gösterebilmek adına kurduğu ve illegal toplantıların gerçekleştirildiği tespit edilen Denge platformu isimli derneğe operasyon düzenlendi.

28 Kasım 2016 Pazartesi 18:15
FETÖ'nün çakma derneğine operasyon
banner291
FETÖ'nün çakma derneğine operasyon
Fethullahçı Terör Örgütü'nün örgütsel toplantılarını yasal gösterebilmek adına kurduğu ve illegal toplantıların gerçekleştirildiği tespit edilen Denge platformu isimli derneğe operasyon düzenlendi. Derneğin değişik tarihlerde yönetici ve idarecisi oldukları belirlenen 37 şüpheli gözaltına alındı.
Fethullahçı Terör Örgütü'nün örgütsel toplantılarını yasal gösterebilmek adına kurduğu ve çatısı altında birçok illegal toplantının gerçekleştirildiği belirlenen Denge Platformu isimli derneğe operasyon düzenlendi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nun yürüttüğü soruşturma kapsamında derneğin değişik tarihlerde yöneticisi ve idarecisi oldukları belirlenen 48 şüpheli hakkında gözaltı, arama ve el koyma kararı verildi. Operasyon için düğmeye basan İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 6 ilde 65 adrese baskın yaptı. 37 şüpheli gözaltına alındı.

Çakma dernek bünyesinde FETÖ/PDY Terör Örgütü'ne müzahir şahıslar tarafından toplantılar yapıldığı, seminer ve sinevizyon gösterimi gerçekleştirildiği, Fethullah Gülen'in videolarının izlendiği, FETÖ adına para toplandığı belirlendi.

Mevlüt D. isimli şüphelinin başkanlığını yaptığı belirtilen sözde dernek ile bağlantılı adreslerden toplanan deliller mali polis tarafından incelemeye alındı. Şüpheli şahısların 4'ünden de ByLock çıktı. 19 şüphelinin FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'in Bank Asya'ya para yatırma talimatından sonra bankaya hesap açtığı, 3 şahsın ise Kimse Yok Mu derneği ile irtibatlı olduğu anlaşıldı.

37 şüpheli emniyetteki işlemlerinin tamamlanması ardından 'FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak' ve 'terörizmin finansmanının önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet' suçları kapsamında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildi. Dernekle irtibatta bulunan kişilerin pasaportlarına tahdit konularak yurtdışına çıkışları engellendi.


web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV