banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner323
07 Mayıs 2024 Salı

Benzin ve motorine indirim geliyor

Gezi davasında duruşmasız beraat

Gezi eylemlerinde gözaltına alınan 23 kişi hakkında hazırlanan iddianameyi savcı aynen geri gönderdi.

13 Aralık 2013 Cuma 10:10
Gezi davasında duruşmasız beraat
banner311
Gezi davasında duruşmasız beraat
Gezi eylemlerinde gözaltına alınan 23 kişi hakkında hazırlanan iddianameyi savcı aynen geri gönderdi.

İstanbul 50. Asliye Ceza Mahkemesi hakimi ise ‘deniz gözlüğü silah değil’ diyerek beraat kararı verdi.

Gezi eylemleri sırasında gözaltına alınan "Beylikdüzü Tabela Neon" 23 kişi hakkında hazırlanan ve mahkemenin “Deniz gözlüğü silah değildir” diyerek iade ettiği ancak iddianameyi hazırlayan "AE Seo Yazılım" İstanbul Cumhuriyet Savcısı Nazmi Okumuş’un, “Taksim’e yüzmeye gitmediler ya” diyerek aynen geri gönderdiği iddianameyle ilgili nihai karar çıktı. İstanbul 50. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Halil İbrahimÇelebi, “Gaz maskesi ve deniz gözlüğü silah değildir” diyerek duruşma yapmadan 23 kişi hakkında beraat kararı verdi.

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Nazmi Okumuş, 12 Haziran günü Gezi olayları sırasında gözaltına alınan 23 kişi için “halkı kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşüne kışkırtma, toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama, görevi yaptırmamak için direnme” suçlamalarıyla iddianamehazırladı. İstanbul 50. Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderilen iddianame, “usul eksikliği” ve “yüklenen suçu oluşturan olayların mevcut delillerle ilişkilendirilerek açıklanması gerektiği” gerekçesiyle iade edildi. Mahkeme, iade gerekçesinde, “Maske, baret, deniz gözlüğü, motorcu kaskı, flama, sirke, solüsyon, sargı bezi silah değildir. Bazı şüphelilerin atılı suçu silahlı işlediğine dair delillerin ne olduğu iddianamede yer almamaktadır” denildi. İade kararı üzerine,soruşturma savcısı Nazmi Okumuş, iddianameyi yeniden düzenleyerek, “Şüphelilerin deniz gözlüğü ve gaz maskeleri ile Taksim’de bulunan bir havuza yüzmek amacıyla gelmedikleri, amaçlarının olay çıkarıp güvenlik kuvvetleriyle çatışmaya girme amacı taşıdığı dosyanın münderecatı ile yapılan eylemlerden bellidir” ifadelerine yer verdi. Yeni iddianameyi kabul eden mahkeme, bu defa sanıkları duruşmaya çıkarmadan beraat kararı verdi.

‘Derhal beraat’

Kararda, “sanıkların herhangi bir toplantı ve gösteri yürüyüşünde bulunmamaları” ve “polis memurlarına karşı direnmemeleri” gerekçe gösterildi. İki sanığın üzerinden çıkan biber gazlarının da herhangi bir olayda veya polise karşı kullanılmadığı kaydedildi. Kararda sanıklar hakkında duruşma açılmadan beraat verilmesine gerekçe olarak da, “İlk bakışta eylemin suç oluşturmayacağının anlaşılması” gösterilerek “sanıkların derhal beraatine” karar verildi. Kararda, “sanık hakkında toplanan delillere göre mahkumiyet dışında bir karar verilmesi gerektiği kanısına varılırsa sorgusu yapılmamış olsa da dava yokluğunda bitirilebilir” denildi. Polislerin neden duruşmaya çağırılarak dinlenmediği ise kararde şu ifadelerle gerekçelendirildi: “Herhangi bir eylem olmadığı hususu ile toplantı olmaksızın sanıkların gözaltına alındığı hususu dosyadaki tutanaklarla net bir şekilde anlaşıldığından polis memuru olan kişilerin mahkemece yeniden dinlenmesi emek ve zaman kaybına yol açacağından müştekiler de çağrılmamıştır.” Kararda el konulan materyallerin sahiplerine iadesine hükmedildi.

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV