banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner248
03 Mayıs 2024 Cuma

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Hakkari'den havalanan askeri helikopter düştü

Hakkari Dağlıca Karakolu'ndan kalkan kargo helikopteri düştü: 5 şehit 7 yaralı.

23 Temmuz 2012 Pazartesi 01:14
Hakkari'den havalanan askeri helikopter düştü
banner264
Hakkari'den havalanan askeri helikopter düştü
Hakkari Dağlıca Karakolu'ndan kalkan kargo helikopteri düştü: 5 şehit 7 yaralı.
Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'ne bağlı Dağlıca bölgesinde bugün akşam saatlerinde kalkış sırasında teknik bir arıza nedeniyle düştüğü belirtilen helikopterde 5 asker şehit oldu, 7 asker yaralandı.

Helikopterin kalkış sırasında teknik arıza nedeniyle düştüğü belirtildi.

Olayın duyulması üzerine Yüksekova ve çevredeki birliklerden Dağlıca'ya ambulanslar sevk edildi. Yaralı askerler yapılan ilk müdahalenin ardından Hakkari Asker Hastanesi'ne getirilerek tedaviye alındı.


ŞEHİT SAYISI 5 OLDU
Hakkari'nin Yüksekova İlçesi Dağlıca Bölgesi'nde düşen helikopterde şehit olan askerlerin sayısı 5 oldu. Helikopter kazasında yaralanan 8 askerden 5'i helikopterle Van'a sevk edildi. Van YYÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alınan 5 askerden biri daha yapılan tüm müdahelelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Diğer 4 yaralının tedavisi sürüyor.

TSK AÇIKLAMA YAPTI
Kazayla ilgili, Genelkurmay Başkanlığı da, internet sitesinden yazılı açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"22 Temmuz 2012 Pazar günü saat 16.55 sıralarında, 4 helikopter mürettebatı ve 11 kişilik emniyet timi ile birlikte Yüksekova'dan kalkan Jandarma Genel Komutanlığı'na ait bir S-70 Sikorsky tipi helikopterimiz; Dağlıca 12 km kuzeydoğusundaki Deryan Tepe'ye inişe geçtiği esnada, ilk belirlemelere göre güç kaybına bağlı olarak kaza kırıma uğramıştır. Kaza sonucunda; 4 personelimiz şehit olmuş, 8 personelimiz yaralanmıştır. Şehit ve yaralılarımız Hakkari ve Yüksekova'ya tahliye edilmişlerdir. Kaza ile ilgili idari ve adli soruşturmaya başlanmıştır. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı ve sabırlar, yaralılarımıza acil şifalar dileriz."

GÜL VE ERDOĞAN'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde askeri helikopterin düşmesi sonucu 4 askerin şehit olması nedeniyle Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'e telgraf göndererek başsağlığı diledi. Gül, gönderdiği telgrafta şehitlerin ailelerine, Türk milletine ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ne başsağlığı dileklerini iletti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da Orgeneral Özel'e başsağlığı mesajı göndererek, üzüntülerini iletti ve yaralı askerler için acil şifa dileğinde bulundu.

İLK GÖRÜNTÜ DENDİ AMA..
Öte yandan, olayla ilgili "İlk görüntüler" adıyla yayınlanan videonun gerçek olup olmadığı tartışma konusu oldu. Habertürk'te yayınlanan görüntünün gerçekliği konusunda kesin bir açıklama yapılmazken, söz konusu videonun 2005 yılına ait olduğu iddia edildi.
 

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV