banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner323
04 Mayıs 2024 Cumartesi

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Hasan Cemal günah çıkardı

TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma 28 Şubat Alt Komisyonu, gazeteciler Hasan Cemal ile Rıdvan Akar'ı dinledi

09 Ekim 2012 Salı 09:50
Hasan Cemal günah çıkardı
banner267
Hasan Cemal günah çıkardı

TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma 28 Şubat Alt Komisyonu, gazeteciler Hasan Cemal ile Rıdvan Akar'ı dinledi.  
Hasan Cemal , komisyonda yaptığı konuşmada, 28 Şubat 'ın savunulacak bir yanının olmadığını söyleyerek, o süreçte demokrasi ve hukukun ayaklar altına alındığını, askerin siyasete acımasızca müdahale ettiğini söyledi. Cemal, medyanın da demokrasi adına kötü bir sınav verdiğini vurguladı.

28 Şubat'ta açık darbe isteyenler ile muhtıra isteyenler olduğunu belirten Hasan Cemal, açık darbe isteyenlerin başarısız olduğunu kaydederek, "28 Şubat sürecinde açık darbe isteyenler başarısız olunca, AK Parti'den sonra, 'Sarıkız', 'Ayışığı', 'Balyoz', 'Ergenekon' gibi yeni darbe tertipleri oluşmaya başladı" dedi.

Askerde ve sivilde zihinsel bir dönüşümün yaşanması gerektiğini dile getiren Cemal, "Askeri ve sivil okullarda ders kitapları demokrasi kültürüne uygun şekilde yeniden yazılmalı" diye konuştu. 28 Şubat öncesinde Refah Yol hükümetinin kurulmamasından yana yazılar yazdığını söyleyen Cemal, "Refah Yol kurulursa asker siyasete fena halde girer, dedim. Kısa süre sonra Erbakan hoca başbakan oldu. Demokrasi oyunun bir parçasıdır, darbeler çare değil, dedim. Refah Partisi'nin kapatılmasına karşı çıktım. Dönemin başbakanı Necmettin Erbakan'ın yanlışları ve olmadık çıkışları, askerin medya ile oyununu hızlandırdı" dedi.

"ASKER VE MEDYANIN TAVRINI ELEŞTİRMEDİM, BAZI KONULARDA SESSİZ KALDIM"

O dönemde askerin ve medyanın tavrını eleştirmediğini, ne güzel de demediğine işaret eden Hasan Cemal, şunları dile getirdi: "Açık darbenin önlenmesi, parlamentonun açık kalması, demokrasinin geleceği için önem taşıyor, diye düşündüm. Refah Yol'un düşürülerek yeni bir yolun açılmasının açık darbeyi önleyeceği düşüncesindeydim. Psikolojik savaş yöntemlerine de yeterince karşı çıkmadım. Andıç ve Osman Özbek adlı generalin açık küfründeki sessizliğim beni hala rahatsız ediyor."

"SÜLEYMAN DEMİREL'İN OYUN İÇİNDE OYUNU VARDI"

Açık darbenin önlenmesinde, dönemin cumhurbaşkanı Süleyman Demirel 'in rolünün göz ardı edilmemesi gerektiğini dile getiren Cemal, "Askerin nizamiyeden dönmesinde Demirel'in etkisi oldu. Ancak Demirel'in oyun içinde oyunu da vardı. Yarı başkanlık sistemi ile medya ve askerle işbirliği içinde, bir süre daha Türkiye'nin başında kalmak istiyordu" dedi.

"GENELKURMAY BAŞKANI'NI İKNA ETMİŞ"

Rıdvan Akar da komisyona yaptığı sunumda, darbeler karşısında basının önemli sorumluluğu olduğunu belirterek basının genellikle darbecileri destekleyen daha sonra ondan beslenen bir tutum içine girdiğini söyledi.

Akar, 28 Şubat sürecine ilişkin hazırladığı belgeselde yayımlanmayan bir belge ya da bilgi olup olmadığı yönündeki soru üzerine, dönemin önemli bir isminin kamera kaydı dışında verdiği bir bilgiyi paylaşabileceğini söyledi. Akar, "İsmini veremeyeceğim bu kişi, 28 Şubat'ta, tankların kışladan çıktığı bilgisinin kendisine ulaştığını, bunun üzerine telefonla dönemin Genelkurmay Başkanı'nı aradığını anlattı. Uzun bir konuşmadan sonra Genelkurmay Başkanı'nı ikna etmiş ve tanklar geri dönmüş" diye konuştu. 

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV