banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner225
26 Nisan 2024 Cuma

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

HATAY REYHANLI'DA PATLAMA

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde iki bombalı aracın infilak etmesi sonucu 45 kişi yaşamını yitirdi, 100'den fazla kişi de yaralandı. Büyük paniğin yaşandığı ilçede çok sayıda ev ve otomobil de hasar gördü.

12 Mayıs 2013 Pazar 00:03
HATAY REYHANLI'DA PATLAMA
banner299
HATAY REYHANLI'DA PATLAMA
Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde iki bombalı aracın infilak etmesi sonucu 45 kişi yaşamını yitirdi, 100'den fazla kişi de yaralandı. Büyük paniğin yaşandığı ilçede çok sayıda ev ve otomobil de hasar gördü.

Reyhanlı ilçesinde saat 13.55'te belediye ve PTT binası yakınlarında iki patlama meydana geldi.

Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde Reyhanlı Belediye binasının ve PTT binasının önünde 2 bombalı araç patladı. Belediye binasının büyük hasar gördüğü, bir evin çöktüğü patlamalar nedeniyle yaklaşık 41 kişinin öldüğü  29'u ağır 100 kadar da yaralı olduğu bildirildi.

Bomba yüklü araçların infilak etmesi sonucu gerçekleştiği belirtilen patlamalar, ilçede büyük panik yarattı.

Patlamaların ardından bölgeye çok sayıda ambulans gönderildi. Yaralılar, ambulanslarla Reyhanlı ve Hatay'daki hastanelere taşındı.

Patlamaların şiddetli olması nedeniyle ölü ve yaralı sayısının artmasından endişe ediliyor.

Patlamaların etkisiyle ahşap bir evin çöktüğü belirtildi. Bölgedeki 8 araç hurdaya döndü, çok sayıda bina da zarar gördü.

Ekipler, hasar gören evlerin enkazında kalanlar olma ihtimali nedeniye çalışma yapıyor.

Olayın ardından ilçede elektrikler kesilirken, vatandaşlar ilçeyi terk etmeye başladı.

Bölgedeki ekipler, patlamaların nedenine ilişkin ayrıntılı bir şekilde inceleme yapıyor.

GÜLER: ÖLÜ VE YARALI SAYISI ARTABİLİR
İçişleri Bakanı Muammer Güler ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, olayla ilgili açıklamalarda bulundu.

Bölgeye gideceğini ifade eden İçişleri Bakanı Güler, “Ölü ve yaralı sayısının artmasından endişe de ediliyor. Paniği önlemek için ilçeye her türlü kuvvet sevkiyatı yapılıyor” dedi.

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu da, 15 ambulansın olay yerine gittiğini dile getirdi. Bakan Müezzinoğlu, ambulans helikopter ve uçakların da bölgeye hareket edeceğini belirtti.

DAVUTOĞLU: KAOSU YANSITAN KARŞILIĞINI BULUR
Almanya’da temaslarda bulunan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ise patlamalarla ilgili yaptığı açıklamada, Türkiye’nin huzurunu sabote etmek isteyenlerin olabileceğini söyledi.

Olayın zamanlamasının dikkat çekici olduğunu vurgulayan Dışişleri Bakanı, "Dışarıdaki kaosu Türkiye'ye yansıtan karşılığını alır" dedi.

Gerekli tedbirlerin alınacağını belirten Davutoğlu, “Hiç kimse Türkiye'nin gücünü test etmeye kalkmasın" diye konuştu.

PATLAMA SONRASINDA GERGİNLİK
Öte yandan, patlamanın ardından ilçede gerginlik de yaşandı. Bazı vatandaşlar, Suriyeli sığınmacılara saldırmaya çalıştı. Polis ekipleri, havaya ateş açarak kalabalığı dağıttı.

Cilvegözü Sınır Kapısı'nda 11 Şubat'ta patlayıcı yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıda; 4'ü Türk, 14 kişi yaşamını yitirmiş, 26 kişi de yaralanmıştı.
SURİYELİLERE SALDIRDIRILINCA POLİS HAVAYA ATEŞ AÇTI
 
Patlamanın şiddetiyle çevrede büyük panik yaşanırken Atatürk Caddesi’nde toplanan Türk gençler yoldan geçen Suriyelilere saldırdı. Onlarca kişi, yaya ve araçlarla geçen Suriyelilere saldırması üzerine olay yerine gelen polisler havaya ateş açarak kalabalığı dağıtmaya çalıştı.
 
BELEDİYE BAŞKANI AÇIKLAMA YAPTI
 
Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi ilk yaptığı açıklamada belediye binası ve postane merkezi önünde 2 ayrı patlamanın meydana geldiğini fakat henüz patlamaların sebebi ile ilgili net bir bilgileri olmadığını açıkladı.

 Olaya tanık olan bir görgü tanığı olay anını şu ifadelerle anlattı;
 
'1. patlamayı duyduk. Dumanlar yükseldi. O tarafa yönelirken 2 katlı bir binanın tamamen yıkıldığını gördük. Bir başka patlama da bir dershanede gerçekleşti. Bir bomba da çarşı merkezine düştü'

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV