banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner300
09 Mayıs 2024 Perşembe

Benzin ve motorine indirim geliyor

İstanbul'da rekor miktarda Bonzai ele geçirildi

İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bir uyuşturucu şebekesine yönelik yaptığı operasyonda, 58 kilo 650 gram bonzai adı verilen oldukça tehlikeli uyuşturucu madde ele geçirdi.

17 Ekim 2012 Çarşamba 14:46
İstanbul'da rekor miktarda Bonzai ele geçirildi
banner299
İstanbul'da rekor miktarda Bonzai ele geçirildi
İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bir uyuşturucu şebekesine yönelik yaptığı operasyonda, 58 kilo 650 gram bonzai adı verilen oldukça tehlikeli uyuşturucu madde ele geçirdi. Bu miktarın, bugüne kadar Türkiye’de tek operasyonla ele geçirilen en yüksek miktar olduğu öğrenildi.
İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu madde satışı yaptığı öne sürülen şüphelileri, 2 ay önce takibe aldı.
Yapılan takip neticesinde şüphelilerin, İstanbul’un çeşitli semtlerindeki torbacılı olarak tabir edilen sokak satıcılarına bonzai adı verilen uyuşturucu madde temin ettikleri belirlendi. Yapılan takip derinleştirilince şüphelilerin Beyoğlu’da bir adreste bonzai üretimi yaptıkları ve Fatih’te bir evde depoladıkları tespit edildi. Polis geçtiğimiz cuma günü operasyonun startını verdi.
Fatih ve Beyoğlu’ndaki adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Yapılan operasyon neticesinde 13 kişi gözaltına alınırken, 58 kilo 650 gram bonzai ele geçirildi. Ele geçirilen uyuşturucunun, Türkiye’de tek operasyonda yakalanan en yüksek miktardaki bonzai olduğu öğrenilirken, aramalarda ayrıca 2 tabanca, 2 terazi ve paketleme makinesi ele geçirildi. İstanbul sokaklarında satılmak için zehir tacirlerinin uyuşturucuyu kendileri ürettikleri belirtildi.

KOMAYA GİRERSE KURTULMA ŞANSI ÇOK AZ

Bonzai adlı uyuşturucunun esrar benzeri bir etkisinin olduğu belirtilirken, kimyasallarla oluşturulan bonzai, kullananları ölüm komasına sokabiliyor. Edinilen bilgiye göre komaya giren uyuşturucu bağımlılarının yaklaşık yüzde 99’u ölüyor.

ZEHİR İMALATHANESİNE BASKIN ANLARI POLİS KAMERASINA DA YANSIDI

Zehir tacirlerinin İstanbul sokaklarında satmayı amaçladıkları uyuşturucuyu ürettikleri adrese yapılan operasyon an be an polis kameralarına da yansıdı. Görüntülerde, polisin bonzai imalatı yapan eve giriş anları görülüyor. Evin demir kapısını koç başı ile kıran polisler, kapının arkasındaki bir şüpheli için "yat yere" diyerek içeriye giriyor. Daha sonda ise evin içinden görüntüler kameraya yansıyor. Yapılan aramalar sırasında evde bir masanın üzerinde bonzai paketleri görülüyor. Ayrıca duvarında "esrarkeş ozan" yazan evde bonzailerin paketlenmesinde kullanılan bir makinenin de olduğu görülüyor. Yine evin depo bölümünde, üzerine uyuşturucu kimyasalı yedirilmiş yavşan otları, karton kutulara konulmuş bonzai paketleri ile üretimde kullanılan malzemeler görülüyor.

13 ŞÜPHELİNİN 7’Sİ TUTUKLANDI

Bu arada İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde yapılan işlemleri tamamlanan 13 şüpheli İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edildi. Şüphelilerden Şüphelilerden 7’si tutuklanırken 6 kişi ise "Adli Kontrol" uygulaması şartıyla ile serbest bırakıldı.
 

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV