banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner296
02 Mayıs 2024 Perşembe

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

İşte Ağrı'daki seçim sonuçları

Ağrı'da yenilenen belediye başkanlığı seçiminin galibi resmi olmayan sonuçlara göre BDP'nin adayı Sırrı Sakık oldu.

01 Haziran 2014 Pazar 23:05
İşte Ağrı'daki seçim sonuçları
banner265
İşte Ağrı'daki seçim sonuçları
Ağrı'da yenilenen belediye başkanlığı seçiminin galibi resmi olmayan sonuçlara göre BDP'nin adayı Sırrı Sakık oldu.
seo yazılım

Ağrı'da şu ana kadar oyların yüzde 98.47'i sayıldı. Sandıklardan çıkan sonuçlara göre BDP 22972 oyla oyların yüzde 51.1'ini, AK Parti ise 20393 oyla oyların yüzde 45.3'ünü aldı.

BDP Ağrı İl Başkanı Necmettin Efe, Ağrı Belediye Başkanlığı'nı adayları Sırrı Sakık'ın kazandığını söyledi.

30 Mart'ta yapılan yerel seçimlerin iptal edildiği illerden biri olan Ağrı'da belediye başkanlığı seçimlerini BDP'li aday Sırrı Sakık kazandı. BDP Ağrı
İl Başkanı Necmettin Efe, resmi olmayan sonuçlara göre seçimi adaylarının kazandığını açıklarken, bu duruma göre Ağrı'da ilk defa BDP seçimleri kazanmış oldu.

BDP'nin 30 Mart'ta yerel seçimlerin iptali için Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı'na yaptığı itiraz, 6 Nisan'da İl Seçim Kurulu'nca kabul edilmişti. Ağrı İl Seçim Kurulu, yerel seçimlerin bugün yeniden yapılmasını kararlaştırmıştı.

SAKIK: BARIŞI BÜYÜTECEĞİZ

 Sırrı Sakık yaptığı ilk açıklamada şunları söyledi:
A’dan Z’YE Barış istiyoruz. Burada kaybeden barış karşıtları olmuştur. Ağrı halkı, “Barış sürecini çok önemsiyoruz ve BDP’yi destekliyoruz” dediler.
Kimse bu sonuçlardan bir yenilgi çıkarmasın. Bu kenti yönetirken Ağrı halkıyla birlikte barışı da büyüteceğiz. Zafer sarhoşluğu ile değerlendirmiyoruz. Ülkemiz kırılgan bir süreçten geçiyor. Bugün Ağrı’dan önemli bir mesaj gitti merkezi hükümete. Artık barışı sağlayın deniyor.
Bu sonuçları hem merkezi idare hem de Kürt halkının iyi okuması gerekiyor. Bu süreçte emeği olup kenti kanatmayan herkese binlerce kez teşekkür ediyorum.

BDP'li Sırrı Sakık, Ak Parti adayı Hasan Arslan'a yaklaşık 5 bin oy fark yaptıklarını açıkladıktan sonra BDP'liler kutlamalara başladı.

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV