banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner287
05 Mayıs 2024 Pazar

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

İstikamet İzmir

Yunanistan Sahil Güvenlik Ekipleri’nin Sakız Adası açıklarında yaptığı rutin kontrolde bir şişme botta 2 tanksavarla birlikte çok sayıda silah ele geçirildi.

31 Temmuz 2013 Çarşamba 10:23
İstikamet İzmir
banner304
İstikamet İzmir
Yunanistan Sahil Güvenlik Ekipleri’nin Sakız Adası açıklarında yaptığı rutin kontrolde bir şişme botta 2 tanksavarla birlikte çok sayıda silah ele geçirildi. Silahların DHKP-C’nin Türkiye’deki eylemlerinde kullanılmak üzere İzmir’e götürüldüğü bildirildi.

YUNANİSTAN’ın Sakız Adası açıklarında silah ve patlayıcı madde taşıyan şişme bot ele geçirildi. Yunan resmi haber ajansı ANA-MPA, Yunanistan Sahil Güvenlik Ekipleri’nin dün sabah Sakız Adası açıklarında şişme botta silah ve patlayıcı madde taşıyan 2 Türk ve 2 Yunan vatandaşını yakaladığını duyurdu.

Yasadışı göçle mücadele çerçevesinde şişme bota rutin kontrol amacıyla yaklaşan Sahil Güvenlik Ekipleri, arama sırasında 2 tanksavar, 4 adet el bombası, 2 tabanca, mermi ve çok sayıda patlayıcı madde tespit etti. 2 kişi de Sakız Adası’nda gözaltına alındı.

YUNAN ORDUSU SAYIM YAPIYOR

Terörle mücadele birimleri ise öğle saatlerinde Atina, Selanik ve Korint şehirlerinde DHKP-C üyelerine karşı operasyon düzenledi. Atina’da 1’i kadın 9, Selanik’te de 3 DHKP-C’li sorgulanıyor. Bu kişilerden 6’sının Türkiye, diğerlerinin ise Almanya, Fransa ve Bulgaristan vatandaşı oldukları belirlendi. Seri numaraları silinen silahların Yunan ordusundan çalınmadığı belirtildi ancak tüm askeri birliklere cephaneliklerde sayım emri verildiği öğrenildi. To Vima gazetesi, DHKP-C’nin muhtemelen İzmir’de eylem hazırlığında olduğunu yazdı. Gözaltına alınanlar arasında bulunan 22 yaşında ve Atina yakınlarındaki Aspropirgos Deniz Ticaret Okulu öğrencisi olan Yunanlı ilk ifadesinde, teknede silah bulunduğunu bilmediğini ve sadece tekneyi Türkiye’ye götürmek üzere 2 Türkiye vatandaşıyla ile 500 euro’ya anlaştığını ileri sürdü.
ELÇİLİĞE BİLGİLENDİRME

Botta yakalanan Türk vatandaşlarına ilişkin olarak, Yunan makamlarının Türkiye'nin Atina Büyükelçiliği'ne bilgilendirmede bulunduğu öğrenildi.

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan diplomatik kaynaklar, olayın Yunanistan tarafından düzenlenen bir antiterör operasyonu olduğunun anlaşıldığını belirterek, Yunan makamları tarafından Türkiye'nin Atina Büyükelçiliği'ne Türk vatandaşlarına ilişkin ilk bilgilerin verildiğini belirtti.

Yunanistan tarafından yürütülecek tahkikat sonrasında olayın mahiyetinin anlaşılacağına işaret eden kaynaklar, konunun Türkiye'yi ilgilendiren boyutlarına ilişkin önümüzdeki günlerde Türk makamlarına bilgi verileceğini ifade etti.

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV