banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner314
26 Nisan 2024 Cuma

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Kozmik müdüre gözaltı

Paralel Yapı'nın kozmik ismi Hasan Palaz, TÜBİTAK Başkan Yardımcısıyken, Erdoğan'ın dinlendiği "böcek soruşturması" için sahte rapor hazırlatınca yakayı ele verdi. Palaz ve 2 raportör gözaltında

31 Mart 2015 Salı 11:20
Kozmik müdüre gözaltı
banner266
Kozmik müdüre gözaltı

Paralel Yapı'nın kozmik ismi Hasan Palaz, TÜBİTAK Başkan Yardımcısıyken, Erdoğan'ın dinlendiği "böcek soruşturması" için sahte rapor hazırlatınca yakayı ele verdi. Palaz ve 2 raportör gözaltında
Birçok soruşturmada adı geçen, Paralel Yapı'nın kozmik ismi Hasan Palaz, TÜBİTAK'ta Başkan Yardımcılığı yaptığı dönemde, "böcek" soruşturmasıyla ilgili hazırlattığı rapor sahte çıkınca yakayı ele verdi. Palaz'ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başbakanlığı sırasında çalışma ofisine yerleştirilen böceklerle ilgili yapılan soruşturmanın seyrini etkilemek için TÜBİTAK'ta sahte rapor hazırlattığı ortaya çıktı. Palaz'ın raporun hazırlanması için görevlendirdiği Gökhan Vıcıl ile Hamza Turhan'ın uzmanlık ehliyetlerinin de yetersiz olduğu anlaşıldı. Hasan Palaz ve raporu hazırlayan 2 uzman dün gözaltına alındı.
Tabela Beylikdüzü

SUÇ: SAHTE EVRAK TANZİM ETMEK
Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince yürütülen araştırma sonucunda Cumhuriyet Savcısı Serdar Coşkun dün düğmeye bastı. TÜBİTAK eski Başkan Yardımcısı Hasan Palaz Kocaeli Gebze'de, sahte raporu hazırlayan 2 raportör ise İstanbul'da gözaltına alındı. Devletin zirvesinin kullandığı kriptolu telefonların dinlendiği soruşturması ve "böcek" davasının sanıklarından Palaz ile birlikte Turhan ile Vıcıl Ankara'ya getirildi. Şüpheliler ifade işlemlerinin ardından savcılığa sevk edilecek. Palaz ve raportörlere, "Suç delillerini gizlemek, sahte resmi evrak tanzim etmek" suçlamalarının yöneltildiği belirtildi.
Paralel Yapı'nın kozmik ismi Palaz, "böcek" davası ile ilgili hazırladığı rapor sahte çıkınca yakayı ele verdi. MİT, Erdoğan'ın ofisinde bulduğu böcekleri incelenmesi için TÜBİTAK'a kapalı zarf içinde göndermiş ve böceklerin tutunmasını sağlayan silikon malzemesinin "Ömür Tespiti ve Menşei"nin incelenmesini istemişti. Palaz, Paralel Yapı'nın böcek skandalındaki suçunu örtbas etmek için, tarihlerde oynama yaptığı sahte bir rapor hazırlattı. Raporun sahibi olarak gözüken ancak rapora imza atmadığı belirlenen Palaz, sahte raporu kuruma bağlı Marmara Araştırma Merkezi'nde (MAM) kimya mühendisi olarak çalışan Hamza Turhan'a hazırlattı. Rapora Turhan da imza atmazken raporda Gökhan Vıcıl isimli uzmanın imzası yer aldı. Raportörlerin uzmanlık ehliyetlerinin yetersiz olduğu için raporun geçersiz sayıldığı belirtildi.
AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET
Palaz, "böcek" soruşturmasının iddianamesinde yer alan skandalın ardından yapılan duruşmada çelişkili ifadeler vermişti. "Benim ve Gökhan Vıcıl'ın polimer inceleme konusunda herhangi bir uzmanlığımız yok" demesine rağmen, Paralel medyaya yaptığı açıklamalarda raporun kendisine ait olduğunu ve üzerinde tahrifat yapılması için baskı gördüğünü iddia etmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "müşteki" olarak yer aldığı, Başbakanlık Koruma Dairesi eski Başkanı Mehmet Yüksel ile eski Şube Müdürü Zeki Bulut ve Romanya'da yakalanıp Türkiye'ye getirilen Sedat Zavar ile İlker Usta'nın da yargılandığı "böcek" davasının sanığı olan Palaz, Gölbaşı Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede de "ağırlaştırılmış müebbet"le yargılanacak. Bu arada "Böcek" davası kapsamında, Romanya'da yakalanıp Türkiye'ye iade edilen Emniyet Müdürü Sedat Zavar ile polis memuru İlker Usta'nın, 3 Nisan'a kadar Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne getirilmeleri halinde ifadelerinin alınacağı, aksi halde tutuklu bulundukları Metris Cezaevi'nden (SEGBİS) yöntemiyle görüntülü olarak ifadelerine başvurulacağı öğrenildi.

İHANETİN MERKEZ ÜSSÜ: TÜBİTAK
Paralel Yapı'nın kozmik ismi olarak bilinen Hasan Palaz adı, bugüne kadar yapılan birçok soruşturmada geçiyor. Palaz, tarafından işe alınan Kamu Sertifikasyon Merkezi eski Başkanı Hasan Başaran ve uzman Cevdet Aydın'ın sahte diplomalı olduğu belirlenerek cezaevine gönderilmişti. Palaz'ın ismi yasadışı dinlemelerle de gündeme geldi. TÜBİTAK Başkan Yardımcılığı yaptığı dönemde, devletin zirvesinin kullandığı kriptolu telefonların dinlendiği ortaya çıktı. Kriptolu telefonları dinlenen isimler arasında; Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile Milli Güvenlik Kurulu üyeleri yer aldı. Bu gizli konuşmalar, Paralel Yapı tarafından yabancı istihbarat örgütlerine de servis edildi. Kriptolu telefonların dinlenmesine ilişkin açılan soruşturmada, 5'i tutuklu 28 sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet istendi. 

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV