banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner225
05 Mayıs 2024 Pazar

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

KRİTİK AÇIKLAMA YARIN YAPILACAK

Suriye'nin Türk uçağını düşürmesi sonrasında Ankara'nın atacağı adım merakla bekleniyor...

23 Haziran 2012 Cumartesi 23:04
KRİTİK AÇIKLAMA YARIN YAPILACAK
banner291
KRİTİK AÇIKLAMA YARIN YAPILACAK
Suriye'nin Türk uçağını düşürmesi sonrasında Ankara'nın atacağı adım merakla bekleniyor...

KRİTİK AÇIKLAMAYI YARIN DAVUTOĞLU YAPACAK

Suriye'nin Türk uçağını düşürmesi sonrasında Ankara'nın atacağı adım merakla bekleniyor.

Dünkü güvenlik zirvesinin ardından bugün Dışişleri'nde görüşme yapıldı. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay 2. Başkanı Org. Hulusi Akar ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan'la Dışişleri'nde iki saatlik bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmeye ilgili kurum yetkililerinin yanı sıra Kara Kuvvetleri Komutanlığı ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndan iki tümgeneral, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndan ise bir tuğamiral katıldı.

Dışişleri'nden yapılan açıklamada, arama-kurtarma çalışmaları ve bundan sonra atılacak adımlarla ilgili değerlendirme yapıldığı belirtildi. Türk uçağının radar izine yönelik raporlar masaya yatırıldı.

ERDOĞAN - DAVUTOĞLU GÖRÜŞMESİ

Görüşme sonrasında, Başbakanlık Resmi Konutu'na geçen Başbakan Tayyip Erdoğan, burada Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile bir araya geldi.

Yaklaşık 1 saat 15 dakika süren görüşmenin ardından yazılı bir açıklama yapılması bekleniyordu ancak, açıklamanın yarın yapılacağı bildirildi.

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre açıklama yarın 10.30'da TRT'de Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu tarafından yapılacak.

YANIT BEKLEYEN SORULAR

Ankara'nın harekete geçmeden önce bazı sorulara yanıt aradığı belirtiliyor. Yanıt bekleyen sorular şöyle:

1) Türk uçağının alçaktan uçtuğu ifade ediliyor. Türk uçağı Suriye hava sahasında mı yoksa uluslararası hava sahasında mı vuruldu?

2) Uçağın vurulmasının ardından ikinci bir Türk uçağının bölgeden kaçtığı iddiaları doğru mu?

3) Uçakta teknik bir arıza mı vardı? Teknik bir arıza sonucu mu Suriye hava sahasına yöneldi?

4) Suriye güvenlik birimleri, uçağı vurmadan önce telsizle uyardı mı?

Bu sorular cevaplandıktan sonra Türkiye’nin nihai tavrını ortaya koyması bekleniyor.

BAŞBAKAN ERDOĞAN PARTİ LİDERLERİYLE GÖRÜŞECEK

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Suriye tarafından askeri uçağın düşürülmesi konusunda bilgi vermek ve görüş alışverişinde bulunmak üzere TBMM'de grubu bulunan siyasi partilerin genel başkanlarına görüşme davetinde bulundu.
 
Başbakan Erdoğan, yarın 14.00'te CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 16.00'da MHP lideri Devlet Bahçeli ve 18.00'de BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş ile bir araya gelecek.

DAVUTOĞLU'NUN ULUSLARARASI DİPLOMASİ TRAFİĞİ

Türk uçağının düşürülmesinin ardından Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, akşam saatlerinde mevkidaşlarıyla telefon görüşmeleri gerçekleştirerek olayla ilgili bilgi verdi.
 
Davutoğlu bu kapsamda, Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere, Fransa, Rusya, Suudi Arabistan ve İran Dışişleri Bakanlarının yanı sıra, Avrupa Birliği Dışişleri Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton ve Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil El Arabi ile görüştü.
 
Ahmet Davutoğlu'nun görüşmelerinde Türkiye'nin değerlendirmelerini paylaştığı ve başka ülke yetkilileriyle de görüşmelerini sürdüreceği öğrenildi.

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV