banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner288
26 Nisan 2024 Cuma

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

MİT TIR’larının durdurulmasıyla ilgili flaş gelişme!

MİT TIR’larının durdurulmasıya ilgili 4 savcı ve eski Adana jandarma komutanı hakkında tutuklama kararı verildi.

07 Mayıs 2015 Perşembe 10:27
MİT TIR’larının durdurulmasıyla ilgili flaş gelişme!
banner299
MİT TIR’larının durdurulmasıyla ilgili flaş gelişme!
MİT TIR’larının durdurulmasıya ilgili 4 savcı ve eski Adana jandarma komutanı hakkında tutuklama kararı verildi.

Adana ve Hatay'da MİT'e ait TIR'ların durdurulup aranması ile ilgili operasyonlarda görevli 4 savcı ile bir subay hakkında Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu HSYK'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, Tarsus Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tutuklama kararı verildi. Açığa alınan savcılardan Adana'da kalan tek savcı olan Özcan Şişman, "Hukuksuzluk devam ediyor" dedi.

1 Ocak 2014'de Hatay, 19 Ocak 2014'de de Adana'da 'Mühimmat ve silah' taşıdıkları
iddiasıyla TIR ve otobüslerde özel yetkili Adana Cumhuriyet Savcıları tarafında arama yaptırılması istenmesi tartışmalara neden olmuş, görevli 4 savcının önce başka yerlere atamaları yapılmış, daha sonra açığa alınmışlardı. Dönemin Adana Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık, Başsavcı Vekili Ahmet Karaca, savcılar Aziz Takçı ve Özcan Şişman hakkında soruşturmalar sürerken, TIR'ları arayan askerler hakkında 'casusluk' suçlaması ile dava açılıp, celseler gizli yapılmaya başlandı.

Bu arada HSYK'nın incelemeleri tamamlandı ve usul gereği tutuklanma istemleri olay yerine en yakın yer olan Tarsus Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Bu mahkeme de 4 savcı hakkında tutuklama kararı verildi.

Bu arada ilin en yüksek rütbeli komutanı olması nedeniyle Adana eski İl Jandarma Komutanı Albay Özkan Çokay hakkında da yine HSYK tarafından talep edilen tutuklama istemi, Tarsus Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

ÖZCAN ŞİŞMAN: HUKUKSUZLUK DEVAM EDİYOR

Hakkında tutuklama kararı çıkartılan savcı Özcan Şişman, DHA muhabirine tutuklama kararıyla ilgili yaptığı ilk açıklamada şöyle dedi:

"Hukuksuzluğun olduğu bir yerde hukuksuzluk devam ediyor. Güce biat edenler, hukuku yok sayarak, gücün talimatını yerine getiriyorlar. Birilerinin gazını almak için bizi tutukluyorlar. Yaşadığımız süreç budur. Daha önce de dile getirdiğim gibi hesabını veremeyeceğimiz hiçbir şey yok. Bütün işlerimizde hukuk neyi gerektiriyorsa onu yaptık."

ÖZCAN ŞİŞMAN GÖZALTINA ALINDI

Hakkında tutuklama kararı çıkan savcı Özcan Şişman, evinde gözaltına alındı. 2 sivil ekip saat
19.40 sıralarında Özcan Şişman'ın oturduğu binanın 6'ıncı katına çıktı. Sivil ekip yaklaşık 10 dakika sonra Savcı Özcan Şişman ile birlikte binadan ayrıldı. Bu sırada polisler, gazetecilerin görüntü almasını engelledi. Özcan Şişman, sağlık kontrolünden geçildikten sonra gözaltına alındı.

POLİSLER GÖZALTI İÇİN GELMİŞ

HSYK’nın talebi üzerine Tarsus 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından hakkında yakalama kararı çıkarılan Adana Cumhuriyet eski Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık’ın akşam saatlerinde evine polis ekipleri gitti. Yakalama kararını gösteren polislere teslim olmayacağını belirten Bağrıyanık’ın bu sırada haberi alan Finike İlçesi’ndeki annesi Rabia Bağrıyanık ve kardeşleri de Antalya’ya geldi. Yapılan uygulamaya dikkati çeken Bağrıyanık, “Benim asıl neslim belli, yerim belli. Ben sadece hukuk ne dediyse onu yaptım. Ben terörist olsaydım, gerçekten suç işleseydim bana dokunamazlardı. Ben Finikeli çiftçi bir ailenin çocuğuyum. Bu haber basına çıktıktan sonra polis kapıya geliyor. Bu çok ayıp birşey. Ben yıllarca bu devlete savcılık yapmış biriyim. Eve sürekli ziyaretçiler geliyor, bir yandan da eşyalarımı topluyorum" dedi.

Bağrıyanık’ın eşi Süreyya Bağrıyanık, soruşturmaların olabileceğini belirterek, "Eşimin kanun kaçağı gösterilmesi, kapıya polis gönderilmesi ağrıma gitti” dedi.

Eski Başsavcıya destek olmak için Antalya Barosu’ndan avukat Oğuz Sarıçobanoğlu, Polat Balkan ve İnsan Hakları Kurulu Koordinatörü Lider Tanrıkulu Bağrıyanık’ın evine geldi. Telefonları susmayan Süleyman Bağrıyanık’ı gözaltına almak isteyen polis ekiplerinin bekleyişi sürüyor.

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV