banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner326
27 Nisan 2024 Cumartesi

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Nükleer gövde gösterisi

Nükleer gövde gösterisi

16 Şubat 2012 Perşembe 11:39
Nükleer gövde gösterisi
banner291
 Nükleer gövde gösterisi
Batı'nın nükleer yakıt satmadığı İran, kendi ürettiği yakıt çubuğunu Tahran'daki Araştırma Reaktörü'ne yükleyerek bu alandaki son başarılarını dünyaya duyurdu


İsrail ve ABD'nin nükleer silah peşinde olmakla suçladığı İran, nükleer enerji ve teknolojide elde ettiği başarılarını dün tüm dünyayla paylaştı. İran'ın kendi ürettiği yeni nesil santrifüjler, nükleer yakıt ve tedavisi zor hastalıklar için geliştirdiği ilaçlar, Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad ve diğer yetkililerin katılımıyla açıklandı.
İran'ın Natanz'daki tesislerde ürettiği yüzde 20 oranında zenginleştirilmiş uranyumdan elde edilen nükleer yakıt, Tahran'da bulunan Ahmedinecad'ın video konferans sistemiyle katıldığı törenle Tahran'daki Araştırma Reaktörü'ne yüklendi. Nükleer teknolojide kendi kendine yeterliliğin aşamalarında biri olarak kabul edilen yeni başarıyla yüzde 3,5 oranındaki uranyum zenginleştirme işlemi yüzde 50 daha hızla yapılacak. İran'ın nükleer faaliyetlerinde dışa bağımlılığı bir nebze daha azalmış oldu. Tahran'daki reaktörde tıpta ve tarımda kullanılan radyoaktif izotoplar üretiliyor.
Törene Türkiye'nin Tahran Büyükelçisi Ümit Yardım'ın da aralarında bulunduğu bazı ülkelerin büyükelçileri katıldı. İran, takas ya da satın alma yoluyla Batı'dan yakıt temin edilememesi üzerine kendi yakıtını üretme kararı almıştı.

TAHRAN MÜZAKERELERE HAZIR
Dünyayı şaşırtan nükleer başarıların ardından İran, BM Güvenlik Konseyi'nin daimi üyeleri ve Almanya'dan oluşan '5 artı 1' grubuyla nükleer müzakerelere hazır olduğunu bildirdi. İran Ulusal Yüksek Güvenlik Konseyi Genel Sekreteri ve Nükleer Başmüzakereci Said Celili, nükleer müzakerelere yeniden başlanması önerisini içeren AB Dış Politika Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton'un mektubuna olumlu cevap verdi. Celili'nin gönderdiği mektup Ashton'un ofisine teslim edildi. Mektupta, müzakerelerde yapıcı olunmasının bir sonuca varılması için gerekli olduğuna vurgu yapıldığı bildirildi. Mektupta ayrıca, Ashton'un 'İran'ın barışçıl nükleer enerji elde etme hakkına saygı duyulması gerekir'' şeklindeki ifadelerinin olumlu karşılandığı kaydedildi. İran ve '5 artı 1' ülkeleri arasında en son Ocak 2011'de müzakerelerde bulunulmuş, ancak bir sonuca ulaşılamamıştı.

Petrol Bakanlığı: AB'ye ihracat durdurulmadı
Dünya İran'ın nükleer başarıları konusundaki açıklamaları izlerken, Tahran kendisine 1 Temmuz'dan itibaren petrol ambargosu uygulama kararı alan 6 AB ülkesine petrol ihracatını durdurduğunu açıkladı. Press TV, petrol ihracatı durdurulan ülkelerin Hollanda, İspanya, İtalya, Fransa, Yunanistan ve Portekiz olduğunu açıkladı. Bu açıklamadan önce söz konusu 6 ülkenin büyükelçileri İran Dışişleri Bakanlığı'na davet edilmiş ve İran'ın nükleer programı nedeniyle AB'nin uygulayacağı yaptırımlar ele alınmıştı. Ancak ilerleyen saatlerde İran Petrol Bakanlığı 6 ülkeye petrol ihracatının durdurulduğu haberini yalanladı.
 

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Anahtar Kelimeler: Nükleer Gövde Gösterisi

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV