banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner300
07 Mayıs 2024 Salı

Benzin ve motorine indirim geliyor

O müezzine inceleme!

‘İmam bizim için canını siper etti’ Cami cemaati iddiaları yalanlamasına rağmen İstanbul Valiliği’nin talimatıyla eylemlecilerin sığındığı Valide Sultan Cami müezzini hakkında inceleme başlatıldı.

08 Haziran 2013 Cumartesi 08:21
O müezzine inceleme!
banner321
O müezzine inceleme!
‘İmam bizim için canını siper etti’ Cami cemaati iddiaları yalanlamasına rağmen İstanbul Valiliği’nin talimatıyla eylemlecilerin sığındığı Valide Sultan Cami müezzini hakkında inceleme başlatıldı.

Gezi Parkı eylemcilerinin Dolmabahçe’de sığındığı Bezm-i Alem Valide Sultan Cami’nde yaşananlar merak konusu oldu. Sosyal medya ve bazı basın organlarında çıkan spekülatif haberler kafaları karıştırdı. İstanbul Valiliği’nin talimatıyla İstanbul Müftülüğü’nün, Bezm-i Alem Valide Sultan Cami imamlığına vekalet eden müezzin hakkında inceleme başlattığı öğrenildi. Olayların başladığı günlerde cami imamı olmadığı için imamlık da yapan müezzin Fuat Yıldırım’ın moralinin bozuk olduğu belirtildi.

“İnsanlar perişandı”

İmam Yıldırım’ın yakın çevresine “Allah hepimizi korudu. Neyse ki kötü bir olay yaşanmadı. Hiç kimsenin canına bir şey olmadı” dediği öğrenildi. Cami cemaatinin önde gelen bir ismi , “Yüzlerce protestocu camiye sığındı. Bizler olaylar nedeniyle caminin üst katında saf tutmuştuk. Yoğun gazdan çok etkilendik. Çok sayıda doktor ve tıp öğrencisi vardı. İnsanlar çok perişandı.”

“İmam bizi ‘Allah’ın izniyle evlerinize gideceksiniz’ diyerek teskin etti. Cemaati sorunsuz bir şekilde camiden çıkarttı. Polisten caminin içine müdahale edilmemesini ve gaz bombası atılmamasını rica etti. Polislerin başındaki amir de ‘tamam’ dedi. İmam protestocular, cemaat, polis ve caminin zarar görmemesi için canını siper etti. İçki içen birini göremedik. Böyle bir şey olsa kesinlikle uyarırdık. Göstericilerden hiç kimse caminin duvarlarına slogan yazmadı ve en ufak bir zarar vermedi. Panikten dolayı insanlar ayakkabıyla içeriye girmek zorunda kaldı. Namaz saati olduğu için kapı açıktı. En ufak bir yağma yaşanmadı. Birbirine serum takıp, ilaç verenler vardı.

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV