banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

03 Mayıs 2024 Cuma

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Öcalan'dan çarpıcı mesaj

PKK terör örgütünün İmralı’daki lideri Abdullah Öcalan, çözüm sürecine daha fazla katkıda bulunmak istediğini belirterek, “Ancak maalesef ki, buradaki olanaklar son derece kısıtlıdır.

21 Temmuz 2013 Pazar 18:48
Öcalan'dan çarpıcı mesaj
banner264
Öcalan'dan çarpıcı mesaj
PKK terör örgütünün İmralı’daki lideri Abdullah Öcalan, çözüm sürecine daha fazla katkıda bulunmak istediğini belirterek, “Ancak maalesef ki, buradaki olanaklar son derece kısıtlıdır. İmkânların kısıtlı olmasından rahatsızlık duyduğumu belirtmek isterim. Aslında İmralı’da bir basın buluşmasıyla kamuoyunu doğrudan bilgilendirme imkânım olursa sürecin sağlıklı ilerlemesi hususunda ciddi katkılarım olabilir” dedi.

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, Abdullah Öcalan ile görüşmek üzere İmralı’ya gitti.

Öcalan ile gerçekleştirilen görüşmeye ilişkin BDP’den bir açıklama yapıldı. Açıklamaya göre Öcalan, başlatılan sürecin bütün ağırlığıyla, ciddiyetiyle, derinliğiyle devam ettiğini vurgulayarak, şöyle konuştu:

“Devlet heyetiyle yaptığımız görüşmeler, diyaloglar ve aynı zamanda çözüme dair yoğunlaşmamız da sürüyor. Çözüm sürecine daha fazla katkıda bulunmak istiyorum. Ancak maalesef ki, buradaki olanaklar son derece kısıtlıdır. Kendimi daha fazla katma isteğimi bu nedenle hayata geçirip yansıtamıyorum. Kendimi daha fazla ifade etme imkânlarının yaratılması konusunda hükümet somut adımlar atmalıdır. İmkânların kısıtlı olmasından rahatsızlık duyduğumu belirtmek isterim. Türkiye’nin etrafında bu kadar yangın varken çözüm konusunda rolümü oynayabileceğim koşulların yaratılması elbette olağan bir durum olmalıdır. Aslında İmralı’da bir basın buluşmasıyla kamuoyunu doğrudan bilgilendirme imkânım olursa sürecin sağlıklı ilerlemesi hususunda ciddi katkılarım olabilir. Hükümetin bu tür basit adımlarla ilgili tereddütlü olmaması gerekir. Nihayetinde 50 bin insanımızın yaşamını yitirdiği 40 yıllık çatışmanın barışını inşaa etmeye çalışıyoruz.”

“Eylül ayının başında 2’inci aşamaya dair mesafe katedip, normalleşme dediğimiz 3’üncü aşamanın tartışmalarına geçebilme arzusundayım” diyen Öcalan, “Şimdi belki umudumu yitirmedim. Bir tıkanmadan veya çözümsüzlükten de söz etmiyorum. Ama Ortadoğu’daki gelişmelerle de bağlantılı olarak hükümetin kesinlikle hızlı hareket etmesi gerekir” dedi.

Meclisin açılmasına yakın hükümetin artık somut, pratik adımlar ortaya koymasının bekleneceğini ifade eden Öcalan, “TBMM’nin de bu çerçevede tarihi bir çözüme katkı sunmasını diliyorum. Nihayetinde atılacak adımlar bütün Türkiye’nin ortak çıkarlarına uygun adımlar olacaktır. Bu süre zarfında, tarafların çözümü zora sokabilecek tutumlardan karşılıklı olarak özenle kaçınmalarını rica ediyorum. Genel sağlık durumum çok ağır olmamakla beraber içinde bulunduğum koşullara halklarımızın ortak geleceği ve barışı adına dayanmaya çalışıyorum. Tekrardan herkese en içten sevgi ve selamlarımı iletiyorum” ifadelerini kullandı.

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV