banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner306
28 Nisan 2024 Pazar

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Öcalan: Diyalog süreci müzakereye dönüşsün

BDP Eşgenel Başkanı Selahattin Demirtaş ve BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan İmralı’da Abdullah Öcalan ile görüştükten sonra bir açıklama yapıldı

15 Eylül 2013 Pazar 22:39
Öcalan: Diyalog süreci müzakereye dönüşsün
banner267
Öcalan: Diyalog süreci müzakereye dönüşsün
BDP Eşgenel Başkanı Selahattin Demirtaş ve BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan İmralı’da Abdullah Öcalan ile görüştükten sonra bir açıklama yapıldı
BDP heyeti İmralı’ya gitti. “Diyalog sürecini, müzakereye evrilerek sürdürmek gerektiğini düşünüyorum” diyen Öcalan süreçte format değişikliği istedi.

KCK’nın çekilmeyi durdurması ve hükümetin açıklayacağı demokratikleşme paketi öncesi BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan’dan oluşan heyet, Abdullah Öcalan ile 10’uncu görüşmeyi yapmak üzere dün sabah saatlerinde İmralı’ya gitti. KCK’nın çekilmenin durdurulduğunu açıklaması ardından gözler İmralı’da yapılacak BDP-Öcalan görüşmesine çevrilmişti. Beklenen görüşme dün gerçekleşti. Öcalan geçtiğimiz hafta görüştüğü MİT heyeti sonrasında dün de BDP’lilerle biraraya geldi. Sabah adaya giden heyetin Öcalan’la görüşmesi, 17.30 dolaylarında bitti. Görüşme sonrasında BDP tarafından yapılan yazılı açıklamada Öcalan’ın mesajları iletildi. BDP’lilerin daha sonra görüşmeye ilişkin kapsamlı bir açıklama yapacağı da belirtildi. BDP’nin açıkladığı, Öcalan’ın mesajlarına dair açıklama şöyle:



DİYALOG SÜRECİ: Bir yıl önce başlattığımız diyalog sürecini bundan böyle yeni bir formatla, yani anlamlı bir müzakereye evrilterek, derinleştirerek sürdürmek gerektiğini düşünüyorum.

İLETTİM: Anlamlı bir müzakere için gerekli olanak ve araçları devlete de Kandil’e de iletmiş durumdayım. Özellikle devletin, derinlikli bir müzakere için yeterli araçları ve imkânları yaratması sürecin ilerlemesi için elzemdir. Çözüme gidecek yolların ancak bu şekilde açılacağı gerçeğinden hareketle hükümetin de konuyu ciddiyetle ele almasını umuyorum.

KARŞILIKLI ATEŞKES: Bu aşamada karşılıklı ateşkes durumunun korunuyor olmasına anlam biçtiğimi belirtmek istiyorum. Hepimiz, sürecin çok anlamlı olduğunun farkındayız. Ancak anlamlı olduğu kadar zor ve çetin geçeceğini de hepimiz biliyoruz.

DERİNLİKLİ MÜZAKERE: Önerilerim ve düşüncelerim doğrultusunda zorlukları aşmayı başarırsak, yeni bir formata evrilmiş, derinlikli bir müzakere ile yola devam edebiliriz.

‘Dalga geçmiyoruz’

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, çözüm sürecinin tamamlanması ve yeni anayasayı yaparak katılımcı demokrasinin kökleştirilmesi gerektiğini söyledi. Bir gazetecinin, “Öcalan’ın hükümetin belirlediği 3 gazeteciyle görüşme talebi” iddialarıyla ilgili sorusu üzerine, İmralı’ya atfedilerek yapılan açıklamalarda kamuoyunun titiz olması gerektiğini belirten Kurtulmuş, şunları söyledi: “Bu, tesadüfen, gazeteler, televizyonlar üzerinden yapılan dedikodu, kulislerle oluşan bir süreç değildir. Bunların hepsi unutulacak. Her gün bu çözüm süreciyle ilgili bir takım kulisler, siyasi yorumlar yapılıyor ama çözüm süreciyle ilgili çalışan heyetten aşağı yukarı hiç kimse bir şey söylemiyor çünkü ciddi bir iş yapılıyor. Dalga geçmiyoruz, oyun oynamıyoruz. Türkiye’nin en hayati sorununu çözmeye çalışıyoruz.

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV