banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner314
29 Nisan 2024 Pazartesi

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

PKK'nın gelir kaynağına AĞIR DARBE

PKK’nın önemli gelir kaynaklarından olan kaçakçılığa Diyarbakır polisi ağır darbe indirdi.

08 Aralık 2011 Perşembe 13:34
PKK'nın gelir kaynağına AĞIR DARBE
banner312
PKK'nın gelir kaynağına AĞIR DARBE
PKK’nın önemli gelir kaynaklarından olan kaçakçılığa Diyarbakır polisi ağır darbe indirdi.
Diyarbakır ve Batman’da helikopter destekli operasyonlarda 15 sigara baronunu gözaltına alındı. Piyasa değeri 650 bin 677 TL olan 153 bin 360 paket kaçak sigara ele geçirildi. 2011 yılında ele geçirilen toplam rakam ise piyasa değeri 12 milyon TL olan 3 milyon 83 bin 394 paket kaçak sigaraya ulaştı.

DALTON KARDEŞLERE BİR DARBE DAHA

Diyarbakır Emniyet müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar şube müdürlüğü ekipleri, sınır ülkelerinden yasadışı yöntemlerle kaçak sigarayı getiren ve batı illerine nakleden suç şebekesini Batman ve Diyarbakır’da gerçekleştirdiği operasyonlarla çökertti. Polisin ‘Dalton kardeşler’ adını verdiği suç örgütünün liderinin de aralarında bulunduğu 15 kişi gözaltına alındı.
Yakalanan sigaralarDiyarbakırEmniyet Müdürlüğü bahçesinde sergilendi. Sergilenen sigaralar fazlalığı emniyet bahçesinde yer sıkıntısına sebep verdi. Ele geçirilen sigaralar önünde, yardımcılarıyla basın açıklaması düzenleyen Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü İlyas Burunak, aynı suç örgütüne 8 ay içerisinde 13. kez operasyon düzenlediklerini ve her defasında sonuç aldıklarını kaydetti.

KAÇAKÇILARDAN FARKLI ZULALAMA YÖNTEMİ

Diyarbakır ve Batman’da düzenlenen başarılı operasyonda, piyasa değeri 650 bin 677 TL olan 153 bin 360 paket gümrük kaçağı sigaranın ele geçirildiğini aktaran Burunak, “Kaçakçılık suçlarında kullanılan zulalı 7 araca el konulmuştur. Bu yakalamalarda sigaranın araç zulalarını konulmasının yanında pres baskılarla kapatılmış orijinal cam bardak kutuları, çay paketleri ve deterjan kutuları içerisinde sevkiyatları yapıldığı tespit edildi” dedi.
KAÇAKÇILIK DA ARTTI YAKALAMADA

Diyarbakır Kaçakçılık Şubesinin 2010 yılında gerçekleştirdiği operasyonlar hakkında da bilgi veren Burunak, 2010 yılında 573 olayda piyasa değeri 6 milyon TL olan 1 milyon 501 bin 404 paket kaçak sigara ele geçirildiğini hatırlattı. 2011 yılında ise bu rakamın iki katına çıktığına dikkat çeken Burunak, “2011 yılı içerisinde 522 ayrı olayda piyasa değeri yaklaşık 12 milyon TL olan toplam 3 milyon 83 bin 394 paket kaçak sigara ele geçirilmiş, suçta kullanılan 13 araca el konulmuş ve 610 şahıs hakkında yasal işlem yapılmıştır” diye konuştu.
VARIN SİZ DÜŞÜNÜN

Sigaranın insan sağlığına ve özellikle çocuklara ne kadar zararlı olduğu konusunda da hatırlatmalarda bulunan Burunak, “Bu durumda denetimsiz ve standart dışı üretilen kaçak sigaraları insan sağlığına vereceği zararları varın siz düşünün” şeklinde konuştu.
PKK’NIN KAÇAKÇILIK PAYI YÜZDE 10 VEYA 15

Kaçak sigara ticaretinin ülke ekonomisine milyonlarca lira vergi kaybına da neden olduğunu belirten Burunak, başta PKK olmak üzere yasadışı suç şebekelerinin kaçakçılık suçlarından mali kaynak sağladığını ve kaçakçılık yapar şahıslardan vergi adı altında para topladığının bilindiğini belirtti. Emniyet yetkilileri, PKK’nın kaçakçılıktaki payının yüzde 10 ve 15 civarında olduğunu düşündüklerini kaydetti.
 

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV