banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

27 Nisan 2024 Cumartesi

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Rıza Sarraf davasında son dakika gelişme

ABD'den gelen son dakika habere göre, Rıza Sarraf davasında jüri seçimi 27 Kasım'a ertelendi, jürili duruşma 4 Aralık'ta yapılacak

20 Kasım 2017 Pazartesi 19:34
Rıza Sarraf davasında son dakika gelişme
banner264
Rıza Sarraf davasında son dakika gelişme
ABD'den gelen son dakika habere göre, Rıza Sarraf davasında jüri seçimi 27 Kasım'a ertelendi, jürili duruşma 4 Aralık'ta yapılacak
ABD'nin İran'a uyguladığı yaptırımları delme" ve "bankacılık dolandırıcılığı" suçlamalarıyla ABD'de yargılanan Sarraf ve Halk Bank eski Genel Müdürü Mehmet Hakan Atilla'nın ara duruşması önceki gün yapılmıştı. New York'ta tutuklu yargılanan iş adamı Rıza Sarraf, ana duruşma öncesi yapılan ara duruşmaya katılmamıştı.

"SARRAF İTİRAFÇI OLDU MU?"

Duruşmaya ara verildiği sırada bir gazetecinin Atilla'ya "Sarraf itirafçı mı oldu?" sorusunu yöneltmesi üzerine Atilla, "Ben öyle bilmiyorum,  

hiçbir fikrim yok. (Hakkımda) anlatılanlar doğru değil." yanıtını verdi. Atilla'nın avukatı Victor Rokko da duruşmaya ara verildiği sırada Sarraf'ın duruşmaya gelmemesine ilişkin gazetecilere "Daha önce böyle bir durumla karşılaşmadık, öğrenecez." dedi.

BEKİR BOZDAĞ: BU DAVA SİYASİDİR

Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan toplantı sonrası açıklama yapan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Rıza Sarraf davasıyla ilgili "Bu dava çok net olarak söylüyoruz, siyasidir, hukuki dayanaktan yoksundur, Türkiye'ye karşı bir kumpas davasıdır. Yargılama yapanlar, davanın sanıkları üzerinde çok net bir şekilde baskı uygulamaktadırlar" ifadesini kullandı.

RIZA SARRAF'IN DURUMUYLA İLGİLİ ABD'YE NOTA VERİLMİŞTİ

ABD Federal Hapishaneler bürosunun internet sitesinde, Sarraf'ın serbest bırakıldığı kaydı çıkması ve kendisinden haber alınamaması haberleri üzerine, Türkiye, ABD'de tutuklu yargılanan işadamı Sarraf'ın durumuyla ilgili olarak Washington yönetimine nota vermişti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, iş adamı Rıza Zarrab hakkında Türkiye’nin ABD’ye verdiği notayla ilgili olarak, daha önce nota verildiğini, cevap gelmeyince tekrar notayla sorulduğunu belirterek, "Dün hem (ABD) Adalet Bakanlığı'ndan hem de ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan Büyükelçiliğimize dönüşler olmuş. 'Başka bir yerde. Sağlığı da iyi, güvende, bir sorun yok' diye genel bir cevap verilmiş. Olayın özü budur." demişti.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ise Rıza Sarraf'ın durumuyla ilgili ABD'ye verilen notaya ilişkin, "ABD'den bir sözlü cevap şu anda gelmiştir, Rıza Sarraf'ın sağlık durumunun iyi olduğu hakkında Dışişleri Bakanlığı'na bir bilgi ulaşmıştır." değerlendirmesinde bulunmuştu.

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV