banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner319
29 Nisan 2024 Pazartesi

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Rüzgar Çetin tahliye edildi

Beşiktaş'ta ters yöne girerek bir polis memurunun şehit olmasına neden olan Rüzgar Çetin tahliye edildi... Şehit polisin ailesi, önceki gün şikayetlerini geri çektiklerini açıklamıştı

04 Ekim 2016 Salı 20:56
Rüzgar Çetin tahliye edildi
banner312

Rüzgar Çetin tahliye edildi
Beşiktaş'ta ters yöne girerek bir polis memurunun şehit olmasına neden olan Rüzgar Çetin tahliye edildi... Şehit polisin ailesi, önceki gün şikayetlerini geri çektiklerini açıklamıştı

Sinan Çetin'in oğlu Rüzgar Çetin'in kullandığı otomobilin trafik ekibine ait bir polis aracı ile çarpışması sonucu meydana gelen kazada 1 polis şehit olmuş, 1 polis de ağır yaralanmıştı. Çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Rüzgar Çetin, bugün tahliye edildi.

Rüzgar Çetin 6 yıl 3 ay ceza aldı ve yattığı süre (8 ay) göz önünde bulundurularak serbest bırakıldı. Mahkeme kararı oy çokluğuyla aldı.
KHK, 2 YILDAN AZ CEZALARDA TAHLİYE ÖNGÖRÜYOR

Üst mahkeme davayla ilgili kararını verene kadar Rüzgar Çetin serbest kalacak. Üst mahkeme yani İstanbul Bölge İstinaf Mahkemesi,  İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararını onarsa Ceza Mahkemeleri Usulü Kanunu'na göre, Çetin'in yaklaşık 5 ay cezası kalacak. 1 Temmuz'da çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) nedeniyle de tamamen özgür kalacak. Çünkü bu KHK, 2 yıldan az cezası kalanların tahliye edilmesini öngörüyor.

RÜZGAR ÇETİN: ÇOK ÜZGÜNÜM

Rüzgar Çetin mahkemede son söz olarak, "Aracım ile trafiğe açık olan orta şeritte hareket ettim. Trafik kurallarını ihlal etmedim. Alkol sınırları içerisinde olduğunu düşünerek hareket ettim.  Tahliyemi istiyorum. Çok üzgünüm. Keşke hiç olmasaydı" dedi. 

Rüzgar Çetin'in avukatları, 9.2 promil alkolün müvekkillerinin güvenli sürüş yeteneğini etkilemediğini, iddia ettietti. Avukatlar  ayrıca, Çetin'in otomobilini yüksek hızda kullanmadığını, basit taksirle ölüme ve yaralamaya sebep olmak suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezasıya cezalandırılabileceğini, bilinçli taksir suçunun unsurlarının oluşmadığını öne sürdü. Avukatları, tutuklu kaldığı sürenin de dikkate alınarak Rüzgar Çetin'in tahliyesine karar verilmesini talep etti.

MAHKEME BAŞKANI KARARA İTİRAZ ETTİ: ÇOĞUNLUK GÖRÜŞÜNE KATILMIYORUM

Oy çokluğuyla alınan tahliye kararına itiraz eden mahkeme başkanı muhalefet gerekçesi için şunları söyledi:
"Her ne kadar mahkememiz sayın hakimlerince TCK’nın 85/2 maddesi gereğince temel ceza 5 yıl olarak belirlenmiş ise de olayın oluş şeklinin kamu hizmeti yapan müteveffa (şehit polis) ve mağdurun (yaralı polis memuru) görevi esnasında meydana geldiği, oluşa uygun Adli Tıp Kurumu’nun 9 Eylül 2016 tarihli raporunda kusurunun tamamının sanığa ait bulunduğu, sanıklar müdafilerinin araç sürücüsünün kemer takma yükümlülüğü bulunduğuna dair 2918 sayılı yasaya ait yönetmeliğin 150/4 maddesindeki 2015 yılında yapılan değişiklik olduğu sunulmuştur. Ancak belirtilen şekilde bir değişikliğin olmadığı, bilakis 2918 sayılı yasanın 71. Maddesinde  hizmet aracını kullanan ve içinde bulunanlar yönünden görev sırasında bu tür araçların Kara Yolları Trafik Kanunu ve yönetmeliğindeki yasaklardan muaf olduğu, başka bir ifadeyle  "kemer takma zorunluluklarının bulunmadığı", dolayısıyla kusurun yoğunluğu, olayın oluş şekli, meydana gelen tehlike ve zarar dikkate alındığında, TCK’nın 61 maddesi gereğince temel cezanın takdiren ve teşdiden 10 yıl hapis olarak tayin edilmesi, keza TCK’nın 22/3 maddesi gereğince attırımın yine teşdiden bir bölü iki oranında arttırılması suretiyle netice cezanın 15 yıl hapis olarak tayin edilmesi, başkaca artırma ve indirme yapılmasına yer olmadığına karar verilmesi, keza sanığa ait dosyadaki, İstanbul 36. Sulh Ceza Mahkemesi ve İstanbul 9. Asliye Ceza Mahkemesi’ne ait Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılması bulunan mahkeme kararlarının CMK 231/11 maddesi gereğince mahkemelerine karar kesinleştiğinde ihbarda bulunulmasına karar verilmesi, netice cezasının 15 yıl olduğu nazara alınarak da sanığın tutuklu kaldığı sürenin 8 ay gibi bir süre bulunması nedeniyle, bu nedenlerle de sayın hakimlerin tahliyeye yönelik kararlarına da tutukluluk halinin devamı görüşü ile karşıyım. Bu nedenlerle çoğunluk görüşüne katılmıyorum"

ŞEHİT POLİSİN EŞİ "ASLA VAZGEÇMEM" DEMİŞTİ

Kaza sorası yaralı polisin ailesi şikayetini geri çekerken şehit polisin eşi 'şikayetimden asla vazgeçmeyeceğim' demişti.

Ancak aradan geçen 5 ayın sonunda şehit polisin eşi de şikayetini geri çekmiş, bu kararından ötürü de herhangi bir para almadığını kaydetmişti.
22.5 YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTENMİŞTİ
Polis memuru İsmet Fatih Alagöz’ün şehit olmasına, polis memuru Emre Tetik’in ise yaralanmasına neden olduğu gerekçesiyle 9 aydır tutuklu yargılanan  Rüzgar Çetin’in yargılandığı davada savcı esas hakkındaki mütalaasında, Rüzgar Çetin’in bilinçli taksirle ölüme ve yaralamaya sebep olmak suçundan iddianamedeki gibi 3 yıldan 22,5 yıla kadar hapisle cezalandirilmasıni talep etmişti.
 

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV