banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner319
28 Nisan 2024 Pazar

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Şanlıurfa Suruç'ta patlama

Şanlıurfa Suruç İlçesi'ndeki Amara Kültür Merkezi önünde patlama meydana geldi.

20 Temmuz 2015 Pazartesi 13:34
Şanlıurfa Suruç'ta patlama
banner229
Şanlıurfa Suruç'ta patlama
Şanlıurfa Suruç İlçesi'ndeki Amara Kültür Merkezi önünde patlama meydana geldi.

Çok sayıda ölü ve yaralı var. İlk gelen bilgilere göre ölü sayısı 10 kişinin üzerinde. Olay yerine ambulanslar sevk edildi. Yaralı sayısının 20'nin üzerinde olduğu belirtiliyor. Patlamaya parça tesirli bir bombanın sebep olduğu iddia ediliyor. İntihar saldırısı olduğu da iddialar arasında.

Güvenlik güçleri ikinci bir patlama olma olasılığı nedeniyle geniş güvenlik önlemleri almış durumda.

Olay, Şanlıurfa’nın Suruç İlçesi’ndeki
Amara Kültür Merkezi önündeki çay bahçesinde bugün saat 11.50 sıralarında meydana geldi. Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu mensuplarının ’Kobani’nin yeniden inşası’ konusunda basın açıklaması yaptığı sırada, büyük bir patlama oldu.

REUTERS: EN AZ 20 ÖLÜ

Reuters olayın meydana gelmesinden sonra ilerleyen dakikalarda ölü sayısının en az 20 olduğunu duyurdu. Çok sayıda kişi de yaralandı. Patlamanın şiddetiyle çevredeki binaların canları da kırıldı. Ölü sayısı konusunda henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

KAYMAKAM ÇİFTÇİ'DEN İLK AÇIKLAMA

Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi yaptığı ilk açıklamada olayın intihar saldırısı nedeniyle gerçekleşmiş olabileceğini söyledi.

PARÇA TESİRLİ BOMBA OLASILIĞI

Patlamaya parça tesirli bombanın yol açtığı belirtiliyor ancak, saldırıya bir canlı bombanın yol açmış olduğu ihtimali de değerlendiriliyor.

Saldırı sonrasında olay yerinde korkunç görüntüler ortaya çıktı.

GÖRGÜ TANIKLARI OLAYI ANLATTI: CESETLERİN ALTINDA KALDIK

Yaşanan dehşeti bölgede bulunan görgü tanıkları anlattı. Görgü tanıklarından Garip Çelik şunları söyledi:

"Basın açıklaması için gitmiştim. Gençler basın açıklaması yapacaktı. Hangi koşullarda Kobani'ye geçeceklerini anlatıyorlardı. Tam foto çekmeye çalışırken çok şiddetli bir patlama oldu. Cesetler her yere yayıldı. Cesetlerin altında kaldık o derece şiddetliydi.Patlama kitlenin tam ortasında meydana geldi.

Patlama diyoruz ama patlamanın şekli belli değil, canlı bomba olabilir. Bu daha önce tasarlanmış. İntihar saldırısı olabilir, çözemedik. Gerçekten şok büyük bir kargaşa yaşandı. Kamera elimdeydi, insanlar şoka girdiler, sonra yaralılar taşınmaya başlandı. Ambulanslar çok geç geldi. Araçlar
yaralıları almak istemedi, kargaşa çıktı. Polisler havaya ateş etti. İnsanlar ağlayarak geliyor. Sabah yolda kontrol yoktu ama sonra gelenler kontrol edildi alana gelirlerken. Planlanmış olabilir. Biz İstanbul’dan geldik. Dün yola çıkıp geldik. Amara Kültür Merkezi önünde basın açıklaması yapılıyordu. Patlama olurken kameram açıktı çekim yapıyordu, alttan üste doğru patlama oldu. Mantık olarak poşet içinde veya yerde olması mantıklı gelmiyor, canlı bomba ihtimali var. Kitlenin tam ortasında oldu. İstanbul’dan birlikte geldiğim arkadaşlarım hayatını kaybetti."

Patlamanın yaşandığı Suruç Suriye sınırında yer alıyor.

Görgü tanığı Kadir Ergün:
Saat 12 sıralarından oldu. Olay yerine 100 metre uzaklıktaydım. Cenazeler hep paramparça olmuştu. Kelimelerle ifade etmek çok zor. Kobani yolunda da patlama gerçekleşmiş. İlk saldırı kültür merkezinde yapıldı. En az 15 cenaze var olay yerinde bekliyor. Kan ihtiyacımız var. Aşırı bir kan ihtiyacımız var. Suruç halkına ağrı yapılıyor. Herkes kan vermeye çağırılıyor. 2. Bir patlama olması ihtimali var.

KOBANİ'YE GEÇMEK İSTİYORLARDI

Suruç'taki patlama, Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu'na bağlı gençlerin, Kobani'ye geçmek üzere toplandıkları merkezde gerçekleşti.

Bölgedeki kaynaklar, patlamanın Amara Kültür Merkezi'nde, gençlerin Kobani'ye geçiş amaçlarını anlatmak üzere basın açıklaması yaptıkları sırada gerçekleştiğini kaydediyorlar. Gençlerin, başta İstanbul olmak üzere, Kobani'ye geçmek üzere Türkiye'nin çeşitli yerlerinden geldikleri, Kobani'ye yardım, oyuncak gibi malzemeler götürülmesinin amaçlandığı belirtiliyor.

YARALILAR İÇİN KAN ARANIYOR

CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, Suruç'taki patlamada yaralananlar için Suruç Devlet Hastanesi'nde kan ihtiyacı olduğunu Twitter'dan duyurdu.

AMARA KÜLTÜR MERKEZİ

Amara Kültür Merkezi, bölge halkının çeşitli kurslar aldığı ve yoğun olarak rağbet gören bir yer olarak biliniyor. Hem bölgede yaşayanlar, hem de kültür merkezine gelenler genellikle kültür merkezinin yanındaki çay bahçesinde oturuyor.

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV