banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner300
26 Nisan 2024 Cuma

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

İngilizce Öğreniminde Başarının Sırrı

İngilizce Öğrenmek için adım adım takip edilmesi gereken yöntemler vardır.

İngilizce Öğreniminde Başarının Sırrı
banner266
İngilizce Öğrenmek için adım adım takip edilmesi gereken yöntemler vardır. Dinleme, konuşma, okuma ve yazma aşamalarından oluşan bu aşamalar geçilerek doğru, etkili ve akıcı bir İngilizce öğrenme hedefi tamamlanabilir. Be becerilerin her biri birbirinden önemli ve birbiri ile bağlantılıdır. Konuşmak kadar önemli bir diğer konu dinlemek ve konuşulanı anlamaktır. Mantıklı yöntem bu 4 becerinin de orantılı olarak ilerlemesidir. İngilizce bir sözlükten veya online makaleler yardımıyla İngilizcede en sık kullanılan 1000 kelime öğrenilecekler listesinin en üst sırasına alınarak çalışmaya başlayabilirsiniz. Öğrenilecek kelimelerin cümle içerisinde kullanılarak pekiştirilmesi her zaman en önemli tekrar çalışmalarından biridir. Bol hikâye kitabı okumak hem yeni kelime öğrenmek, hem bu kelimelerin cümle içerisindeki kullanımını görmek hem de kalıplara aşina olmak adına çok önemlidir. Dilbilgisi kurallarını İngilizce olarak öğrenmeden önce yeterli seviyede Türkçe dilbilgisi kuralına hâkim olmak gereklidir. Anlatılan derste sıfatın veya zarfın ne olduğunu anlayabilmenin en ideal yolu Türkçe karşılıklarını bilebilmektir. Dilbilgisi ile nasıl cümleler kurulabileceği öğrenilirken, yazma konusunun da ihmal edilmemesi gereklidir.

Okulda öğretmenler size her konuyu, her kelimeyi öğretemezler. Bunun bilincinde olan öğrencinin kendisinin de çalışması ve en önemlisi çaba göstermesi ve meraklı olması gereklidir. İngilizce Seviye Testi ile başlayan derslerde öğrenilen her konunun tekrarının, araştırmasının, detaylı çalışmasının ve örneklerinin incelenmesi öğrencinin isteğine bağlıdır. Sadece öğretmenin verdiği bilgilerle yetinen öğrenciler yolun yarısında tökezlemeye başlarlar. En iyi öğrenme yöntemlerinden birinin başkasına öğretmek olduğu bilim insanları tarafından kabul görmüş bir durumdur. Kendinizden bir seviye alt kişilere bildiklerinizi öğretmeniz aynı zamanda tekrar yapmanızı sağlarken bir yandan da akıldan çıkmaz. Okuma, yazma becerisi üzerinde de etkili bir yöntemdir. Sizin hiç kurmadığınız yapıları gözlemleyebilmenin en önemli yolu okumak ve yabancılarla yazışmaktır. Günümüzde bu faaliyet internet aracılığıyla son derece kolay ve zevklidir. 2000 kelime civarında bilen kişiler bir üst seviye İngilizce hikâye kitaplarını okumayı denemelidir. Dil öğrenmeye herkes önce dinleme ile başlar. Bu ana dilinizse bebekken dinlediniz, yetişken yeni bir dil öğreniyorsanız gene dinleyerek başladınız. Karşınızdakini anlayabiliyor olmanız iletişimin yarısını gerçekleştirdiğiniz anlamına gelir. İngilizce film seyretmek ve şarkılar dinlemek bu yolda atılacak en önemli adımlar arasında yer alır.

Ülkemizde özellikle pop şarkıcıları İngilizce şarkıları seslendirmiş ve büyük beğeni toplamıştır. Ülkemizi Eurovision Şarkı yarışmasında temsil etmiş ve en iyi dereceleri yapmış sanatçıların seslendirdikleri şarkıların İngilizce olduğu unutulmamalıdır.

http://www.konusarakogren.com/blog/turk-sanatcilarin-yorumladigi-12-unutulmaz-ingilizce-sarki/ seslendiren ünlüler arasında Sertap Erener-one more cup of coffee, Erol Büyükburç-little Lucy, Barış Manço-Nick The Chopper sayılabilir. İngilizce öğrenmeye çalışan birinin bulduğu her fırsatı İngilizce düşünmeye, dinlemeye, yazmaya ve okumaya ayırması kendi başına yapabileceği çalışmalar arasındadır. Yetişkinlerin dil öğrenme becerilerinin çocuk ve gençlere göre daha zor olduğu unutulmamalı ve ihtiyacınız kadar İngilizceyi hemen öğrenmeye başlamalısınız.

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV