banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner296
29 Nisan 2024 Pazartesi

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Sınırda zırhlı nöbet

Ceylanpınar’da ordu alarma geçti

19 Temmuz 2013 Cuma 09:45
Sınırda zırhlı nöbet
banner229
Sınırda zırhlı nöbet
Ceylanpınar’da ordu alarma geçti
Suriye tarafından kurşun ve roketatar mermilerinin yağdığı Ceylanpınar’da ordu alarma geçti. Kurşun isabet etmesi olasılığına karşı kulübeler boşaltıldı, asker zırhlı araçlarda nöbet tutmaya başladı. Vatandaş da korkudan sokağa çıkamıyor.



Suriye’nin Haseki kentine bağlı Rasulayn İlçesi’nde Özgür Suriye Ordusu’nun radikal dinci kanadı El-Nusra cephesi ile PKK’nın bu ülkedeki kolu olan PYD güçleri arasındaki çatışmalar devam ediyor. Kontrolün önemli ölçüde PYD’nin eline geçtiği Rasulayn’dan sınırı aşan kurşunların 1 kişinin ölümüne, 4 kişinin yaralanmasına neden olduğu Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde de tedirginlik hakim.



Türkiye karşılık verdi

Kurşunların Ceylanpınar’da can alması ve ev ile Emniyet Müdürlüğü’ne isabet etmesinin ardından önceki gün sabah saatlerinde angajman kuralları kapsamında ilçe merkezine 7 kilometre uzaklıktaki Cenkeser Hudut Karakolu’ndan Suriye tarafına karşı ateş açıldı. Öğleden sonra ise Rasulayn tarafından PYD’lilerin attığı 2 roketatar mermisinin Hudut Kapı Karakolu’nun duvar ve bahçesine isabet etmesinin ardından, bu kez aynı noktadan PYD mevzilerine ateşle karşılık verildi. Bu gelişmenin ardından Hudut Kapı Karakolu’nda görevli askerler, zırhlı araçlar ile daha güvenli bir başka merkeze taşındı.
Kontrol PYD’ye geçti

Ceylanpınar’da tedirginliğe yol açan şiddetli çatışmaların ardından, dün öğleden sonra Rasulayn’da kontrolün tamamen PYD’nin eline geçtiği bildirildi. Genelkurmay Başkanlığı’nın da açıklamasında kontrolün PYD’nin eline geçtiğini bildirdiği Rasulayn’da, çatışma ve patlama sesleri gece de devam etti. Silah seslerinin aralıklarla sürmesinin ardından gece boyunca belediye hoparlörlerinden vatandaşlara mecbur kalmadıkça dışarı çıkmamaları konusunda uyarı anonsları sürdürüldü.

Silah sesleri susmuyor

Çatışmaların önceki günlere göre azaldığı Rasulayn’da, dün sabah saatlerinden itibaren yeniden silah ve patlama sesleri duyulmaya başlandı. İlçe merkezinden net olarak duyulan çatışmaların Rasulayn’ın birkaç kilometre dışındaki Tel Halaf bölgesinde devam ettiği bildirildi. Çatışmaların halen sürdüğü Rasulayn’da, Ceylanpınar sınırının yanı başındaki 9 katlı makarna fabrikasının çatısındaki Özgür Suriye Ordusu bayrağının ise halen yerinde durduğu görüldü.

Önlemler artırıldı

Çatışmaların sürdüğü Rasulayn’da, kontrolün PYD’nin eline geçtiğinin bildirilmesinin ardından, sınır hattında güvenlik önlemleri de artırıldı. Askerlerin, dünden itibaren üzerinde uçaksavar bulunan zırhlı araçlar ile sınır hattında sürekli olarak devriye dolaştığı görüldü. Öte yandan daha önce askerlerin durduğu nöbet kulübelerinin boşaltıldığı ve güvenlik gerekçesiyle askerlerin kulübelerin bulunduğu bölgelerde nöbetlerini zırhlı araçlar içerisinde tuttuğu görüldü.
Suriye zirvesi

Cumhurbaşkanı Gül, dünkü programları kapsamında TBMM Başkanı Çiçek, Başbakan Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Özel’i kabul etti. Çankaya Köşkü’nde gerçekleşen kabullerde Suriye sınırındaki gelişmeler, çözüm süreci ve yeni Anayasa çalışmalarının değerlendirildiği açıklandı.

1 genç daha vuruldu

Dün yine Suriye tarafından ateşlenen uzun namlulu tüfekten çıkan bir mermi sınırı aştı ve Ceylanpınarlı 19 yaşındaki Ali Benice’ye isabet etti. Birlik Mahallesi’ndeki Kardeşler Parkı’nda ayakta duran Benice’nin sırtından vurulduğu öğrenildi. Güvenlik güçleri yaşanan olayın ardından sınır hattında ve yaralanan Benice’nin tedavi gördüğü hastanede önlemlerini artırdı.

Ahmet’in durumu ciddi

Rasulayn’da şiddetli çatışmalar sırasında ateşlenen silahlardan çıkan mermiler Ceylanpınar’da 17 yaşındaki Mahsun Ertuğrul ile 4 kişinin yaralanmasına yol açtı. Mermilere hedef olan Mahsun Ertuğrul, götürüldüğü hastanede yaşamını yitirdi. Mermilere hedef olan ve hayati tehlikesi süren 15 yaşındaki Ahmet Gündüz ise önceki akşam ambulans uçakla Ankara’ya gönderildi. Doktorlar Ahmet’in hayati tehlikesinin devam ettiğini söyledi.
Medya kurşun hattında

Bölgedeki basın mensupları da büyük tehlike altında görev yapmaya çalışıyor. Dün akşam saatlerinde basının konuşlandığı bir parktaki kahveye sınırın öbür tarafından kurşun yağınca, ortaya bu görüntüler çıktı...

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV