banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner300
26 Nisan 2024 Cuma

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Süleyman Demirel için Ankara'da tören

Süleyman Demirel'in cenazesi, Ankara'da yapılan törenlerin ardından yarın defnedilmek üzere memleketi İslamköy'e gönderildi.

19 Haziran 2015 Cuma 17:15
Süleyman Demirel için Ankara'da tören
banner229
Süleyman Demirel için Ankara'da tören
Süleyman Demirel'in cenazesi, Ankara'da yapılan törenlerin ardından yarın defnedilmek üzere memleketi İslamköy'e gönderildi.

Ankara'daki ilk tören, Güniz Sokak’taki evinin önünde yapıldı. Demirel son kez evine gittiğinde Isparta'dan getirilen güllerle uğurlandı. İkinci tören ise yıllarca görev yaptığı Meclis’te yapıldı.

İLK TÖREN GÜNİZ SOKAK'TA

Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel için ilk tören Güniz Sokak'taki evinin önünde düzenlendi. Güven Hastanesi'nden alınan Demirel'in naaşı, kortej eşliğinde Güniz Sokak'taki evinin önüne getirildi. Demirel'in Türk Bayrağı'na
sarılı naaşı, tekbirler eşliğinde bahçeye bırakıldı. Naaşın, Güniz Sokak'a getirilmeden önce, buraya gül suyu püskürtüldü ve Demirel'in tabutunun üzerine gül yaprakları serpildi. Tabutun önünde, askerler tarafından Demirel'in fotoğrafı ve kendisine layık görülen madalya ve nişanların yer aldığı çerçeveler taşındı.

DOKTORU AYLİN CESUR: İNSANIN ÖZ BABASI KADAR BİRİNİ SEVEBİLECEĞİNİ ÖĞRENDİM

Törende bir konuşma yapan doktoru Aylin Cesur, Demirel için şunları söyledi:
''Sizden çok şey öğrendim. İnsanın öz babası kadar birini sevebileceğini öğrendim. Veda ederken en derin şükranlarımı sunuyorum. Hayatım boyunca sizden öğrendiklerimi yaşatmaya çalışacağım. Bir tek şey öğrenmedim. Bunu nasıl yapabileceğimi bilmiyorum''

İLHAN KESİCİ DUA ETTİ, TEKBİR GETİRDİ

İlhan Kesici konuşmasının sonunda Süleyman Demirel'in naaşı başında dua ettirdi, tekbir getirdi. Vatandaşlar da tekbire eşlik etti.

Yapılan duanın ardından Demirel'in naaşı, Devlet Töreni için TBMM'ye götürüldü.

TBMM'DE DEVLET TÖRENİ DÜZENLENDİ
9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel için TBMM'de devlet töreni düzenlendi. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gerçekleştirilen törende yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan, Demirel ailesinin kıymetli mensuplarını tazim ve hürmetle selamladığını belirterek, "Ebediyete yolcu etmek üzere bir araya geldiğimiz 9. Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel’e bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Başta ailesi olmak üzere, tüm sevenlerine ve milletimize başsağlığı dileklerimi tekraren ifade etmek istiyorum" dedi.

KARDEŞİ KONUŞTU

Süleyman Demirel'in kardeşi Şevket Demirel törende bir konuşma yaptı. "Mevtanın nüfus kayıtlarına
göre sahibi benim fakat şu anda mevtanın sahibi devlettir" diyen Şevket Demirel, şöyle konuştu:

"Süleyman Demirel'in defin törenine hoş geldiniz. Mevtanın nüfus kayıtlarına göre sahibi benim fakat şu anda mevtanın sahibi devlettir, bu bakımdan devletimize ve onu temsil eden organlara teşekkürlerimi arz ederim.

Babamız 1972'te İslamköy'de ölümünde köylüler duyunca 'eyvah dağ devrildi' diye acılarını ve kayıplarını ifade etmişlerdi, onun ölümünden 43 sene sonra vefat eden oğlu 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in vefatını duyan köylüler ve esnaf 'eyvah demokrasi ve refah pınarını kaybettik' dediler.

Gerçekten demokrasi ilkeleriyle atılan temeller bugün çok daha iyi verimli seviyelere ulaşmıştır. Seveni olsun olmasın Süleyman Demirel toplumun eğitim, sağlık, adalet, sanayi, tarım ciğerlerinin hepsine el atmıştır. Hepsine ilaç vermiştir. Yaptıklarına karşılık şimdilik devlet ona büyük bir törenle borcunu ödemektedir.

Belki de Demirel bu muazzam törende gözlerini açmak için gayret sarfetmektedir. Ne mutlu sana Demirel ne mutlu buradaki Demirel sevenlerine, devlet sahiplerine, ruhun aziz olsun.

Ailemiz olarak da büyük acımız vardır. Bütün devletin bütün milletin acısı hepimizin acısıdır. Yalnız Hazreti Mevlana benim en büyük düğün günüm ölüm günüm demektir, ağlamaya sızlamaya mecal vermeden dimdik ayakta durarak tıpkı Mevlana'da olduğu gibi imanla, gözyaşlarıyla Demirel'i ebedi istihratgâhına tevdi edeceğiz.

Demirel milletin kalbinde her zaman yaşayacak.

Ruhun şad olsun Demirel."

Erdoğan: İslamköy'den çıktığını hiç unutmadı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel için TBMM'de düzenlenen törende yaptığı konuşmada ''İslamköy'den çıktığını hiç unutmadı, aksine hep gururla ifade etti'' dedi.

Erdoğan, törendeki konuşmasında şunları söyledi:

Başta ailesi olmak üzere herkese baş sağlığı diliyorum Rahmetli Demirel yarım asır boyunca devlet kademesinin her bölümünde hizmet vermiştir. Canlı bir tarihti. Yer yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır derler. Demirel kendine has tarzı olan bir devlet adamıydı. Isparta'dan, İslamköy'den çıktığını hiç unutmadı, aksine hep gururla ifade etti. Milletle güçlü bir bağıydı bu... Bu alanda ayakta kalmak, kalıcı olmak öyle kolay değildir. Milletin dilini yakalamak kolay değildir. Bunun için de milletle aynı dili konuşmanız gerekiyor. Demirel işte tüm bu vasıfları üzerinde toplayan bir isimdi. İsmini dahi marka haline getirmiş bir siyasetçinin hatırasına saygı göstermek bir vecibedir.

Ülke için gittiğim bir çok yerde hizmetlerinin hizmetine rastladığımı bir isimdir. Güniz Sokak'taki evi bundan sonraki nesillere onu yaşatan eserler olacaktır. Belgeleriyle adete arşiv olmuş Güniz Sokak'ta bundan sonra gençliğin hizmetine sunulacak bir gelecek herkese yol açıcı olacaktır.

Bir kez daha ailesinin ve ülkemizin başı sağ olsun diyorum.

TANSU ÇİLLER: SÖYLENECEK HER ŞEY SÖYLENDİ

Törenin ardından kortej yürüyüşe geçtiği sırada Eski Başbakan Tansu Çiller, kısa bir değerlendirmede bulundu. Kendisine yakınlığı ve son dönemde yaşadığı kırgınlıklar hatırlatılarak Demirel hakkında soru yöneltilen Çiller, “Hepimizin başı sağolsun. Şimdi bugün söylenecek her şey artık söylendi. Artık dua zamanı. Mekanı cennet olsun inşallah. Allah gani gani rahmet eylesin” dedi.



    TÖRENDEN NOTLAR

    Demirel'in doktoru Aylin Cesur, törende Başbakan ile bir süre konuştu.

    Süleyman Demirel'in kardeşi Şevket Demirel tekerlekli sandalyeye ile TBMM'ye geldi.

    Demirel'in naaşı cenaze aracına konarak kortej eşliğinde TBMM'ye getirildi.

    Demirel'in Türk Bayrağına sarılı naaşı Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayından askerler tarafından katafalka konuldu.

    Katafalkın önünde Demirel'in fotoğrafı ve Demirel'e verilmiş madalyalar, nişanlar yer aldı.

    Demirel'in doktoru Aylin Cesur Demirel'in fötr şapkasını naaşın üzerine koydu. Naaşın üzerinde Isparta'dan getirilen gül yaprakları de yer aldı.

    Demirel'in kardeşi Şevket Demirel, törene tekerlekli sandalyede doktor eşliğinde katıldı. Tören sırasında Şeref kapısı merdivenlerinde baygınlık geçiren bir kişiye sağlık ekipleri müdahale etti. Meclis Başkanı Çiçek, Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı ve 11. Cumhurbaşkanı Gül'ü kapıda karşıladı. Erdoğan, Çiçek ve Gül tören alanına birlikte girdi.

    Törene ilk gelenlerden CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Demirel ailesi ve kendisinden önce gelenlerle tek tek tokalaşarak yerine geçti.

    Törende yan yana duran Başbakan Davutoğlu ile eski Başbakanlardan Tansu Çiller'in sohbet ettiği gözlendi.

    91 yaşında yaşamını yitiren ve 6 dönem Isparta milletvekilliği yapan Süleyman Demirel için Meclis'teki törene yoğun katılım oldu. Şeref kapısı merdivenleri tamamıyla doldu, Meclis binasının pencerelerinden de töreni izleyenler olduğu görüldü.

    Devlet törenine halkın katılmasına izin verilmezken, gelen vatandaşlar, Meclis kapısından Kocatepe Camisi'ne yönlendirildi.

SİYASİLERİ BULUŞTURDU

Meclis'te düzenlenen törene, Demirel'in ailesi ve yakınlarının yanı sıra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel ve kuvvet komutanları, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan ile yüksek yargı organlarının başkanları, Bakanlar Kurulu'nun bazı üyeleri, eski Başbakanlardan Tansu Çiller, eski meclis başkanları Köksal Toptan, İsmet Sezgin ve Hikmet Çetin, eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, HDP Gaziantep Milletvekili Celal Doğan, DSP Genel Başkanı Masum Türker, Ahmet Özal ile çok sayıda Demirel'in birlikte siyaset yaptığı isimler de katıldı. Aralarında KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, KKTC Başbakanı Özkan Yorgancıoğlu ve eski KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Oktay Asadov, Ukrayna Parlamentosu Millletvekili ve Kırım-Tatar Meclis'i eski Başkanı Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass'in de olduğu çok sayıda yabancı ülke temsilcisi de törende hazır bulundu.

Törene katılan Süryani Ortodoks Kilisesi İstanbul ve Ankara Metropoliti Yusuf Çetin, gazetecilerin sorusu üzerine, Demirel'in arkadaşı olduğunu belirterek, "Allah rahmet eylesin, ruhu şad olsun" dedi.

HDP TÖRENE KATILMADI

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Meclis'te düzenlenen veda törenine HDP'den hiçbir ismin katılmaması dikkat çekti.

PERVİN BULDAN SİNYALİ VERMİŞTİ

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in ölümünün ardından iş , sanat ve siyaset dünyasından birçok isim mesaj yayımladı. HDP Grupbaşkanvekili Pervin Buldan da Twitter hesabından bir mesaj yayımladı. Buldan mesajında Demirel için "Hesap vermeden gidenlerden" dedi.

Cenaze namazını eski Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz kıldırdı

Devletin zirvesi, TBMM'den sonra Kocatepe Camii'ndeki törene de katıldı. Demirel'in cenaze namazını eski Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz kıldırdı.

Binlerce vatandaşın katıldığı namazın ardından Demirel'in naaşı cenaze arabasına konularak Esenboğa Havalima'na getirildi. Elverişsiz hava koşulları nedeniyle cenazeyi götürecek uçak havalanamadı. Demirel'in cenazesi, yarın kılınacak namazdan sonra İslamköy'de defnedilecek.

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV