banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner296
03 Mayıs 2024 Cuma

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Sultanahmet Meydanı'nda patlama: 10 ölü

Sultanahmet Meydanı'nda bir patlama meydana geldi. Patlamada 10 kişi hayatını kaybetti. Saldırıyı Nabil Fadlı adlı Suudi Arabistan Doğumlu teröristin gerçekleştirdiği belirlendi.

12 Ocak 2016 Salı 17:23
Sultanahmet Meydanı'nda patlama: 10 ölü
banner229
Sultanahmet Meydanı'nda patlama: 10 ölü
Sultanahmet Meydanı'nda bir patlama meydana geldi. Patlamada 10 kişi hayatını kaybetti. Saldırıyı Nabil Fadlı adlı Suudi Arabistan Doğumlu teröristin gerçekleştirdiği belirlendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'yi yasa boğan patlamanın Suriyeli kökenli bir canlı bomba nedeniyle gerçekleştiğini açıkladı. Türkiye'yi sarsan terör saldırısında, canlı bomba dahil 11 kişi öldü, 15 kişi de yaralandı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu Sultanahmet Meydanı’nda meydana gelen canlı bomba saldırısında hayatını kaybedenlerin tamamının yabancı olduğunu açıkladı.

Davutoğlu ayrıca saldırıyı gerçekleştiren kişinin yabancı uyruklu bir IŞİD teröristi olduğunu söyledi.

İstanbul'un en işlek meydanlarından
olan Türkiye turizminin kalbi niteliğindeki Sultanahmet Meydanı güne kanlı bir saldırı ile uyandı. Saat 10.20'de meydana gelen şiddetli patlama ile sarsılan bölgeye, çok sayıda polis, sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi. Olayın ardından Sultanahmet Meydanı çevresinde geniş güvenlik önlemi alınırken, meydan çevresine şerit çeken Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü polisleri giriş çıkışları kapattı.

Kısa sürede Sultanahmet Meydanı'na gelen sağlık ekipleri, yaralılara ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Aralarında durumu ağır olanların da bulunduğu yaralılar, ambulanslarla Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi başta olmak üzere çevredeki hastanelere kaldırıldı.

Olay Yeri İnceleme ve Bomba İmha şube müdürlüklerine bağlı uzman polisler, patlamanın nedenini tespit etmek için çalışmaya başladı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polis helikopteri de Sultanahmet bölgesinde havadan denetim yapmaya başladı. Bu arada, Beyazıt-Eminönü arasındaki tramvay seferleri durduruldu. Sultanahmet Meydanı çevresi araç trafiğine kapatıldı.

YARALILAR ARASINDA ALMANYA, NORVEÇ VE PERU’DAN TURİSTLER VAR

Sultanahmet'teki patlamada yaralanıp hastanelere götürülen yabancı ülke vatandaşı sayısının 11 olduğu belirlendi. Yetkililerden alınan bilgiye göre yaralı turistlerin vatandaşı olduğu ülkeler ve tedavi gördükleri hastaneler şöyle:

Samatya Hastanesi : 2 yaralı Almanya, 1 yaralı Peru
Cerrahpaşa Hastanesi: 3 yaralı Almanya
Çapa Hastanesi: 3 yaralı Almanya
Haseki Hastanesi : 1 yaralı Almanya, 1 yaralı Peru

Bu arada Sultanahmet tramvay durağı civarında bir polis aracının yan döndüğü görüldü. Polis aracı çevredeki polisler ve vatandaşların yardımıyla düzeltildi. Polis aracının olay yerine giderken kaza geçirdiği
ortaya çıktı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kısıklı'daki konutundan çıktığı dakikalarda Sultanahmet saldırısının haberi geldi. Cumhurbaşkanı Atatürk Havalimanı'na hareket ederken yol boyunca ilgililerden bilgi aldı.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ


Yol boyunca koruma ciplerinin sinyal kesici jammer'ları tam kapasiteyle çalıştı. Atatürk Havalimanı'nda bekleyen ANA uçağı içinde ve çevresinde polis köpekleri arama yaptı. Özel hareket polisleri de her zamanki gibi çevrede önlem aldı. Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'ne gelen Erdoğan burada da görüşmelerine devam etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı yolcu etmek için her zaman havalimanında hazır bulunan İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan bu kez yoktu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın olayla ilgili bilgileri telefonla aldığı öğrenildi. Erdoğan'ın İBB Başkanı Kadir Topbaş yolcu etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan eşi Emine Erdoğan'la birlikte saat 11:40'da TC Ana uçağıyla Ankara'ya hareket etti.

CANLI BOMBANIN KİMLİĞİ BELİRLENDİ

10 kişinin öldüğü, 15 kişinin de yaralandığı canlı bomba saldırısını Nabil Fadlı adlı Suudi Arabistan Doğumlu teröristin gerçekleştirdiği belirlendi. Polis, eylül 1988 doğumlu teröristin tüm bağlantılarını ortaya çıkarmaya yönelik operasyonlarını sürdürüyor.

stanbul Valiliği, 'Patlamada 10 ölü 15 yaralı olduğu tespit edilmiştir. Patlamanın nedeni, patlayıcının cinsi, olayın fail veya failleri hakkında incelemeler sürdürülmektedir." açıklamasını yaptı.

KRİTİK TOPLANTI

Patlama sonrası Köşk'te kritik toplantı yapıldı. İçişleri Bakanı Efkan Ala, Sultanahmet Meydanı’nda meydana gelen patlamaya ilişkin Başbakanlık Resmi Konutu’nda Başbakan Ahmet Davutoğlu’na bilgi verdi.​

SOSYAL MEDYADA GÜNDEM SULTANAHMET

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV