banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner306
19 Mart 2024 Salı

Milli Yol Partisi Beylikdüzü Gümbür Gümbür Geliyor

Taksilere D Segmenti şartı geldi, renkleri turkuaz ve siyah olacak

İstanbul’da UKOME’nin aldığı yeni karara göre, 31 Mayıs’tan itibaren araç veya sahip değişikliği durumunda taksilere asgari D segmenti şartı getirildi.

03 Haziran 2018 Pazar 19:18
Taksilere D Segmenti şartı geldi, renkleri turkuaz ve siyah olacak
banner291
Taksilere D Segmenti şartı geldi, renkleri turkuaz ve siyah olacak
İstanbul’da UKOME’nin aldığı yeni karara göre, 31 Mayıs’tan itibaren araç veya sahip değişikliği durumunda taksilere asgari D segmenti şartı getirildi. Yenilenecek araçların renkleri turkuaz ve son günlerde gündemden düşmeyen UBER araçları gibi siyah renkte olacak
Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Yönetim Kurulu Üyesi Halit Yılmaz, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB), korsan taşımacılığın önüne geçmek için önemli adımlar attığını belirtti. İBB’nin taksicilikte kalitenin artması için önemli bir hamle yaptığına dikkat çeken Yılmaz, taksiler için hizmette kalitenin yükseltilmesini teklif ettiklerini, alınan kararın da “taksici esnafının yeniden dirilişi ve üzerindeki durgunluğu atması” anlamına geldiğini vurguladı. Yılmaz, “UKOME’nin aldığı yeni karara göre, 31 Mayıs 2018 tarihinden itibaren herhangi bir sebepten dolayı araç değişikliği veya sahip değişikliği durumunda asgari D segmenti şartı getirilmiştir. Yani, yenilenecek araçların renkleri turkuaz ve siyah renkte olacak” dedi.

ÖTV’SİZ YENİLEME
Habertürk'ün haberine göre ticari araçların ÖTV’siz yenilemesine imkân sağlayan usul ve esasların 2016’da Resmi Gazete’de yayımlandığını ve ÖTV’siz yenilemenin 30 Haziran 2019’a kadar geçerli olacağını hatırlatan Yılmaz, şunları kaydetti: “İstanbul’da ticari taksi sayısı 18 bin adettir. Bugüne kadar ticari taksilerin 9 bini ÖTV’siz yenileme uygulamasından yararlandı. UKOME’de alınan karara göre, ÖTV’den yararlanmak isteyen araçların artık D veya E segmenti araç alması gerekiyor. Yine İstanbul’da 5 yaş sınırı olduğu hesaplanırsa 2022 yılında tüm taksilerimiz yüksel model konumuna gelmiş olacaktır. Bu yeni düzenlemeler ile taksici esnafımızın, İstanbul halkına yakışır kaliteli ve güvenli hizmet vereceği bir gerçektir.”
TURKUAZ VE SİYAH ITAKSI İLE BAŞLADI
Turkuaz ve siyah taksi dönemi, İstanbul’daki mevcut taksileri ve taksici esnafını teknolojiyle buluşturmak için 7 Aralık 2017’de hayata geçirilen iTaksi uygulaması ile başladı. Turkuaz taksi, elektrikli ve D segmenti (üst orta sınıf büyük) araçlarla beraber konfor oranını biraz daha yükseltip, normal taksi plakalarının yer alacağı bir taksi. Siyah taksi ise E segmenti veya VIP denilen bir taksi. Siyah lüks taksiler ocak ayında Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifi’nin bünyesinde hizmete başladı.
ŞOFÖRLERE TUDES DENETİMİ
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yeni bir düzenleme ile kaliteyi yükseltmek adına araçlarla birlikte şoförler için “TUDES” adı altında yeni bir sistem oluşturduğunu belirten TŞOF Yönetim Kurulu Üyesi Halit Yılmaz, şunları söyledi: “Yeni düzenleme ile şoför esnafı iğneden ipliğe denetlenerek, kötü niyetli şoförler sistemin dışında bırakılarak hizmette kalite gelecektir. Artık taksicilikte çok farklı bir sistem olacağını söyleyebilirim. Avrupa’da dahi olmayan yeni nesil bir taksicilik geldiğini sevinçle söylemek istiyorum.”
posta

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV