banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

05 Mayıs 2024 Pazar

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Tam 29 yıl sonra aynı tarihte silahlara veda

İşte Öcalan'ın mektubundan detaylar

27 Şubat 2013 Çarşamba 12:30
Tam 29 yıl sonra aynı tarihte silahlara veda
banner266
Tam 29 yıl sonra aynı tarihte silahlara veda
İşte Öcalan'ın mektubundan detaylar
İmralı’da gerçekleşen görüşmenin ardından yazdığı mektupta Abdullah Öcalan’ın şartlar geliştiği takdirde PKK’nın 21 Mart Nevruz’da eylemsizlik kararı için adım atmasını, ilk eylem tarihi olan 15 Ağustos’a kadarsa yurtdışına çekilmesini istediği öğrenildi

ABDULLAH Öcalan, 15 Ağustos’a kadar terör örgütü PKK’nın Kuzey Irak’a ve yurtdışına çekilmesinin sağlanmasını istedi. Öcalan, 15 Ağustos 1984’te kendi emriyle Eruh ve Şemdinli ilçelerinde yapılan baskınlarla başlayan terör eylemlerini, aynı tarihte sonlandırmak için adım attı. Öcalan yazdığı mektupta; eylemsizlik kararı için 21 Mart Nevruz’un uygun bir tarih olduğunu, şartların oluşması durumundaysa 15 Ağustos’a kadar silahlı gücün Kuzey Irak’a çekilmesinin sağlanmasını istedi. BDP kaynaklarına göre MİT, Öcalan’ın yazdığı mektubu İmralı’ya giden BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’e teslim etti. Mektup, olağanüstü toplanan BDP Parti Meclisi’nde değerlendirildi. Öcalan’ın el yazısıyla yazılan mektup 22 sayfadan oluşuyor. Mektuplar dün Kandil ve Avrupa’ya gönderildi. BDP’nin de süreci tartışmak için iki ayrı heyetle Kandil ve Avrupa’ya gideceği öğrenildi.

‘ÜNİTER YAPI KORUNSUN’
Öcalan’ın mektubunda, “Federasyon veya özerklik talebimiz yok, üniter yapı korunmalı. Türkiye’nin bölünme, Kürtlerin de haklarını alamayacağı kaygısı olmamalı. Tam demokratik Türkiye, Kürtlerin de sorunlarını çözecektir. Birinci aşama silah bırakma, ikinci aşama yeni Anayasa. Bu sürecin Türkiye kamuoyunda kabul göreceğinden umutluyum” dediği öğrenildi. Mektupların Kandil’de, Avrupa’da ve BDP’de tartışılmasını ve yanıtların Nevruz’dan önce kendisine ulaştırılmasını isteyen Öcalan, cevapların olumlu gelmesi durumunda Nevruz’da “ateşkes” kararını açıklayacağını belirtiyor. Bu süreçte eylem yapılmamasını, Nevruz’un olaysız geçmesini isteyen Öcalan, operasyon yapılmaması durumunda sınır dışına çekilmenin başlaması gerektiğini belirtiyor. Öcalan’ın açıkladığı son aşamaysa, sınır dışına çekilmeyle birlikte yeni Anayasa’nın yapılması, başta Siyasi Partiler Yasası ve Terörle Mücadele Yasası’ndaki değişiklikler olmak üzere demokratik adımların atılması ve komisyonların kurulması. Yeni Anayasa için “Hiçbir etnik kimliğe vurgu yapılmaması önemlidir” diye yazıyor.

VEDA HUTBESİNİ OKUDU
Öte yandan, İmralı’daki görüşmeye ilişkin yeni ayrıntılar da ortaya çıkıyor. Öcalan, heyette bulunan İslami kökenli Altan Tan’a Hz. Muhammed’in “Veda Hutbesi”nden bölümler okuyarak “Biz Müslümanları bugüne kadar yeteri kadar önemsemedik. İslam bize yanlış öğretildi. Ben İslam’a Türk solu gibi bakmıyorum” dedi.
 

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV