banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

02 Mayıs 2024 Perşembe

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Tazminat Davasında Yetkili Mahkeme Aranıyor !

Davacısı Gazeteci Dursun Boran. Davalı sitesi yönetimi, hırsızlık olayında. 10 bin TL lik manevi tazminat davası açıldı.

14 Aralık 2015 Pazartesi 22:24
Tazminat Davasında Yetkili Mahkeme Aranıyor !
banner291

Tazminat Davasında Yetkili Mahkeme Aranıyor !


Davacısı Gazeteci Dursun Boran. Davalı sitesi yönetimi, hırsızlık olayında. 10 bin TL lik manevi tazminat davası açıldı. İstanbul Büyükçekmece 4. Asliye Hukuk. Sulh Hukuk yetkili dedi.

2. Sulh Hukuk Mahkemesi. Asliye Hukuk yetkili dedi. Her 2 mahkeme görevsizlik verdi. Yani yetkili mahkeme aranıyor. Fakülte bitirmiş, adalet dağıtmakla görevli hakimler yetkili mahkemede tereddüt yaşıyorsa, hukuk bilmeyen vatandaş nasıl hakkını arayacak?

Dursun Boran. 2. Ci defa Villası soyulduğu için sözde Çamlıca Sitesine B.Çekmece 4. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde 2015/267 E. 10 bin TL. manevi tazminat davası açtı. Güzel bir dosya hazırladı. Resimler, Video görüntüleri, Polis müracaat raporları vs. sundu. Hakim Şule Şenda Oto.1.ci celsede şu hükmü kurdu:


-         “ Dava dilekçesinin görev nedeniyle, dava şartı yokluğundan USÜLDEN reddine. Dosyanın görevli B.Çekmece Sulh Hukuk Mahkemesine gönderilmesine, 18.11.2015

Hakim Oto, Kat Mülkiyeti Kanununun Ek 1. Maddesince KMK ile ilgili davalara Sulh Hukuk Bakar dedi.

 

VARAN 2 :

 

Dursun Boran, bu defa hakimin kararına inanıp B.Çekmece 2. Sulh Hukuk Mahkemesi’ne bir hafta sonra 2015/1272 E.  5 bin TL manevi tazminat talepli. Sokağı Dilfeza girişine ve kamu yollarına yapılan kasislerin sökülmesi için dava açtı.

Mahkeme hakimi Ahmet Ateş. 30.11.2015 de, davayı görev yönünden reddetti. Şu kararı verdi :

“  HMK’nun 2. Maddesi uyarınca dava konusunun değer ve miktarına bakılmaksızın, mal varlığı haklarına dair davalarda görevli mahkeme, aksine bir düzenleme bulunmadıkca.Asliye Hukuk Mahkemesi olduğundan manevi tazminata ilişkin taleple ilgili dava dilekçesinin görev yönünden REDDİNE. Mahkememizin GÖREVSİZLİĞİNE. Dosyanın görevli Nöbetci Büyükçekmece Asliye Hukuk Mahkemesi’ne GÖNDERİLMESİNE.

 

GAZETECİ DURSUN BORAN, HUKUK YORUMA AÇIK OLUNCA DAVALAR , DOSYALAR BİTMEZ.

 

Yolsuzluk, haksızlıkla mücadeleye devam diyen gazeteci Dursun Boran. Doğru mahkemeyi bulana, hesap sorana kadar hukuk savaşına devam derken, bu engellemeler için şöyle diyor:

“ Gideceğin yoldan eminsen, engeller dinlenme noktasıdır “

 

Resimde 2 asliye mahkemesinin verdiği kararlar görülüyor.

Bu 4. Asliye Hukuk Kararı !





Buda 2. Sulh Hukuk Kararı






beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

YORUM YAZ

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

      Yorumlar
      Toplam 1 yorum mevcut

    • Nevzat Timur 8 yıl önce yorumlandı

      way be.. milletin haline bak. gelde hak ara

    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV