banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner225
05 Mayıs 2024 Pazar

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

THY pilotları kaçırıldı

Beyrut'ta Türk Hava Yolları'nda çalışan iki Türk pilot kaçırıldı.

09 Ağustos 2013 Cuma 14:52
THY pilotları kaçırıldı
banner267
THY pilotları kaçırıldı
Beyrut'ta Türk Hava Yolları'nda çalışan iki Türk pilot kaçırıldı.

Türk Hava Yolları (THY) pilotu Murat Akpınar ve yardımcı pilot Murat Ağca TK 828 sayılı İstanbul- Beyrut seferini tamamlayıp otele döndükleri sırada kaçırıldı. Havalimanından otobüsle sahil kıyısında bulunan Ayn Mreisseh’deki otellerine gittikleri sırada Cocodi Köprüsü’nde önünü kesen iki otomobilin içinden inen kimliği belirsiz kişiler tarafından kaçırılan pilotların durumu hakkında henüz bir açıklama yapılmadı.

Doğan Haber Ajansı’nın aktardığına göre, Türk Hava Yolları Basın Müşavirliği pilotların kaçırıldığını doğruladı ve isimlerinin Murat Ağca ile Murat Akpınar olduğunu bildirdi.

Ajans, Lübnan’da yayın yapan El Cedid televizyonunun, “Zuver el İmam Rida” isimli daha önce adı duyulmamış bir grubun pilotların kaçırılmasını üstlendiğini aktardı. Pilotları kaçıran grubun Suriye’de isyancıların elinde esir olan 9 Lübnanlının serbest bırakılmasını istediği ifade edildi.

Türkiye’nin Beyrut Büyükelçisi İnan Özyıldız bir TV kanalına yaptığı açıklamada olayı takip ettiklerini ve Lübnanlı yetkililerin iki pilotun serbest kalması için çalıştığını söyledi.Olayla ilgili soruşturma başlatan Beyrut polisi, otobüs şoförünün ifadesini aldı. Otobüsün de Türk Hava Yolları’na ait olduğu öğrenildi.

DIŞİŞLERİ: HER DÜZEYDE ALARMA GEÇİLDİ

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Levent Gümrükçü, Lübnan’da kaçırılan Türk pilotlarla ilgili Lübnan makamlarının alarma geçirildiğini belirterek, gereken soruşturmanın yürütüldüğünü söyledi. Sabaha karşı Türk Hava Yollarının (THY) 2 pilotunun kaçırıldığını kaydeden Gümrükçü, Lübnan makamlarından konuyla ilgili olarak bilgi talep edildiği ve Lübnanlı yetkililerin Başbakan da dahil olmak üzere her düzeyde alarma geçtiğini söyledi.

Gümrükçü, “Gereken soruşturma yürütülüyor” ifadesini kullandı. Gümrükçü, pilotların nerede olduklarının bilinmediğini belirterek, olayı kimin gerçekleştirdiği konusunda da henüz bilgilerinin olmadığını kaydetti. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Gümrükçü, mürettebatın diğer kısmının güvenli şekilde bir otele yerleştirildiğini, bugün öğleden sonra Türkiye’ye döneceklerini bildirdi.

DAVUTOĞLU LÜBNAN BAŞBAKANI İLE GÖRÜŞTÜ

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Lübnan’da Türk pilotların kaçırılmasıyla ilgili Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri ve Başbakanı Necip Mikati ile görüştü.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Mikati ve Berri, Davutoğlu ile yaptıkları telefon görüşmesinde olayla ilgili üzüntülerini dile getirdi. Ramazan Bayramı’nda böyle bir olayın yaşanmasından ayrıca üzüntü duyduklarını belirten Mikati ve Berri, pilotların serbest bırakılması için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini söyledi.

Olayın iki ülke arasındaki ilişkileri etkilememesi gerektiğini vurgulayan Mikati ve Berri, Türk ve Lübnan haklarının sarsılmaz bir kardeşlik ilişkisiyle bağlı olduklarını belirtti.

Diğer mürettebatının bugün İstanbul’a getirilmesi bekleniyor

Lübnan’da kaçırılan Türk pilotlarla aynı araçta bulunan diğer mürettebatın bugün 15:30′da Beyrut’tan kalkacak THY uçağıyla İstanbul’a getirilmeleri bekleniyor. Lübnan güvenlik yetkilileri, hosteslerle görüşülmesine izin vermiyor. Bu arada pilotların kaçırılması nedeniyle Beyrut’ta kalan THY yolcularının da bugün tarifeli seferlerle İstanbul’a getirilmesi bekleniyor.

Silahlı kişiler tarafından kaçırılan Türk pilot Murat Akpınar ve pilot yardımcısı Murat Ağca’nın kimler tarafından kaçırıldığı ve nereye götürüldüğüne ilişkin çalışmalar sürüyor.

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV