banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner309
28 Nisan 2024 Pazar

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Tolon ilk kez 'Zirve'de

Hurşit Tolon sanık sıfatıyla ilk kez ‘Zirve’ duruşmasına çıkarak çapraz sorguya alınacak

03 Eylül 2012 Pazartesi 08:43
Tolon ilk kez 'Zirve'de
banner321
Tolon ilk kez 'Zirve'de
Hurşit Tolon sanık sıfatıyla ilk kez ‘Zirve’ duruşmasına çıkarak çapraz sorguya alınacak
Malatya’da Zirve Yayınevi katliamı davasına ikinci iddianameyle “terör örgütü yöneticisi’’ suçlamasıyla dahil edilen Ergenekon sanığı, emekli Orgeneral Hurşit Tolon ile eski Malatya Jandarma Alay Komutanı emekli Albay Mehmet Ülger, bugün ilk kez hâkim karşısına çıkarak çapraz sorguya alınacak

Malatya’da 5 yıl önce Zirve Yayınevi’nde misyonerlik yaptıkları gerekçesiyle biri Alman uyruklu 3 kişinin boğazının kesilerek öldürülmesi olayına ilişkin davanın 40. duruşmasında bugün 19 sanık hâkim karşısına çıkacak. Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek duruşmada, emekli Orgeneral Hurşit Tolon ile eski Malatya Jandarma Alay Komutanı emekli Albay Mehmet Ülger de sanık sıfatıyla ilk kez duruşmaya katılarak ifade verecek.

GİZLİ YAPILANMA İDDİASI
Terörle Mücadele Kanunu’nun 10. maddesi ile görevli Cumhuriyet savcısı İsmail Aksoy’un hazırladığı 762 sayfalık iddianamenin okunmasıyla başlayacak duruşma, ikinci iddianameyle davaya “terör örgütü yönetici’’ suçlamasıyla dahil edilen sanıklar Hurşit Tolon, Mehmet Ülger ve Haydar Yeşil’in çapraz sorgularıyla devam edecek. Savcı İsmail Aksoy hazırladığı iddianamede emekli Orgeneral Tolon’un, Genelkurmay Başkanlığı Genel Sekreterliği görevini yürüttüğü 1993 yılında, Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde Türkiye Ulusal Stratejiler ve Harekât Dairesi (TUSHAD) isimli gizli bir yapılanma kurduğunu belirtmişti. İddianamede Tolon’un TUSHAD’ı Ergenekon terör örgütünün talimatları doğrultusunda, bu örgüte bağlı kurarak faaliyete geçirdiğinin belirlendiği ileri sürülmüştü. İddianamede Tolon, eski Malatya Jandarma Alay Komutanı emekli Albay Mehmet Ülger ve Binbaşı Haydar Yeşil’in yanı sıra astsubay Abdullah Atılgan, uzman çavuşlar Murat Göktürk, Mehmet Çolak, Adem Gedik ve Adil Akçay, İnönü Üniversitesi öğretim görevlisi Ruhi Abat, Levent Ercan Gelegen, Aykut Saka, İlker Çınar ile olaya ilişkin devam eden mevcut davada da sanık olarak bulunan Emre Günaydın, Abuzer Yıldırım, Salih Gürler, Cuma Özdemir, Hamit Çeker, Varol Bülent Aral ve Hüseyin Yelki sanık olarak gösterilmişti.
 

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV