banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner323
27 Nisan 2024 Cumartesi

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Torunlar GYO: Asansörler 30.05.2014 tarihinde kontrol edildi

Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) asansör faciasıyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Olayın ardından gözaltına alınan 8 kişi ise ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

07 Eylül 2014 Pazar 15:58
Torunlar GYO: Asansörler 30.05.2014 tarihinde kontrol edildi
banner266
Torunlar GYO: Asansörler 30.05.2014 tarihinde kontrol edildi
Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) asansör faciasıyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Olayın ardından gözaltına alınan 8 kişi ise ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Açıklama şu şekilde:

"Şirketimizin şantiyesi gibi şantiyelerde inşaatın yapım aşamasında insan ve yük taşınması amacıyla asansörler kullanılmaktadır. Şantiyelerde yük ve insan taşımak maksadı ile kullanılan asansörler, kullanım süresi geçici olduğu için genellikle kiralama suretiyle temin edilmektedir. Şirketimiz, özellikle şantiyelerde insan ve yük taşıma amacıyla kullanılan asansörleri ithal ederek kiralayan şirketlerden biri olan Geda Major Ltd. Şti. ile insan ve yük taşıma asansörü
kiralama sözleşmesi imzalamıştır.

Elim kazaya sebep olan asansörün kaldırma kapasitesi 2 bin 700 kg / 28 personeldir. Asansör teknik özellikleri itibari ile aşırı yük koruma tertibatına sahiptir, bir başka ifade ile kapasitesinin üzerinde bir yükleme yapıldığında çalışmamaktadır"

"30.05.2014 TARİHİNDE KONTROL EDİLDİ"

"Geda Major Ltd. Şti. ile yapılan sözleşmeye göre; asansörün montajı ve şantiye sahasında fen ve sanat kurallarına uygun şekilde eksiksiz, kusursuz ve özürsüz bir şekilde her türlü güvenlik tedbirleri alınmak suretiyle mükemmel bir şekilde çalışmaya hazır bir vaziyette bulundurması gerekmektedir. Yine sözleşmeye göre asansörlerin daha önce bir başka gerçek ya da tüzel kişiye kiralanmamış olması gerekmektedir. Asansörler anılan bu sözleşme hükümlerine uygun bir şekilde kiralayan şirket tarafından şantiyeye getirilmiş ve montajı tamamlanmıştır. Asansörde meydana gelebilecek arızaların anında giderilmesi ve gerekli bakım hizmetlerinin zamanında ve gereği gibi yapılmasını sağlamak üzere kiralayan şirket tarafından şantiyede her gün ve tam zamanlı olarak iki uzman personel görevlendirilmiştir. Bu uzman personeller bugüne kadar arızalara müdahale etmiş ve asansörlerin bakım ve onarımlarını gerçekleştirmiştir. Ayrıca asansörlerin tabi olduğu yönetmelik çerçevesince asansörü kiralayan şirketin dışında TMMOB Makine Mühendisleri Odası tarafından muayene kuruluşu olarak yetkilendiren kişiler tarafından bahse konu asansörler 30.05.2014 tarihinde kontrol edilmiş ve mevzuata aykırı herhangi bir durum tespit edilmemiştir"

" ELİM KAZANIN OLDUĞU ESNADA ŞANTİYEDE TOPYEKUN ÇALIŞMA SÖZ KONUSU
DEĞİLDİR.

"İşçilerin herhangi bir şekilde iş güvenliği eğitimine tabi tutulmadan çalıştırıldığına yönelik iddialar ileri sürülmektedir.Bu iddiaların şirketimiz bakımından geçerliliği yoktur. Şantiyede çalışmaya başlayan bütün elemanlar, istisnasız iş güvenliği eğitimi almakta ve bu eğitimde başarılı olanlar iş başı yaptırılmaktadır. Eğitimsiz işçi çalıştırılması söz konusu değildir.İş kanunu hükümleri çerçevesince günlük, haftalık, aylık ve yıllık toplam çalışma sürelerine kesinlikle riayet edilmektedir. İşin niteliği gereği tamamlanması gereken işler, iş kanunun izin verdiği ölçüde fazla mesai ücreti yasada emredilen şekilde ödenmek suretiyle -ihtiyaç duyulduğunda- fazla mesai yaptırılarak tamamlanmaktadır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından alınan bir karar ile hafta sonu ve bayram tatillerinde akşam 19.00'dan sonra çalışılması çevrenin rahatsız edilmemesi maksadıyla engellenmiştir. Şirketimiz, şantiyede Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından öngörülen kurallara uygun davranılması konusunda talimat vermiştir. Elim kazanın olduğu esnada şantiyede topyekun çalışma söz konusu değildir. Bazı taşeronlar bir sonraki gün yapılacak çalışmaya esas olmak üzere birkaç personeliyle temizlik ve ön hazırlık çalışmaları yaptıkları düşünülmektedir. Soruşturma evresinde bu konunun netlik kazanacağını tahmin edilmektedir"

8 KİŞİ SERBEST

Şişli'de rezidans inşaatında yaşanan asansör faciasıyla ilgili gözaltına alınan 8 kişi, karakoldaki ifadelerinin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

Mecidiyeköy'de eski Ali Sami Yen stadyumunu arazisinde yapılan rezidans inşaatında 10 işçinin ölümü ile sonuçlanan asansör faciasının ardından şantiye sorumlusu 8 kişi gözaltına alınmıştı. Şişli Polis Merkezi'ne getirilen zanlılar buradaki ifadelerinin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. Karakoldan çıkan zanlılar herhangi bir açıklama yapmadı.

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV