banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner323
27 Nisan 2024 Cumartesi

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Türk pilotlar serbest bırakıldı

Lübnan'da serbest bırakılan Türk pilotların uçağı Türkiye'ye indi

19 Ekim 2013 Cumartesi 23:37
Türk pilotlar serbest bırakıldı
banner304
Türk pilotlar serbest bırakıldı
Lübnan'da serbest bırakılan Türk pilotların uçağı Türkiye'ye indi
Beyrut’ta kaçırılan THY pilotları Murat Akpınar ve Murat Ağca 71 günün ardından serbest kaldı. Pilotlar, Türk Hava Yolları'nın(THY) gönderdiği özel uçakla İstanbul'a geldi.

Yurda dönüş yolunda olan Türk pilotlar Murat Akpınar ile Murat Ağca'yı, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan karşıladı.
Atatürk Havalimanı'na inen uçağın yanına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Murat Akpınar ve Murat Ağca'nın ailesi gitti. Uçaktan inen pilotlar aylardır bekledikleri ana kavuştu. Murat Akpınar uçaktan iner inmez oğlunu kucakladı, havaya attı ve sarıldı.

DAVUTOĞLU TÜRK PİLOTLARIN SERBEST KALDIĞINI AÇIKLADI

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Lübnan'da kaçırılan Türk pilotlarla ilgili, "Şu anda uçağa bindiler. Uçağımızla birlikte Türkiye’ye intikal ediyorlar, kısa zamanda inmiş olurlar" dedi.

Bakan Davutoğlu, Konya’daki konutunda Lübnan’daki Türk pilotların serbest kalması ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Davutoğlu, son 4-5 gündür gece gündüz yoğun mesai harcadıklarını ifade ederek, “Bu mesaide defalarca Lübnanlı yetkililerle görüşmelerimizi sürdürdük. Onlar da ciddi çaba sarf etti. Dost ülke Katar’ın Dışişleri Bakanı ile birlikte ayrıca paralel diplomatik süreç yürütüldü. Arife günü saatlerce birlikte çalıştık. Çok yönden diplomatik çaba gerektiren bir süreçti. Nihayet dün nihai neticeyi almamızı sağlayan son adımlar atıldı. Bugün de bildiğiniz gibi mutlu haberin yaklaştığı Sayın Başbakanımızdan sonra da kamuoyunda yoğun bir şekilde paylaşıldı. Ancak doğrudan kendi seslerini duymadan bir açıklama yapmamaya özen gösterdik. Biraz önce pilotlarımız Murat Akpınar ve Murat Ağca, Büyükelçimize teslim edildiler. Ülkemize hareket ettiler. Kendileri ile bizzat görüştüm, seslerini duydum. Son derece özgüven içerisinde konuştular. Biz de kendilerine teşekkür ediyoruz. Çok sabırlı bir bekleyiş içerisinde oldular. Ama şunu ifade etmek isterim en büyük teşekkür eşlerine ve ailelerinedir. Çok zor bir süreç yaşadılar. Ben defalarca temas halindeydim, görüştüm, Başbakanımız da aradı. Yüz yüze temasla yaptığımız çalışmalarımızı anlattık. Bu meselenin bizim için onur meselesi olduğunu anlattık. Her iki pilotumuzun eşi de çok sabırlı bir bekleyiş içerisinde oldular. Biz benzer durumdaki birçok vatandaşımızı daha önce de ailelerine kavuşturduk. Her bir aileye kavuşma bizim için bir bayramdır. Ben tekrar pilotlarımıza, ailelerine geçmiş oldun diyorum. Allah bir daha onları ayırmasın diye niyazda bulunuyorum. Bundan sonra hep birlikte olurlar, hiçbir zaman ayrılmazlar inşallah. Görüşmemde pilotlarımız hiçbir kötü muamele ile karşılaşmadıklarını, yaptığımız tüm girişimlerden haberdar olduklarını, bu durumun kendilerine güven hissi verdiğini, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Hükümetinin arkalarında durmasından dolayı özgüven duyduklarını ifade ettiler. Seslerinde ve ifadelerinde en ufak bir titreme, tereddüt yoktu, ben gurur duydum ülkelerine duydukları güvenden. Bu nihayet ülkemiz için iftihar meselesidir. Şu anda uçağa bindiler. Uçağımızla birlikte Türkiye’ye intikal ediyorlar, kısa zamanda inmiş olurlar” dedi.

“LÜBNANLI HACILARIN KURTARILMASI İÇİN BÜYÜK ÇABA SARF ETTİK”

Lübnanlı 9 kişinin serbest bırakılıp bırakılmadığı ile ilgili de konuşan Bakan Davutoğlu, “Lübnanlı hacıların kurtarılması için çok büyük çaba sarf ettik. Sadece onların değil, bildiğiniz gibi 48 İranlının Suriye’den çıkarılmasına da bazı ülkelerle birlikte aracılık yaptık. Lübnanlı hacılarla da yakından ilgilendik. Bizim sorumluluk alanımızda olmamasına rağmen Türkiye bu durumu insani mesele olarak değerlendirmiş, elinden gelen her türlü çabayı göstermiştir. Ancak bu iki olay arasında bağlantı kurulmasının doğru olmadığını ilkesel olarak hep ifade ettik. Bizim Suriye’de bir egemenliğimiz, kontrolümüz yok. Oradaki bir olay, dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti’ni sorumlu tutamazlar. O ayrı bir süreçti. Suriye’de bulunanların kurtarılmasına da Türkiye büyük bir destek sağladı. Onlar da ailelerine kavuştu. Mutluluk duyuyoruz. Bölgemizde hangi eve ayrılık ateşi düşerse bizim evimize düşmüş gibi hissederiz. Bu ateşin yaktığı şu veya bu mezhebe, şu veya bu etnik gruba mensup olması bizim için hiçbir anlam ifade etmez. Onun için çok yoğun bir çaba sarf ediyoruz. Özellikle istihbarat teşkilatımız ve ilgili bütün güvenlik birimlerimiz bu konuda yoğun bir çaba içerisindeydiler. Bu ikisi ayrı yürüyen süreçti. Onlar için de ailelerine kavuşmaları, bu bayramı geç de olsa idrak etmeleri, dolayısıyla mutluluk hissediyoruz” şeklinde konuştu.

Size teşekkür ediyorum

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Lübnan'da serbest bırakılan Türk pilot Murat Akpınar ile yardımcısı Murat Ağca'nın eşleri ile konuştu.


Cumhurbaşkanlığından edinilen bilgiye göre, Gül, serbest bırakılan pilotların eşleri ile telefonda konuştu. Gül, Murat Akpınar'ın eşi Dilek Akpınar ile Murat Ağca'nın eşi Nur Ağca'yı aradı.

Pilotların eşleri ile mutluluklarını paylaşan Cumhurbaşkanı Gül'e, Dilek Akpınar, "Bizim bayramımız yeni başlıyor" dedi.

Gül, 28 Ağustos'ta Tarabya Köşkü'nde iki pilotun ailelerini kabul etmiş ve soğukkanlı olmalarını, metanetli davranmalarını ve devlete güvenmelerini istemişti. Telefonda görüştüğü Dilek Akpınar'a o görüşmeyi hatırlatan Gül, "Siz de o şekilde davranarak çok sağduyulu davrandınız ve bize yardımcı oldunuz" diyerek teşekkür etti.

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Gül, BM Genel Kurul toplantısı için bulunduğu New York'ta, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile yaptığı görüşmede iki Türk pilotun serbest bırakılması için İran'ın devreye girmesini istemişti


KILIÇDAROĞLU'NDAN PİLOTLARA GEÇMİŞ OLSUN DİLEĞİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Lübnan'da serbest bırakılan Türk pilotlar Murat Akpınar ile Murat Ağca'ya, geçmiş olsun dileğinde bulundu. CHP'den yapılan açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun Türk pilotlarının bir an önce aileleriyle kucaklaşarak, "Esarete son, özgürlüğe merhaba" demelerini dilediği belirtildi. Pilotların serbest bırakılmasından duyduğu memnuniyeti ifade eden Kılıçdaroğlu'nun, "Murat Akpınar ile Murat Ağca'ya hoşgeldiniz, geçmiş olsun" dediği kaydedildi.

71 günlük bekleyişte mutlu son!

Lübnan'da kaçırılan iki Türk pilot Murat Akpınar ve Murat Ağca serbest bırakıldı.

Lübnan emniyetine teslim edilen pilotlar, helikopterle Beyrut'taki Refik Hariri Havaalanı'na ulaştı. Burada Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi İnan Özyıldız ile bir araya gelen pilotlar, özel uçakla Türkiye'ye hareket etti.

Pilotların serbest kaldığı bilgisini duyuran Anadolu Ajansı, pilotların serbest kaldıktan sonra çekilen fotoğraflarını da servis etti.

Türk Hava Yolları pilotları Murat Akpınar ve Murat Ağca , silahlı kişiler tarafından 9 Ağustos'ta Lübnan'da kaçırıldı. Eylemin sorumluluğunu ‘İmam Rıza'nın Ziyaretçileri’ adlı grup üstlendi. Grup, Türk pilotları serbest bırakmak için Suriye'de rehin tutulan 9 Lübnanlının salıverilmesini şart koştu.

İşte Lübnan basınında bugün yer alan haberlere göre, Lübnan güvenlik yetkilisi Abbas İbraham, yaklaşık 17 aydır rehin tutulan 9 Lübnanlı ile birlikte Türkiye'den Beyrut'a doğru yola çıktı. Rehinelerin aileri ile Lübnan içişleri ve dışişleri bakanları da Beyrut havalanında bekliyor.

Üç aşamalı takasın son ayağında, Şam rejiminin serbest bırakacağı yaklaşık 130 kadın tutuklu Türkiye'ye getirilecek.

BABAEVİNDE BÜYÜK SEVİNÇ

Kaçırılan 2 Türk pilotun Lübnan emniyetine teslim edildiği haberleri, pilot Murat Ağca'nın Elazığ'daki babaevinde sevinçle karşılandı.


Pilotlar Murat Akpınar ve Murat Ağca ile ilgili olumlu gelişmeleri Doğukent Mahallesi'ndeki evinde dün geceden beri televizyondan dikkatle takip eden Ağca ailesi, pilotların Lübnan emniyetine teslim edildiği haberlerinin ardından sevinç yaşadı.

Günlerdir tedirgin bir şekilde bekleyen anne Emine ve baba Zeki Ağca ile diğer aile bireylerinin, müjdeli haberle mutluluk yaşadığı görüldü.

Baba Ağca, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 2,5 aylık sürenin aileleri açısından çok zor geçtiğini belirterek, "Bu yüzden, son ana kadar içimizde bir tedirginlik vardı çünkü orada hiçbir otorite yoktu" dedi.

Oğluna kavuşacak olmanın mutluluğunu yaşadığını dile getiren Ağca, "Başta Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Dışişleri Bakanımız olmak üzere herkese çok teşekkür ediyorum. Bizi hiç yalnız bırakmadılar. Allah herkesten razı olsun" diye konuştu.

Anne Ağca da çok mutlu olduğunu söyledi.

PİLOTLARIN AİLESİ İSTANBULA UÇTU

BEYRUT’ta kaçırılan THY pilotları Murat Akpınar ile Murat Ağca’nın serbest bırakılmasında sona yaklaşılırken, İzmir’de bulunan aile üyelerinden bazıları İstanbul’a uçtu. Akpınar’ın annesi Suzan Akpınar, "Bu bayramda en acı günleri yaşadım. Ne gecem geceydi ne de gündüzüm gündüzdü. Şükür, inşallah yavruma kavuşacağım, hasretlik bitecek" dedi.

THY’nin iki pilotunun serbest bırakılmasıyla ilgili nefeslerin tutulduğu akşam saatlerinde Murat Akpınar’ın İzmir’de bulunan kardeşi avukat İrfan Medet Akpınar, annesi Suzan Akpınar ile Murat Ağca’nın astsubay ağabeyi Mesut Ağca, İstanbul’a gitmek üzere Adnan Menderes Havalimanı’na geldi. Burada basın mensuplarına açıklamada bulunan İrfan Medet Akpınar, "Bunca zaman bekledik, özelikle annem çok yıprandı. Bu konuda ona daha fazla söz payı düşüyor. İnşallah neticeyi alacağız diye düşünüyorum. Yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik bundan sonrası teferruat. Yaklaşık 74 gün bugün ise 75’inci güne girmekteyiz. Çok zorlu bir bekleyiş oldu bizim için. Ama iki aile birbirimize destek olduk her zaman. Mesut bey’de diğer kaçırılan kaptan pilot Murat Ağca’nın abisiyle tesadüfen aynı ilçede görev yapıyoruz. Hep dayanışma içerisinde olduk, birbirimizi sürekli haberdar ettik gelişmelerden. Bu da Türk insanın sıkıntılı durumlarda ne kadar çabuk kaynaştığını ve kenetlendiğinin bir göstergesidir. İnşallah hayırlı neticeye ulaşmak üzereyiz. Bizde bu umutla İstanbul’a bir an önce gidiyoruz. Yeğenlerime ve yengeme de orada kavuşacağız. Ondan sonra bayram bizim için şimdi başlayacak. Son dönemde en güzel gelişme, dün Sayın Başbakan’ın yengem Dilek Akpınar’ı araması oldu, o esnada bende yanındaydım. Beklemediğimiz bir telefondu açıkçası, biz bir haftaya bir netice bekliyorduk, çok hızlı şekilde gelişti. Bizim için sevindirici oldu. Başbakanımız ilk defa arayıp böyle bir haberle karşımıza çıkınca ister istemez sizde heyecanlanıyorsunuz. Dün yengem, telefondan sonra apar topar İstanbul’a gitti, bugün akşam saatlerinde de kavuşmayı bekliyoruz. Bugün çok fazla telefon trafiği yaşadım özelikle basın mensuplarıyla. Benim basın mensubu arkadaşlara bir sözüm vardı, inşallah o müjdeli gün geldiğinde hep beraber haber yapalım şeklindeydi. İstanbul’daki basın mensubu arkadaşlar da bekleyeceklerdir, hep birlikte bayram bizim için o zaman başlayacaktır. Hep birlikte kutlayacağız bayramı" dedi.

KENDİMİZ GİDİYORUZ

Kardeş Akpınar, "Dışişlerinden bir yetkili yengemle görüştü bugün. Tahmin ediyorumki bu bir süreç, bizde hayatımızda ilk defa böyle bir şey yaşıyoruz. Herhalde böyle oluyor bu işler. Değişmeler takaslar gündem de diye düşünüyorum. Şu anda bu işlemlerinde gizli yürütüldüğü kanaatindeyim. Çünkü oradaki pilotların can güvenliği de önemli. Gizli şekilde yürütülmesi bizim içinde olumlu. İnşallah bu şekilde neticeyi alacağız diye düşünüyorum. Dışişlerinden bizi çağırmadılar, ama İstanbul’a biz kendimiz gidiyoruz. Beklentimiz o doğrultuda. Artık son noktaya geldiğimize inanıyorum. Gerekirse sabaha kadar havalimanında bekleriz. Abimi almadan gitmeyeceğiz" diye konuştu.

ÇEKTİĞİMİZ ACI ANLATILAMAZ

Pilot Akpınar’ın annesi Suzan Akpınar ise, "Şükür, inşallah yavruma kavuşacağım, hasretlik bitecek. Bu bayramda en acı günleri yaşadım. Ne gecem geceydi ne de gündüzüm gündüzdü. Çocuğumun yeri belli değildi, yok orada yok burda dendi. Çektiğim acı anlatılamaz. Yardımda bulunan herkese canı yürekten teşekkür ediyorum" dedi.

Pilot Murat Ağca’nın astsubay ağabeyi Mesut Ağca ise mesleği gereği açıklama yapamayacağını dile getirdi. Açıklamaların ardından aile üyeleri, İstanbul’a uçakla hareket etti.


beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV