banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner225
02 Mayıs 2024 Perşembe

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Türkiye Barolar Birliği Twitter Açıklaması

Türkiye Barolar Birliği: Twıtter'a erişimin engellenmesi kararı yok hükmündedir

21 Mart 2014 Cuma 12:07
Türkiye Barolar Birliği Twitter Açıklaması
banner266
Türkiye Barolar Birliği: Twıtter'a erişimin engellenmesi kararı yok hükmündedir
Türkiye Barolar Birliği Başkanı Avukat Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Twıtter'a erişimin engellenmesi kararının yok hükmünde olduğunu belirterek, "Kararı verenler ve uygulayanlar suç işlemiştir" dedi.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı adına basın açıklamasında bulunan Feyzioğlu, "TMK 10. maddesi ile görevli olup, söz konusu maddenin yürürlükten kaldırılmasıyla birlikte, dosya devri dışında hiçbir işlem yapma yetkisi bulunmayan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın internet sitelerine erişimin engellenmesine ilişkin kararı yok hükmündedir. Söz konusu yasaklama kararıyla Türkiye Barolar Birliği ve milyonlarca yurttaşımız kendileriyle hiçbir ilgisi olmayan, ne olduğunu dahi bilmediğimiz bir
sebeple Twitter'a erişememekte ve mağdur olmaktadır. Twitter'a genel bir erişim yasağı konulması, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ne, Anayasa'ya ve inernet düzenlemelerini de içeren 5651 sayılı Kanun'a aykırıdır" dedi.

Feyzioğlu açıklamasının devamında, Türkiye Barolar Birliği'nin, Twitter'a erişimin engellenmesine dair kararın acilen kaldırılması talebiyle İstanbul Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı'na itiraz başvurusunda bulunduğunu belirtti. Feyzioğlu, "Ayrıca yok hükmündeki bu kararı veren ilgili savcılar ve on milyonlarca insanımızın insan haklarını ihlal eden sorumlu hakimler hakkında HSYK'ya; yine yok hükmündeki bu kararı uygulayan TİB yetkilileri hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmuştur. Kamuoyunun bilgisine saygılarımızla sunarız" dedi.

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

YORUM YAZ

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

      Yorumlar
      Toplam 1 yorum mevcut

    • Yakup Kosa 10 yıl önce yorumlandı

      Helal olsun,iyiki varsın.

    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV