banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner306
29 Nisan 2024 Pazartesi

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Üç ilde terör operasyonları

Sivas, İzmir ve Kocaeli'de yapılan terör operasyonlarında 27 kişi tutuklandı.

12 Mart 2016 Cumartesi 08:25
Üç ilde terör operasyonları
banner312
Üç ilde terör operasyonları
Sivas, İzmir ve Kocaeli'de yapılan terör operasyonlarında 27 kişi tutuklandı.

Sivas'ta 4 gün önce düzenlenen terör operasyonunda adliyeye sevk edilen 14 şüpheliden 11'i 'PKK, KCK ve YDG-H üyesi olmak ve örgüt üyesi propagandası yapmak' suçundan tutuklandı.


Çoğu üniversite öğrencisi 20 şüpheliden 6'sı emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Adliyeye sevk edilen 14 şüpheliden 2'si ise savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. Ardından 12 kişi Sulh Ceza Hakimliği'nde hakim karşısına çıktı. 12 kişinin yaklaşık 14 saat
süren sorgulaması sonrasında M.S, T.Y, S.S, S.K, M.T, M.N.E, A.B, L.G, A.A, C.C ve K.Ç. 'PKK, KCK ve YDG-H üyesi olmak ve örgüt üyesi propagandası yapmak' suçundan tutuklandı. S.K. isimli üniversite öğrencisi ise denetimli serbestlik şartıyla serbest bırakıldı. Tutuklanan 11 kişi sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Sivas E Tipi Kapalı İnfaz Kurumu'na götürüldü.



İzmir'de yapılan terör operasyonunda 10 kişi tutuklandı.

İzmir'de terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 24 zanlıdan HDP İl Eş Başkanları Cavit Uğur ve Dilek Aykan ile il yöneticisi Hacay Yılmaz'ın da aralarında bulunduğu 10'u tutuklandı, 14 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin düzenlediği operasyonda gözaltına alınan, aralarında HDP İl Eş Başkanları Uğur, Aykan ve il yöneticisi Yılmaz'ın da olduğu 24 zanlı emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Soruşturma kapsamında "Terör örgütü PKK/KCK üyesi olmak, örgüt adına eylem ve faaliyetlerde bulunmak, terör örgütü propagandası yapmak, izinsiz gösterileri organize etmek ve katılmak, güvenlik güçlerine mukavemet, polise havai fişek ve molotofkokteyli ile saldırmak" suçlamaları ile tutuklama talebiyle 7. Sulh Ceza Mahkemesi'ne çıkarılan 24 zanlıdan HDP İl Eş Başkanları Uğur, Aykan ve il yöneticisi Yılmaz ile S.C.Ç, H.B, E.Ç, D.Y, M.G, H.Y ve C.S. tutuklandı, 14 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

- Operasyon

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü
soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin 9 Mart'ta düzenlediği operasyonda, kentin değişik ilçelerinde önceden belirlenen 30 adrese eş zamanlı operasyon düzenlenmiş, aralarında HDP İl Eş Başkanları Cavit Uğur ve Dilek Aykan'ın da bulunduğu 24 kişi gözaltına alınmıştı. Şüphelilerin, 3 Aralık 2015'te İstanbul Sancaktepe'de ölü ele geçirilen "Gülçin" kod adlı Dilan Kortak isimli PKK/KCK terör örgütü mensubunun İzmir'de düzenlenen cenazesini örgütün propagandasına çevirerek, terör örgütü adına eylem ve faaliyetlerde bulundukları iddia edilmişti.

Kocaeli'de 6 kişi tutuklandı

Kocaeli'nin Dilovası ve Darıca ilçelerinde bölücü terör örgütünü yönelik gerçekleştirilen operasyonda adliyeye sevk edilen 12 kişiden 6'sı tutuklandı.Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nin geçen salı günü Dilovası ve Darıca'da gerçekleştirdiği operasyonla 12 kişi gözaltına alındı. Operasyon kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan HDP Dilovası İlçe Başkanı Kamuran Onay'ın evine baskın düzenlenirken, Onay evinde bulunamadı. Emniyetteki işlemlerin ardından 12 kişi bugün adliyeye sevk edildi. 6 kişi tutuklanırken, 6 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest kaldı.


Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV