banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner314
04 Mayıs 2024 Cumartesi

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Ümit Fırat: Yalçın Küçük'ün PKK içinde üst konumda yeri var

Ergenekon davasında ifadesine başvurulan Ümit Fırat, Küçük'ün PKK içinde üst konumda bir yerinin olduğunu söyledi.

08 Ağustos 2012 Çarşamba 02:03
Ümit Fırat: Yalçın Küçük'ün PKK içinde üst konumda yeri var
banner322
Ümit Fırat: Yalçın Küçük'ün PKK içinde üst konumda yeri var
Ergenekon davasında ifadesine başvurulan Ümit Fırat, Küçük'ün PKK içinde üst konumda bir yerinin olduğunu söyledi.


Ergenekon davasında tanık sıfatıyla ifadesine başvurulan yazar Ümit Fırat , duruşmada Yalçın Küçük ve terörist başı arasında yapılan görüşme görüntülerinin izlettirilmesinden sonra, Küçük'ün PKK içinde üst konumda bir yerinin olduğunu söyledi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon davasında Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Pekgüzel, sanık Yalçın Küçük'ün PKK terör örgütü nün yayın organlarında yayınlanan konuşmalarını izleterek, tanık Ümit Fırat'a sorular yöneltti.

Küçük'ün terörist başı Abdullah Öcalan 'a sorular yönelttiği görüntüler izlettirildi. Savcı Pekgüzel, Fırat'a "Öcalan Küçük'e 'Çözümlemeleriniz bize yol göstermiştir' diyor. Yalçın Küçük'ün Abdullah Öcalan üzerinde etkisi var mıydı?" diye sordu. Öcalan'ın marksist terminoloji açısından yol gösterdiğini ifade ettiğini düşündüğünü belirten Fırat, "Yalçın Küçük, ideolojik ve siyasi olarak Abdullah Öcalan'ı çok etkilemiş insanlardan biridir. Küçük, hiyerarşik açıdan PKK'da üst konumda yer alıyordu. Abdullah Öcalan oldukça otoriterdir. Kadrosunda yer alan kişiler senli benli konuşamazlar. Yanyana oturup, bacak bacak üstüne atıp soru sormak herkesin harcı değil. Yalçın Küçük Abdullah Öcalan ile bu şekilde konuşabilen az sayıda kişiden biriydi." ifadesini kullandı.

Savcı Pekgüzel'in, Yalçın Küçük'ün arkasında başka bir güç bulunup bulunmadığına ilişkin bir soru üzerine de Fırat, Küçük'ün arkasında bir desteği olmadığını söyledi. Küçük'ün, PKK'ya yanaşarak orada bir kitlenin destediğini aldığını belirten Fırat, "Kendi başına davranan ancak bazı kontakları olan bir kişi. 1996 yılında Abdullah Öcalan'a düzenlenecek suikastı da bu kontakları sayesinde haber alarak, Öcalan'a söylüyor. Suikast bu şekilde engelleniyor. Muhtemelen Mesut Yılmaz'dan veya dolaylı yollardan öğrenmiştir." diye konuştu.

Savcı Pekgüzel, Doğu Perinçek'in Abdullah Öcalan ile yaptığı görüşmeye ilişkin soruları sırasında Fırat, "Doğu Perinçek burada törenle karşılanmış olabilir. O dönem Abdullah Öcalan'ın legal mevzilerde tanıtıma ihtiyacı vardı. O gün için Perinçek'in, 2000'e Doğru Dergisi tek şansıydı. Abdullah Öcalan ilk defa 2000'e Doğru Dergisi'nde 4-5 hafta süren röportajlarıyla yer aldı. Ondan önce 1998 Ağustos'unda Mehmet Ali Birand da ropörtaj yapmıştı. Ancak gazetesinin politikasından ya da başka baskılardan dolayı bu röportajı yayımlatamamıştı." açıklamasını yaptı.
 

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV