banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner326
29 Nisan 2024 Pazartesi

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Yardımlar Çığ Gibi...

İlk yardımı Azerbaycan gönderdi

23 Ekim 2011 Pazar 23:18
Yardımlar Çığ Gibi...
banner265
Yardımlar Çığ Gibi...
İlk yardımı Azerbaycan gönderdi
Azerbaycan, deprem bölgesine ilk dış yardımı gönderen ülke oldu.
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in talimatıyla, kardeş ülke Azerbaycan'ın Acil Durumlar Bakanlığı birkaç saat içinde ülkemizdeki depremzedelere yardım için 2 uçak malzeme ve 140 kişilik arama kurtarma ekibi gönderdi.

İzmir Aliağa'daki PETKİM kompleksinde kurulacak Star Rafinerisi'nin salı günü yapılacak temel atma töreni için Türkiye'ye gelecek olan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, acil olarak deprem bölgesi Van'a yardım ulaştırdı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in talimatıyla, kardeş ülke Azerbaycan'ın Acil Durumlar Bakanlığı birkaç saat içinde ülkemizdeki depremzedelere yardım için 2 uçak malzeme ve 140 kişilik arama kurtarma ekibi, Bakü'den havalandı. Azerbaycan'dan kurtarma ve sağlık ekipleriyle yardım malzemesi getiren uçak bu akşam Van Havaalanı'na indi.

Uçaklarda bulunanlar ise şöyle:
Birinci uçak:

140 kişilik uluslararası standartlarda ekipmanları ile birlikte özel eğitimli kurtarma ekipleri

Özel kurtarma köpekleri

Özel kesme, kaldırma, kırma, çıkarma aletleri

İkinci uçak:

2 özel sahra mobil mutfağı

150 çadır

2500 battaniye

750 yatak tulumu

Rusya'dan 2 uçak dolusu yardım
Van'daki deprem sonrası dünya liderleri yardım için devreye girdi.
Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev, yüze yakın vatandaşın yaşamını yitirdiği Van'da meydana gelen deprem nedeniyle Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü telefonla aradı, başsağlığı diledi.

2 UÇAK UÇUŞA HAZIR
Kremlin Basın Bürosu'ndan yapılan açıklamada, Medvedev, Türk meslektaşına depremle ilgili bütün çalışmalar için gereken yardımın yapılması ile ilgili öneride bulundu.

Rusya lideri, Acil Durum Bakanlığı yetkililerine, Türkiye'ye yardım yapılması için çalışmalara hazırlanması talimatını verdi. Basına bilgi veren Acil Durum Bakanlığı Enformasyon Dairesi Başkanı İrina Andrianova, "Rusya Devlet Başkanı'nın talimatıyla Türkiye'de meydana gelen depremde çalışmalar için hazır duruma geldik. Il-76 tipli iki uçak uçuşa hazır. Uçaklarda arama-kurtarma ekibi, özel köpek uzmanları, psikoloji uzmanlar, seyyar hastane, arama-kurtarma teknolojisi ve malzemeler bulunuyor." dedi.

Rusya Federal Turizm Ajansı Rosturizm Basın Sözcüsü Oleg Moseyev ise depremde Rus turistlerin zarar görmediğni de kaydetti.

Obama: ABD yardıma hazır
ABD Başkanı Barack Obama, Van'da yaşanan felaketin ardından: "ABD yardıma hazır" açıklamasını yaptı.
ABD Başkanı Barack Obama, Van'da meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremin ardından Türkiye'ye desteklerini bildirdi. Barack Obama, "Haberleri endişeyle takip ediyoruz, yardıma hazırız" dedi.

Türk Telekom telefonları ücretsiz yaptı
Türk Telekom, Van depremi için 23-24 Ekim'de sabit hatları ücretsiz yaptı.
Türk Telekom, Van ve Van'a bağlı tüm ilçe ve köylerde 23 ve 24 Ekim'de şehir içi ve şehirlerarası aramalardan ücret almayacak.

Ayrıca ankesörlü telefonlardan şehir içi ve şehirlerarası aramalar, ankesörlü telefon kartı kullanılmadan, ücretsiz olarak yapılabilecek. Bu uygulama 24 Ekim 2011 Pazartesi günü boyunca geçerli olacak.

Devlet tüm imkanını Van için seferber etti
38 ilden yaklaşık bin 275 arama kurtarma personeli, 174 araç, 290 sağlık personeli, 43 ambulans, 6 hava ambulansı Van'a gönderildi.
Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), 38 ilden yaklaşık bin 275 arama kurtarma personeli, 174 araç, 290 sağlık personeli, 43 ambulans, 6 hava ambulansının deprem bölgesine gönderildiğini bildirdi.

AFAD'dan yapılan yazılı açıklamada, depremin ardından ilgili tüm Bakanlık, kurum ve kuruluşlarla koordinasyon sağlandığını, ihtiyaçların temini ve tespiti için çalışmalara başlandığını belirtildi.

Arama kurtarma ve ilk yardım çalışmalarının kesintisiz devam ettiği bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Deprem bölgesine, 38 ilden yaklaşık bin 275 arama kurtarma personeli, 174 araç, 290 sağlık personeli, 43 ambulans, 6 hava ambulansı gönderilmiştir. Van'a 4 uçakla ekipler gönderilmiş olup 6 uçağın da arama kurtarma ve ilk yardım ekiplerini götürecek şekilde planlaması yapılmıştır.

Ayrıca GSM operatörlerine ait 1 mobil baz istasyonu kurulmuş, çevre illerden de 9 mobil baz istasyonu bölgeye sevk edilmiştir. Başkanlığımızdan 20 kişilik bir teknik heyet Van'a intikal etmiştir.''

Açıklamaya göre kurumlardan sevk edilen ekip ve ekipmanlar şöyle:

''Azerbaycan Hükümeti: 120 kişilik arama kurtarma ekibi. Sağlık Bakanlığı: 2 ambulans uçak, 4 helikopter, sahra hastanesi. Çevre Bakanlığı: 3 arama kurtarma köpeği. Emniyet Genel Müdürlüğü: 88 personel. Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü: UMKE ekibiyle 1 adet şişme hastane çadırı, 1 hava ambulansı. Kızılay: 96 personel ile Muş, Elazığ ve Erzurum'dan çadır ve aş evi. 2 bin 571 çadır, 7 bin 546 battaniye, 200 soba, 7 seyyar mutfak, 284 mutfak seti, 1 fırın, bin 120 gıda paketi, bin 320 su, 5 jeneratör, 5 bin kumanya. Türk Hava Kurumu: 1 ambulans uçak. Gökçen Havacılık: 1 ambulans. Aras Elektrik: 2 jeneratör, 3 araç. Cumhuriyet Başsavcılığı Cezaevi Müdürlüğü: 3 cezaevi nakil aracı. Ankara Büyükşehir Belediyesi: 20 kişilik arama kurtarma ekibi, 3 arama kurtarma köpeği. Konya Büyükşehir Belediyesi: 7 personel, 1 araç. GEA: 20 arama kurtarma personeli. AKUT: 40 arama kurtarma personeli. Türksat: 2 personel. Deniz Feneri Derneği: 60 ev Erzurum'dan yola çıktı. Kimse Yok mu?: 1 kamyon battaniye. Ulusal Acil Durum Arama Kurtarma Derneği (NESAR): 10 kişilik arama kurtarma ekibi. Şanlıurfa DEDAŞ: 9 personel, 3 araç ve 2 jeneratör.''

AVEA: Avea İletişim Hizmetler A.Ş., deprem nedeniyle abonelerinin kesintisiz iletişimlerini sağlamak için farklı şebeke bölümlerine yönelik Acil Müdahale Ekipleri oluşturdu.

Avea'dan yapılan açıklamada, Van'da meydana gelen deprem nedeniyle büyük üzüntü duydukları ifade edilerek, ülke olarak bu depremin en az kayıpla atlatılması dileğinde bulunuldu.

Açıklamada, bölgede yaşanan hatlardaki yoğunluğu azaltmak için Trabzon, Erzurum, Adana ve Konya'dan mobil istasyon ve ek ekip yönlendirmesi yapıldığı bildirildi.

Bölgedeki tüm abonelere acil durumlar için 112 ve 155'i aramaları yönünde mesajlar iletildiği belirtilen açıklamada ayrıca, depremden etkilenen bölgedeki abonelerin mağduriyet yaşamamaları için faturalı ve faturasız tüm müşterilerin telefon hatlarına Avea'dan ücretsiz ek dakika ve SMS yüklemesi gerçekleştirildiği kaydedildi.

Açıklamada, fatura ödenmemesinden dolayı daha önce kullanıma kapatılmış olan hatların açılması için de gerekli çalışmalar yürütüldüğü, önümüzdeki dönemde bölgede hizmet alan müşterilerin fatura ödemelerine ilişkin herhangi bir kapanma yaşanmaması için gerekli işlemlerin gerçekleştirildiği vurgulandı.

Kentte depreme bağlı olarak elektrik kesintisi yaşansa da, elde var olan uzun ömürlü güç kaynağı desteğinden dolayı mobil şebeke çalışmasında herhangi bir aksama olmayacağı ifade edilen açıklamada, ''Avea olarak kesintisiz iletişim için tüm ekiplerimizle görev başındayız'' denildi.

TURKCELL: Turkcell, Van'da, ön ödemeli müşterilerinin acil ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için, 1 ay boyunca ücretsiz olarak kullanabilecekleri 100 dakika ve 100 kısa mesaj (SMS) yüklüyor.

Turkcell'den yapılan açıklamada, depremden etkilenen bölgelerde müşterilerin acil durumlarda 112 ve 155 nolu acil durum haberleşme numaralarını aramaları istendi.

Açıklamada, Van'da yaşanan felaket nedeniyle tüm vatandaşlara geçmiş olsun, hayatını kaybedenlere de Allah'tan rahmet dilendi.

Vodafone: Vodafone Türkiye, depremden etkilenen abonelerinin iletişim ihtiyaçlarına destek olmak amacıyla Van ve çevresindeki bulunan faturalı ve faturasız tüm abonelerine 1 ay geçerli olmak üzere, her yöne 100 dakika görüşme süresi ve 100 SMS yükleyecek.

Vodafone'den yapılan açıklamaya göre, son bir ay içerisinde borcu nedeniyle hattı kapanan bölgedeki tüm faturalı abonelerinin de hatlarını kullanıma açacak ve bu abonelerine 1 ay geçerli olacak her yöne 100 dakika görüşme süresiyle 100 SMS yükleyecek.

Vodafone Türkiye daha önce koordinasyonun sağlanması için bölgede 2 kriz masası oluşturmuş, iletişimin kesintisiz sürmesi amacıyla ilk aşamada bölgede 11 mobil istasyonu devreye sokmuştu. Ayrıca, bölgedeki yoğun elektrik kesintisi sebebiyle iletişimin sekteye uğramaması amacıyla mevcut baz istasyonlarının da jeneratör desteği ile çalışması sağlanmıştı. Ayrıca Vodafone Türkiye, deprem bölgesine tam donanımlı 70 kişiden oluşan 35 teknik ekip gönderdi.

Sivil toplum kuruluşları,birçok partili gönüllüler,sanatçılardan da destek çığ gibi büyüyür.
 

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV