banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner306
03 Mayıs 2024 Cuma

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Yazıcıoğlu Resmen Ölüme Terk edilmiş

Muhsin Yazıcıoğlu kazasını araştıran TBMM Komisyonu Başkanı Veysi Kaynak'tan şok iddialar..

29 Eylül 2011 Perşembe 11:50
Yazıcıoğlu Resmen Ölüme Terk edilmiş
banner299
Yazıcıoğlu Resmen Ölüme Terk edilmiş

Muhsin Yazıcıoğlu kazasını araştıran TBMM Komisyonu Başkanı Veysi Kaynak'tan şok iddialar..

BBP eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun ve 5 kişinin ölümüne neden olan helikopter kazasına ilişkin iddialara bir yenisi daha eklendi.

Bu kez iddiaların sahibi kazayı incelemek için kurulan TBMM Araştırma Komisyonu Başkanı Veysi Kaynak...

Kaynak'a göre "enkazın yerinin yaklaşık olarak belirlendiği birinci ve ikinci harita 'hiç bir şekilde' valiye ve arama kurtarma masasına ulaştırılmadı."

Bu haritaların varlığı ise Kahramanmaraş emniyetince uzun süre inkar edilmiş.

Helikopter kazası, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, ELT (yer bildirme) cihazının kaza yerinde askeri üniformalı kişiler tarafından tornavida ile sökülmesine ilişkin video görüntüsünü seyretmesi ardından soruşturmanın ivmesi arttı.

İLK KOMİSYONLAR TESPİT ETTİ
Soruşturmada son durum ne?
Yazıcıoğlu kazasına ilişkin yürütülen soruşturmada son durum ne? İşte dün başlayan operasyonlar ve sonrasında yaşananlar...

Kaynak, tornavida ile söküldüğü belirtilen ELT cihazının yerinde olmadığını, ilk komisyonlarının tespit ettiğini söyledi. Ancak cihazın kim tarafından söküldüğünü tespit edemediklerini ifade eden Kaynak, raporda da belirttikleri bazı hususlar hakkında bilgi verdi.

Cep telefonu sinyallerinden alınan bilgilerle enkaz yerinin yaklaşık olarak belirlendiği bir harita oluşturulduğunu belirten Kaynak, ''Harita yarım saatte üretiliyor, hemen jandarma ve emniyete veriliyor. Ancak Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü bu haritanın kendilerine geldiğini, validen bile saklıyor'' dedi.

HARİTAYI POLİS SAKLADI

Veysi Kaynak, ''Haritayı polis saklıyor o zaman'' sorusu üzerine, ''Tabi canım. Biz her şeyi hep jandarmaya yöneltiyoruz ama...'' diye konuştu.

ESKİ MUHTARIN EVİNDEN Mİ ÇIKTI?

Enkazı ilk bulan 14 köylünün savcılıktaki ifadeleri ise çok dikkat çekici.

Kaynak, bu ayrıntıyı ise şu cümlelerle aktarıyor:

''Köylüler, 'akşam biz eski muhtar Yılmaz Tilki'nin evinde toplandık, harita üzerinde inceleme yaptık, şurada olabileceğini tahmin ettik ve doğrudan oraya gittik ve bulduk' diyorlar. Böyle bir haritanın, eski muhtarın evinde bulunması benim kanaatimce mümkün değil."

BİRİ ENKAZI BULDU

Kaynak, ''O zaman birileri enkazı buldu ama köylüler bulmuş gibi mi gösterdi?'' sorusuna ''Evet evet...'' karşılığını verdi.

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ SIKIŞTIRILDI

Oluşturulan haritanın Telekomünikasyon İletişim Başkanlığındaki (TİB) jandarma görevlisi tarafından Kahramanmaraş jandarmasına, oradan da emniyete ulaştırıldığını ifade eden Kaynak, ''Yanlış hatırlamıyorsam, akşam 22.30 sıralarında alan çok daha daraltılıyor, 4 kilometrekareye kadar düşürülüyor. Ancak birinci ve ikinci harita, hiç bir şekilde arazideki ilin valisine, sivil arama kurtarma masasına ulaştırılmıyor. Kahramanmaraş Emniyeti bu haritayı uzun süre inkar etti, biz Emniyet Genel Müdürlüğüne çok ağır bir yazı yazarak bu bilgiye ulaştık'' diye konuştu.

Veysi Kaynak, raporlarında, bu haritanın dönemin Kahramanmaraş İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Hamza Tiryaki'ye verildiğini, onun da haritayı bölge komutanına arz ettiğini belirttiklerini söyledi.

NEDEN VE KİM?

Kaynak, ''ELT cihazının neden ya da kim tarafından sökülmüş olabileceği konusunda bilgiye ulaşmış mıydınız?'' sorusuna, ''Hayır'' yanıtını verdi. Kaynak, o dönemde savcılığın komisyonlarına kuvvetler ayrılığı ilkesi gereğince belge vermediğini, belgelere merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun ailesinin avukatından ulaştıklarını bildirdi.

''Enkazı ilk bulanın kim olduğunun'' sorulması üzerine Kaynak, enkazın fotoğraflarını sivil havacılığın çektiğini belirtti.

Veysi Kaynak, ''Sivil havacılık, enkaz yerine ilk gittiğinde fotoğraflarını çekiyor ve cihazın yerinde olduğunu görüyor. Ancak ikinci gidişlerinde cihazın yerinde olmadığını tespit ediyorlar. Sivil havacılığın buradaki kusuru, kaza kırım raporunda ELT cihazının yerinde olmadığını hiç vurgulamıyor, görmezden geliyor, raporunda buna değinmiyor'' diye konuştu.

Savcılığın konuyla ilgili önemli bir tahkikat yaptığını belirten Kaynak, Başbakanlık Teftiş Kurulunun da konuyla ilgili çalışma yapması gerektiğini vurguladı.



Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV