banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner225
27 Nisan 2024 Cumartesi

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Yeni sondaj gemisi Abdülhamid Han'ın görev tarihi belli oldu

Türkiye'nin hidrokarbon arama çalışmalarına katılacak dördüncü sondaj gemisi Abdülhamid Han’ın son hazırlıkları, Mersin'deki Taşucu Limanı'nda sürdürülüyor.

06 Temmuz 2022 Çarşamba 16:14
Yeni sondaj gemisi Abdülhamid Han'ın görev tarihi belli oldu
banner266
Yeni sondaj gemisi Abdülhamid Han'ın görev tarihi belli oldu

Türkiye'nin hidrokarbon arama çalışmalarına katılacak dördüncü sondaj gemisi Abdülhamid Han’ın son hazırlıkları, Mersin'deki Taşucu Limanı'nda sürdürülüyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, Abdülhamid Han sondaj gemisinin ağustosun ilk yarısında ilk görev yerine gideceğini açıkladı. Geminin logosu özel olarak tasarlanırken, içi de ilk kez görüntülendi.
7 Mart’ta Güney Kore’den yolan çıkan Türkiye'nin 4'üncü sondaj gemisi 19 Mayıs'ta Mersin Taşucu'na demirledi. Gemide sondaj hazırlık çalışmaları devam ediyor.
İLK GÖREV YERİNE AĞUSTOSTA GİDECEK"
Hazırlıkların sürdüğü Mersin'de açıklama yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Abdülhamid Han sondaj gemisinin ağustosun ilk yarısında ilk görev yerine gideceğini açıkladı.

Dönmez: "Abdülhamid Han sondaj gemisinin ilk görev yeri için 5-6 alternatif görüşülüyor. Bir ay daha sabredeceğiz inşallah. Görev yeri büyük olasılıkla Akdeniz olur" dedi.
GEMİNİN ÖZELLİKLERİ

Dünyada bu teknolojiye sahip 5 gemi bulunuyor. Gemi 239 metre uzunluğunda, 42 metre genişliğinde, 112 metre yüksekliğinde, 68 bin groston ağırlığında.
Gemi, 12 bin 200 metreye kadar sondaj yapabiliyor. Gemide 200 kişilik mürettebatın kalacağı oda bulunuyor.
Geminin ismi Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 13 Haziran'da Filyos'ta "Karadeniz Gazı İlk Kaynak ve Boru İndirme" töreninde Abdülhamid Han olarak açıklandı

 Abdülhamid Han ismi ile Türk Uluslararası Gemi Siciline kayıt edildi

Gemi klasik Türk sondaj gemisi şeklinde boyandı.


beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV