banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner323
19 Mayıs 2024 Pazar

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Avcılarda başpehlivan Gürbüz oldu

Türkiye'nin tek gece güreşi yapılan Avcılar Arena da yapılan 10. Geleneksel yağlı güreş müsabakaları kırar kırana geçti.

19 Eylül 2011 Pazartesi 11:54
Avcılarda başpehlivan Gürbüz oldu
banner263
Avcılarda başpehlivan Gürbüz oldu

Türkiye'nin tek gece güreşi yapılan Avcılar Arena da yapılan 10. Geleneksel yağlı güreş müsabakaları kırar kırana geçti.

10. Başpehlivanlık kürsüsüne Kırkpınar Başpehlivan olan genç güreşçi Ali Gürbüz rakibi Recep Kara'yı finalde puanla yenerek büyük ödülü aldı.

Şeref kürsüsüne çıkan Ali Gürbüz, "Recep ağabeyi yine yendim. Hedefim Türk güreşine hizmet etmek" dedi. Recep Kara ise, "Ali kardeşimiz Kırkpınar da burada beni yendi. Geleceğini parlak bir güreşçi. Buradaki güreşler Kırkpınar'ın rövanşı idi. Ali beni yine yendi. Başarılar diliyorum. Ata sporumuz güreşe katkı sağlayan Avcılar Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum" dedi.

AKIN ETTİLER

Avcılardaki güreşlere Kırkpınar'ın efsane başpehlivanları akın etti. Başta Ahmet Taşçı olmak üzere Ali Gürbüz, Osman, Recep Kara Gökhan, Şaban Bünyamin gibi isimler Avcılara geldi. Güreş ağası Hasan Yarbasanla birlikte Avcılar Marmara caddesinde kortej eşliğinde halkı güreşlere davet ettiler. Davul zurna eşliğindeki kortejle güreş alanı Arenaya yürüdüler.

MÜKEMMEL ATMOSFER

Türkiye'de sadece Avcılarda yapılan gece yağlı güreş müsabakalarına onlarca pehlivan ve yüzlerce güreş sever katıldı. Arenayı dolduran güreş severler pehlivanları yakından görme fırsatı buldu.

Bulgaristan ABD'den gelen güreş severlerde Avcılarda güreşleri izledi. Gece serin bir havada yapılan güreşlerin finalinde ise havai fişekler gökyüzünü aydınlattı. Türkiye'nin parlayan Yıldızı Avcılarda atmosfer tek kelime ile muhteşem ve görülmeye değerdi.

KISKANANLAR ÇATLASIN

Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci Arena da yaptığı konuşmada Ata sporumuz güreşi her yıl yaptıklarını belirterek, "Bizim başarılarımızı kıskananlar var. Yaptıklarımızı görüyorsunuz. Ne yaparlarsa yapsınlar her türlü engellenmelere rağmen güzel hizmetler yapmaya devam edeceğiz. Kıskanlar olacaktır. Bizi siyasi manevralarla kimse alt edemeyecektir. Gücümüzü siz sevgili halkımızdan alıyoruz" dedi

MUHTEŞEM FİNAL

Arena da yapılan final müsabakalarında Kırkpınar da kapışan Ali Gürbüz ile Recep Kara Avcılar Arena'da karşı karşıya geldi. Kıran kırana geçen final güreşe yaklaşık 1,5 saat sürdü. Genç iki pehlivan yenişemeyince puanlamaya geçildi. Puanlama güreşlerinde Ali Gürbüz geleneği bozmayıp Recep Karayı devirdi ve Avcılar Arena'nın 10. Başpehlivanı oldu. Recep ise ikinci olarak rakibini kutladı.
 

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV