banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner300
14 Mayıs 2024 Salı

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Başakşehir Kurban Bayramına Hazır

Kurban kesimindeki planlı çalışmalarıyla İstanbul’un örnek ilçelerinden biri olan Başakşehir Belediyesi; vatandaşların

02 Kasım 2011 Çarşamba 03:24
Başakşehir Kurban Bayramına Hazır
banner312
Başakşehir Kurban Bayramına Hazır

Kurban kesimindeki planlı çalışmalarıyla İstanbul’un örnek ilçelerinden biri olan Başakşehir Belediyesi; vatandaşların dini vecibelerini gönül rahatlığıyla yerine getirebilmeleri için inşa ettiği tesislerde yürüttüğü çalışmaları tamamlayarak Kurban Bayramı hazırlıklarını bitirdi. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi vatandaşların kesimlerini, modern ve hijyenik tesislerde hızlı bir şekilde yaptırabilmeleri için ilgili Belediye birimleri koordineli bir şekilde çalıştı. 24 saat kamera sistemi ile gözetlenecek tesislerde Belediye birimleri Bayram boyunca hizmet verecek.

Modern satış ve kesim alanları
Başakşehir 2. Etap ve Bahçeşehir Gölet Mevkii’ndeki iki bölgede oluşturulan Kurban alanlarında, hem vatandaşların hem de satıcıların rahatlığı için her türlü kolaylık düşünülerek hazırlandı. 26 bin m2’lik geniş bir alana kurulan tesislerde, hayvan nakilleri ve satışları 21 Ekim’den itibaren başladı. Tesislerde toplamda, 139 adet büyük-küçükbaş hayvan çadırı, 8 adet kurban kesim alanı bulunuyor. Bölgede vatandaşların Kurban Bayramı günü sıkıntı yaşamaması için 100 araçlık otopark da oluşturuldu.

İkramlar Belediye’den
Başakşehirliler her yıl olduğu gibi bu yıl da kurban kesim işlemlerini, sıra beklemeden, yorulmadan, zahmetsizce yapabilecek. Kesim ve satış yerlerine gelen vatandaşlar, sıra numaraları anons edilinceye kadar kendileri için ayrılmış yerlerde dinlenerek, Belediye tarafından sunulan ikramları da tadabilecekler. Başakşehir’de ve Bahçeşehir’de kurban kesimi, Bayram Namazı’nı takiben verilen sıra numaralarına göre yapılan anonslarla başlayacak. Otomatik galoş makinesiyle ayaklarına galoş giyecek vatandaşlar, steril bir ortamda sıra numarası gelinceye kadar bekleyebilecekleri salonlarda birbirleriyle bayramlaşma imkanı da bulacaklar.
Kurban başvuruları da yine vatandaşları yormayacak şekilde organize edildi. Vatandaşlar önceden sıra fişlerini aldığı için kesim saatinde vakit kaybetmeden işlemlerini tamamlayabilecekler. Bayram günü, satış ve kesim yerlerinde bulunan dernek ve vakıflara kesim ücretini yatıran vatandaşlar makbuz ve sıra numarası alacak, kesim gerçekleştiğinde de poşetlere konulan etlerini alarak evlerine gidebilecekler.

Satıcılar da Düşünüldü
Tesislerde kurban satış sorumlularının konakladıkları süre içerisinde rahat etmeleri için de gerekli kolaylıklar sağlandı. Yeme-içme, yatacak yer, duş gibi tüm konaklama ihtiyaçlarının giderildiği alanlar isteyen satış sorumlularının bu imkanlardan faydalanabileceği şekilde düzenlendi. Belediye ayrıca Bayrama yakışmayan uygunsuz kesim görüntüleri ve huzur bozucu olayların yaşanmaması için kesimlerin sadece iki bölgede kurulan modern Kurban Kesim alanlarında yapılması gerektiği konusunda da vatandaşları uyardı. Başakşehir Belediyesi’nin, vatandaşlardan gelen talep ve önerileri de dikkate alarak her yıl bir önceki yıldan daha iyi kurban kesim uygulamalarıyla memnuniyeti artırma çabası ilçe sakinlerinden büyük takdir topluyor. 

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV