banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner323
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Başakşehir Memeder, Kanserle Savaşıyor

Başakşehir Belediyesi’nin üç yıldan bu yana aralıksız destek verdiği önemli sosyal kampanyalardan biri olan ücretsiz meme kanseri taramalarında 4879 kadına ulaşıldı.

16 Kasım 2011 Çarşamba 18:49
Başakşehir Memeder, Kanserle Savaşıyor
banner299
Başakşehir Memeder, Kanserle Savaşıyor
Başakşehir Belediyesi’nin üç yıldan bu yana aralıksız destek verdiği önemli sosyal kampanyalardan biri olan ücretsiz meme kanseri taramalarında 4879 kadına ulaşıldı.

Meme kanseri vakalarında son yıllarda büyük bir artış gözleniyor. Tedavisinde erken teşhis­le hızla sonuç alınabilen meme kanserinde uzmanlar, belli yaş grubundaki kadınların dü­zenli olarak kontrolden geçmeleri gerektiğine dikkat çekiyorlar. Bu önemli hastalıkla müca­dele için Başakşehir Belediyesi’nin desteğiyle MEMEDER’in yürüttüğü ücretsiz meme kanse­ri taraması kampanyası üçüncü yılına girdi.

Bahçeşehir‘de ikamet eden 40-69 yaş arası tüm kadınlar, on yıl süre içinde, iki yıl aralıklarla, ücretsiz olarak meme kanseri taramasına da­vet ediliyor. Meme sağlığı tarama programın­da, risk altındaki kadınların ailelerinde benzer rahatsızlıklara yakalanın olup olmadığı, tedavi hakkındaki bilgiler gibi veriler alınarak hasta­nın ayrıntılı tıbbi profili oluşturuluyor. Hekim tarafından fiziki muayeneleri yapılan tüm ka­dınlara ücretsiz mamografi, gerek görüldüğünde de ücretsiz ultrasonografi çekiliyor. Taramalarda öne çıkan bir başka husus ise kadınlara kendi kendine meme muayenesi yapabilme beceri­sinin de kazandırılmasının amaçlanması. Bu amaçla yapılan eğitimler, genel bilgi aktarılan konferans ve seminerler de tarama çalışma­larıyla eşzamanlı olarak yürütülüyor.

MEMEDER kurucusu ve proje koordinatörü Prof. Dr. Vahit Özmen, "Türkiye'de uzun süreli izlemeye ve topluma dayalı bir meme sağlığı tarama programı bugüne değin hayata geçirilemedi. Oysa sağlıklı istatistiklerle ülkemizdeki meme sağlığı ve sorunlarının boyutu ve kapsamı or­taya Başakşehir'de yapılan bu çalışmalarla ortaya konulabilir, bu sağlık sorununun çözü­mü için ülkemize, kendi koşullarımıza uygun bize özel programlar tasarlanıp yürütülebilir ve erken teşhis kolaylaşır, ölüm oranları azal­tılabilir" diyor.  

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV