banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner319
14 Mayıs 2024 Salı

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Başakşehir, Ramazan’a Hazır

Geçtiğimiz yıl Ramazan ayında düzenlediği etkinliklerle yalnızca Başakşehir’in değil tüm İstanbul’un dikkatini çekmeyi başaran Başakşehir Belediyesi

30 Temmuz 2011 Cumartesi 00:06
Başakşehir, Ramazan’a Hazır
banner321
Başakşehir, Ramazan’a Hazır
Geçtiğimiz yıl Ramazan ayında düzenlediği etkinliklerle yalnızca Başakşehir’in değil tüm İstanbul’un dikkatini çekmeyi başaran Başakşehir Belediyesi, 2011 Ramazanı için hazırladığı biribirinden önemli programlarla, mübarek ayı adeta ihya etmeye hazırlanıyor. Çok yeni bir belediye olmasına rağmen düzenlediği kültür sanat etkinlikleriyle, İstanbul’un birçok köklü ilçesiyle yarışan Başakşehir Belediyesi, özellikle bu yıl ki Ramazan etkinlikleriyle yine tüm dikkatleri üzerine çekmeye aday görünüyor. Belediye, hazırladığı programlarda Başakşehirlilere ve tüm İstanbullulara, Ramazanın ruhuna uygun olarak, birbirinden değerli isimleri ilçede ağırlayacak. Ramazan denince akla gelen birkaç belediyeden biri olma yolunda hızla ilerleyen Başakşehir Belediyesi, bu yıl ki etkinlerle bu özelliğini daha pekiştereceğe benziyor.
Dört bölgede Ramazan coşkusu
Başakşehir Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü tarafından organize edilen Ramazan etkinlikleri, dört ayrı bölgede kurulacak platformlarda düzenlenecek. Belediye, Başakşehir, Bahçeşehir, Şahintepe ve Güvercintepe bölgelerinde, hem çocuklar için hem de büyükler için ayrı ayrı Ramazan etkinlikleri gerçekleştirecek. Dört bölgedeki etkinliklere de, Ramazanın ilk günü olan 1 Ağustos Pazartesi başlanacak.
Ramazan’da kesintisiz Kur’an ziyafeti
Ramazan ayının Kur’an ayı olması münasebetiyle, birçok tanınmış hafız ve Kur’an okuyucusu da Başakşehirlilere Kur’an ziyafeti sunacak. Dünyaca ünlü Mısırlı hafız Dr. Ahmet Naina, İranlı meşhur hafız Rahim Kirhaki başta olmak üzere, Piyale Paşa camii imamı İshak Daniş, Eyüp Sultan camii imamı Erhan Mete, Mihrimah Sultan camii emekli imamı Davut Gani, Beyazıt camii imamı Suat Gözütok, Fatih camii imamı Osman Şahin, Süleymaniye camii imamı Ekrem Nalbant, İSTOÇ camii imamı Bünyamin Topçuoğlu, Bahçeşehir camii imamı Fatih Göşker gibi okuyucular Kur’an-ı Kerim’in eşsiz güzelliğinden örnekler paylaşacaklar. 25 Ağustos Perşembe günü ise Dr. Ahmet Naina’nın da katılımıyla Sular Vadisi’nde düzenlenecek Kur’an ziyafeti programında, vadiden Kur’an sadası yükselecek.
Tanınmış birçok isim Başakşehir’de ağırlanacak
Başakşehir Belediyesi’nin düzenlediği Ramazan programlarının en dikkat çeken kısmını teşkil edeecek olan konuşmalar bölümünü, birbirinden değerli çok sayıda tanınmış isim katılacak. Ahmet Taşgetiren, Abdurrahman Dilipak, Mahmut Toptaş, Ömer Döngeloğlu, Nihat Hatipoğlu, İhsan Süreyya Sırma, Muhammed Emin Yıldırım, Tarık Tufan, Selahattin Yusuf Ekrem Demirli, Yavuz Bahadıroğlu, Abdullah Yıldız, Ramazan Kayan, Kerim Buladı, İhsan Atasoy gibi bir çok yazar ve akademisyen, Ramazan etkinlikleri kapsamında Başakşehirlilerle buluşacak. Söyleşilerinde birçok farklı konuyu işleyecek olan yazarlar, dinleyicilere, Ramazanın manasını derinliğine hissettirecekler.
Ramazan programları çerçevesinde, Türkiye’nin önde gelen şiir yorumcuları da Başakşehir’de olacaklar. Ay boyunca, Serdar Tuncer, Bedirhan Gökçe, İbrahim Sadri, Dursun Ali Erzincanlı, Reha Yeprem, Uğur Arslan ve İkbal Gürpınar gibi tanınmış isimler, şiirlerini Başakşehirliler için yorumlayacaklar.
Bunun yanında birçok tanınmış ses sanatçısı da Ramazan programları çerçevesinde Başakşehir’de ağırlanacak. Tuluyhan Uğurlu, Erkan Mutlu, Uğur Işılak, Mustafa Demirci, Ahmet Özhan, Eşref Ziya, Ömer Karaoğlu, Gülay, Latif Doğan, Süleyman Erkişi, Orhan Hakalmaz, Fatih Koca, Mahmut Tuncer, Okay Temiz, Taha, Grup Dergah, Emre Ermiş, Veysel Dalsaldı, Zekai Tunca, Özer Özel, Bayram Bilge Tokel, Recai Ağbaba, Hasan Lütfi Ramazanoğlu, Ender Doğan, Necdet Kaya, Muammer Ketencoğlu, Aysun Gültekin gibi tasavvuf, halk ve sanat müziğinin kaliteli isimleri, Ramazan ayında Başakşehirlilere, en sevilen ezgi ve şarkılarını seslendirecekler. Sanatçılar, gerek sanat müziği, gerek tasavvuf müziği, gerekse halk müziği konserleriyle, vatandaşlara unutulmaz Ramazan geceleri yaşatacaklar. Ramazan etkinlikleri kapsamında, Bosnalı sanatçı Burhan Şaban, Kuzey Afrika’nın büyük ses sanatçılarından Raşid Gulam (Rachid Ghulom) ve Kerkük gecesinde de Kerküklü sanatçılarla uluslararası çapta tanınmış isimler Başakşehir’e taşınacak.
Çocuklara özel programlar
Ramazan ayında çocuklar için de birçok program düzenleyen Başakşehir Belediyesi, onların da dikkatlerini çekecek hazırlıklar yaptı. Ramazan ayı boyunca çeşitli eğelenceler, gösteri ve etkinliklerle çocuklara unutulmaz bir Ramazan hatırası yaşatacak. Bu çerçevede Başakşehir ilçesinin dört farklı bölgesinde her gün, çocuklar için özel bir gösterim yapılacak. Çocuk programlarında Nur Haktan, Burak Sezen, Okan Kaplan, İsmail Yeşilbağ, Osman Doğan, Sezgin Maden, Özdemir Turan sunumlarıyla çocukları eğlendirecek, birbirinden ilginç gösterilerle Ramazan atmosferi çocukların dünyasına da taşınacak. Ayrıca Erdem yayınları ve Timaş yayınları da çocuklara özel programlar hazırlayacaklar.
“İz bırakanlar”, ses getirecek
Bu yıl ki Başakşehir Ramazan gecelerinde çok farklı etkinlikler de yer alacak. Bunların en önemlisi olan ve geniş kesimlerin ilgisini çekeceğe benzeyen İz Bırakanlar’da, İslam dünyasının farklı noktalarında yaşamış ve coğrafyalarına etki etmiş önemli isimler, çeşitli programlarda ele alınacaklar. Temsil kaabiliyetleri olan, siyasi ve fikri anlamda derin izler bırakan ve dünyanın farklı coğrafyalarında yaşayan büyük şahsiyetlerden seçilen altı büyük isim, Türkiye’nin tanınmış altı yazarı tarafından bütün yönleriyle konuşulacaklar. Programlarda, doğudan ve batıdan, kuzeyden ve güneyden dünyanın farklı altı noktasından seçilen altı ismin yaşadıkları çağa ve sonrasına yaptıkları etkiler de derinlemesine incelenecek. Bu isimler, Kuzey Afrika’nın efsanevi liderlerinden Ömer Muhtar, Bosna Hersekli büyük komutan ve entelektüel Aliya İzzetbegoviz, Amerikalı zenci lider ve Müslüman öncü Malcolm X, Hind kıtasının büyük ismi Muhammed İkbal, Kafkasya’nın büyük mücadele adamı Şeyh Şamil ve Türkiye’nin siyasi hayatında derin bir iz bırakan ve bu yıl içinde vefat eden Necmettin Erbakan.
Ramazan’ın ikinci günü ilki gerçekleştirilecek İz Bırakanlar’da, Libya’daki İtalya karşıtı direnişin öncüsü ve sembolü olan “Çöl Aslanı” olarak da tanınan Ömer Muhtar’ı, gazeteci-yazar Abdurrahman Dilipak anlatacak. Dilipak, Ömer Muhtar’ı konuşurken “Arap Baharı” diye adlandırılan Arap coğrafyasındaki hareketliliği de değerlendirecek. Ramazan’ın 7. gününde ise, Boşnaklara savaş sırasında liderlik yapan ve buradaki liderliğiyle ülkesini Sırplara karşı, askeri olduğu kadar siyasi ve diplomatik olarak da kahramanca savunan, hem önemli bir siyaset adamı hem de büyük bir fikir adamı olan, “Bilge Kral” Aliya İzzetbegoviç’i, Bosna’yı yakından bilen bir isim olan edebiyatçı-yazar Selahattin Yusuf ele alacak. Türk siyasetinin temel taşlarından biri olan ve yakın bir zaman önce vefat eden Prof. Dr. Necmettin Erbakan, Ramazanın 11. gününde, Refah Partisi’nin kapatılma davası sürerken “Seni Seviyoruz Savunan Adam” yazısıyla dikkatleri üzerine çeken, Türkiye’de orta yolu temsil eden önemli bir yazar olarak kabul edilen Ahmet Taşgetiren’in özgün yaklaşımıyla anlatılacak. 17 Ramazanda ise Pakistanlı büyük İslam alimi, şair ve filozof, Doğunun Işığı olarak anılan Muhammed İkbal’i, onun üzerine çok değerli araştırmaları bulanan, araştırmacı-yazar Doç.Dr. Ekrem Demirli bütün yönleriyle tanıtacak. Son dönemin en dikkat çekici yazarlarından biri olan, yazıları ve televizyon programları ile geniş kesimlerce tanınan Tarık Tufan, ABD’li Müslüman aktivist, insan hakları savunucusu ve dünyaca tanınan zenci lider Malcolm X’i kendi özgün üslubuyla dinleyicilerle buluşturacak. Ramazanın 27. günündeyse, Kafkasya kahramanı, Rus ordularını dize getiren büyük mücahid, alim ve veli, Çeçenlerin efsanevi komutanı Şeyh Şamil konuşulacak. Büyük komutanı, tarih kitaplarıyla tanınan ve tarihi sevdiren adam olarak bilinen Yavuz Bahadıroğlu anlatacak.
 

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV