banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner323
19 Mayıs 2024 Pazar

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Başakşehir’de Fetih yürüyüşü

İnsanlık tarihinin en önemli olaylarından biri olan ve yeni bir çağın başlangıcı anlamını taşıyan İstanbul'un fethinin 558. yıldönümü, İstanbul'da çeşitli etkinlik ve gösterilerle kutlandı.

01 Haziran 2011 Çarşamba 08:39
Başakşehir’de Fetih yürüyüşü
banner264
Başakşehir’de Fetih yürüyüşü
İnsanlık tarihinin en önemli olaylarından biri olan ve yeni bir çağın başlangıcı anlamını taşıyan İstanbul'un fethinin 558. yıldönümü, İstanbul'da çeşitli etkinlik ve gösterilerle kutlandı. İstanbul genelinde yapılan ve vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleştirilen kutlamalarda, fethin önemini ve bugün için taşıdığı anlamı belirten konuşmalar yapıldı. Fethin yıldönümünde düzenlenen dikkat çekici etkinliklerden biri de Başakşehir Belediyesi'nin organize ettiği ve çoluk çocuk, yaşlı genç çok sayıda vatandaşın bayraklarıyla katıldığı Fetih Yürüyüşü programı oldu.
Başakşehir Belediyesi'nin, büyük fethin yıldönümünde gerçekleştirdiği ve fetih yürüyüşü ile başlayıp mehter konseri ile sona eren program, fethin ruhuna yaraşır görüntülere sahne oldu. Başakşehirlilerin bayraklarıyla eşlik ettikleri programa, Başakşehir Yürüyüş Yolu’nda mehter takımının işaretiyle start verildi. Başakşehir Kaymakamı Cevdet Can, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Ak Parti Başakşehir İlçe Başkanı Ayhan Özgürel ve diğer yetkililerin katılımıyla mehterin arkasından başlayan yürüyüş, 1.etabın içinden geçilerek Olimpa AVM'nin önünde son buldu. Vatandaşlar yürüyüş boyunca seslendirilen şiirlere ve mehterin okuduğu marşlara eşlik etti. Yürüyüşte, Başakşehir İzci Kulübü öğrencileri ve Başakşehir Cevdet Kılıçlar ve Şahintepe Bilgievi öğrencileri de taşıdığı pankartlarla hazır bulundu.
Yürüyüşün ardından mehter konserinin verileceği alana geçildi. Olimpa AVM'nin önünde kurulan platformda, konserden önce bir konuşma yapan Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, fethin insanlığın tarihinde ve derin hafızasında büyük bir iz bıraktığını ve bunun silinmesinin mümkün olmadığını belirtti. Uysal, fetihten sonraki İstanbul’un, birlikte yaşama örneği olduğunu, çeşitli ırk ve milletlerden, farklı kültür ve inançlardan insanların bir arada yaşadığını ve bunun dünya tarihinde ender görülen manzaralardan biri olduğunu belirtti. Bunun tahammül sorununun had safhada olduğu günümüz dünyası için önemli bir örnek olduğuna da değinen Başkan Uysal konuşmasında şunları söyledi: “Fetih olup bitmiş, geçmiş bir hadise değildir. Aradaki 558 yıla olduğu gibi günümüze de çok şeyler söylüyor, günümüze ve yarınlara da birçok mesajı var. Bir genç adamın neler yapabileceğini, azmin elinden hiçbir şeyin kurtulamayacağını göstermesi açısından, bütün zamanlarda bu mübarek fetih saygıyla yad edilecektir.”
Protokol konuşmalarından sonra mehter konserine geçildi. Birçok marşın seslendirildiği konseriyle program sona erdi.
 

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV