banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

14 Mayıs 2024 Salı

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

“Engelli Bedenler, Artık Daha Özgür”

Başakşehir Belediyesi şehrin çehresini değiştirerek güzelleştirmeye dönük çalışmalarında engelli vatandaşlarını unutmuyor.

07 Aralık 2011 Çarşamba 15:24
“Engelli Bedenler, Artık Daha Özgür”
banner265
“Engelli Bedenler, Artık Daha Özgür”

Başakşehir Belediyesi şehrin çehresini değiştirerek güzelleştirmeye dönük çalışmalarında engelli vatandaşlarını unutmuyor. Her platformda engelli vatandaşların yanında yer alan Başakşehir Belediyesi, onların hayatlarını kolaylaştırmaya dönük çalışmalar gerçekleştirerek Başakşehir’i engelliler için de yaşanabilir bir ilçe haline getirmeye çalışıyor.
Engellilere yönelik çalışmaların sergilenmesi amacıyla düzenlenen Engelsiz Yaşam Fuarı’na (EYAF) katılan Başakşehir Belediyesi, bu yıl da fuarın ilgi odağı oldu. Fuarda, Engelsiz Başakşehir Fotoğraf Sergisi, Bilal Göregen mini konseri, Ödüllü Satranç Turnuvası gibi etkinlikler düzenleyen Başakşehir Belediyesi, ayrıca ilçede engellilere yönelik yaptıkları çalışmalar hakkında da katılımcılara bilgi verdi.
İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen Fuar’ın açılışı engellilerin gerçekleştirdiği halk oyunları ve Mehter gösterisi ile başladı. Fuarda Başakşehir Belediyesi de özellikle engellilere dönük projeleri ile geçen yıl olduğu gibi bu yıl da ödüle layık görülerek, Türkiye Ortopedik Özürlüler Federasyonu’ndan ödül aldı. Belediye bu yıl özellikle engelliler için apartman girişlerinde gerçekleştirdiği çalışmaları için ödüllendirilirken, ödülü Başakşehir Belediyesi adına Belediye Başkan Yardımcısı Haluk Dikbaş aldı.

Engelsiz Birinciler Gökyüzünde
2008 yılından bu yana düzenlenen ve 1-4 Aralık 2011 tarihlerinde gerçekleşen Fuar’a, 31 ülkeden 189 firma, temsilcilik ve Belediyeler katıldı. Fuarı 9 bine yakın kişi ziyaret etti.
Başakşehir Belediyesi, Türkiye Satranç Federasyonu ve Türkiye Mini golf Federasyonu ile birlikte düzenlediği etkinliklerle fuarın gözdelerinden oldu. Fuarın 3. ve 4. günü gerçekleşen maçlarda genel klasman ve görme engelliler kategorisinde Ahmet Rasim Nizam birinci, ortopedik engelliler klasmanında Handenur Şahin ikinci oldu. Mini Golf turnuvasında ise Fehmi Kaya ve Nagehan Kuşkonmaz dereceye girdi.
Satranç turnuvasında genel klasmanda dereceye girenlere altın hediye edilirken, kategori birincilerine madalya, tişört ve sertifika verildi. Mini golf turnuvasında dereceye girenlere ise ödül olarak saat hediye edildi. Turnuvada dereceye giren yarışmacılar, Başakşehir Belediyesi’nin organizasyonuyla Kazlıçeşme meydanından helikopterle İstanbul turu yaptılar. Engelliler gökyüzünden İstanbul’u seyrederek manzaranın ve zaferlerinin tadını çıkardılar.
 

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV