banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner225
14 Mayıs 2024 Salı

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Mevlana sevgisi salonlara sığmadı

Aşk Çağlayanı Mevlana Celaleddin-i Rumi, “Şeb-i Arus (düğün gecesi)” olarak nitelendirdiği vefatının 738. yılında Başakşehir Belediyesi tarafından Çınar Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen bir programla anıldı.

21 Aralık 2011 Çarşamba 21:55
Mevlana sevgisi salonlara sığmadı
banner299
Mevlana sevgisi salonlara sığmadı

Aşk Çağlayanı Mevlana Celaleddin-i Rumi, “Şeb-i Arus (düğün gecesi)” olarak nitelendirdiği vefatının 738. yılında Başakşehir Belediyesi tarafından Çınar Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen bir programla anıldı. Türkiye’nin her tarafında olduğu gibi Başakşehir’de de Hazreti Mevlana programına yoğun bir katılım oldu.

İSTOÇ Camii imam-hatibi Bünyamin Topçuoğlu’nun Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programa, konuşmacı olarak, yurt içi ve yurt dışında verdiği konferanslar ile tanınan Aşk Çağlayanı: Mevlana kitabının yazarı Vehbi Vakkasoğlu katıldı.
Vakkasoğlu, hak dostu Mevlana’nın hayatı çerçevesinde şekillendirdiği coşkulu konuşmasında, “Mevlana’nın gönlüne asıl bu dönemde ihtiyacımız var. Çoğu zaman Mevlana bizlere yanlış anlatıldı, görüşleri çarpıtıldı. Bu nedenle Mevlana’yı asıl yerine koyarak, onu doğru anlayarak, muhabbet ağlarını kurabiliriz.” dedi.

Vakkasoğlu konuşmasında şu tespitlerde bulundu: “İmanın olmadığı yerde mutluluk olmaz. Kavgadan uzak, mutlu bir toplum istiyorsak muhabbeti, sevgiyi evlerimize taşımalıyız. Gönüllerimizi Mevlanalaştırmalıyız. Bunun yolu da gönül alıp gönüllere girmek, gönülleri kurmakla olur. Kötülükleri, canilikleri görmezden gelmek çözüm değildir. Mutlu toplum ve bireyler için kusurluyu da sevip bağrımıza basacağız, düzeltmeye çabalayacağız. İçimizdeki görünür ve görünmez çukurlarımızı imanla dolduracağız ki gönüller Mevlanalaşsın.”

Vakkasoğlu'nun konuşmasından sonra sahne alan sanatçı Ender Doğan ve ekibinin seslendiği ilahiler salonu hınca hınç dolduran Mevlana dostlarının kalplerine seslenirken, huşu içerisinde izlenen Mevlevi Ayin-i Şerifi ise katılımcıları farklı huzur iklimlerine taşıdı.
 

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV