banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner314
14 Mayıs 2024 Salı

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Sağlık Taramalarında Hedef 50 bin öğrenci

Başakşehir Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün, halk sağlığı projesi kapsamında gerçekleştirdiği genel sağlık taramasında 3 yılda 40 bin kişiye ulaşıldı.

02 Ocak 2012 Pazartesi 16:37
Sağlık Taramalarında Hedef 50 bin öğrenci
banner265
Sağlık Taramalarında Hedef 50 bin öğrenci
Başakşehir Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün, halk sağlığı projesi kapsamında gerçekleştirdiği genel sağlık taramasında 3 yılda 40 bin kişiye ulaşıldı. Belediye, geleneksel hale getirdiği çalışmanın bu döneminde ise 10 bin öğrenciye daha ulaşmayı hedefliyor.

Çocukların sağlık sorunlarını önceden tespit edip, teşhis ve tedavi konusunda gereken önlemleri almak, hastalık tespit edilen öğrencilerin tedavilerini gerçekleştirmek için başlatılan ve 3. yılında birçok okulda tamamlanan sağlık taramaları, Başakşehir’deki 27 Devlet okulunun anasınıfı ve 1. sınıf öğrencilerini kapsıyor.
Başakşehir Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü doktor, hemşire ve görevlilerinden oluşan büyük bir ekibin gerçekleştirdiği taramaların 1.ve 2. dönemlerinde 15.988 öğrencide sağlık sorunları tespit edilirken, bu aileler bilgilendirilmek üzere, Başakşehir Belediyesi’nin Çağrı Merkezi tarafından arandı. Özellikle göz taraması yapılan 20.000 öğrencinin % 20’sinin gözlerinde bozukluk tespit edildi. Kayıt altına alınan bu öğrencilerin aileleri ile görüşülüp, sağlık kurumlarına davet edilerek tedavileri ücretsiz olarak yapıldı. Başakşehir Belediyesi ailelere hastaneye ulaşımları konusunda da yardımcı olmak amacıyla görevli ve bir araç tahsis ediyor. Bu araçlar öğrenci ve refakatçisini evinden alarak hastaneye taşıyor, tedavisi sonunda da evlerine bırakıyor. Taramalarda mevsimsel soğuk algınlıkları ve ayakta tedavisi yapılabilecek hastalara ilaç yardımı da yapılırken, özellikle bazı mahallelerde hijyen ilaçları dağıtımı da gerçekleştiriliyor.
Sağlıklı bir nesil oluşturmak için yola çıkılan kapsamlı proje; okul yönetimleri ve ailelerden takdir görüyor. Öğretmenlerin eşliğinde gerçekleştirilen çalışmalarda, öğrenciler merak ettikleri konularda da sağlık görevlilerine sorma şansı da buluyorlar.
 

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV