banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner323
03 Mayıs 2024 Cuma

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Akgün; Tepecik imarına kavuştu…

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün bugün itibari ile Tepecik’ in emsal haklarını 1,4 ten 2’ye yükseltildiğini söyledi.

02 Mayıs 2011 Pazartesi 21:23
Akgün; Tepecik imarına kavuştu…
banner229
Akgün; Tepecik imarına kavuştu…

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün bugün itibari ile Tepecik’ in emsal haklarını 1,4 ten 2’ye yükseltildiğini söyledi.
Büyükçekmece Belediyesi 2011 Yılı Mayıs ayı meclis oturumu, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün başkanlığında gerçekleşti.
Tepecik’in iptal olan imar planlarının yeniden ele alarak çözüme kavuşturulmasında parti farkı gözetmeksizin herkesin üstün gayret sarf ettiğini dile getiren Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün;
” Tepecik Mahallemizle ilgili imar sorununu bugün itibariyle çözmüş bulunmaktayız. 2 yıldan beri verdiğimiz mücadele İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’la olan görüşmelerimiz neticesinde ; son halini almıştır” dedi.
Tepecik’te emsal haklarının yükseltildiğini de aktaran Başkan Akgün; “Tepecik eski plan notlarındaki 1,4 emsalden, 2’ye yükseltilmiştir. Bu da % 33 oranında fazla inşaat artışı demektir. Nihayet 3-4 yıldan beri kangren haline gelen Tepecik’in İmar Planları, Büyükçekmece Belediye Meclisi’nce onaylanmıştır. Tepecik halkının bu sıkıntısını gideren emeği geçen herkese Tepecik halkı adına teşekkür ederim ” şeklinde konuştu.
2011 Mayıs ayı
birinci gündem maddesi olan;
Belediye Başkanı tarafından 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 23. Maddesinin 1.fıkrası hükümleri doğrultusunda, yeniden görüşülmek üzere meclise iade edilmiş bulunan, “Büyükçekmece Belediyesi 2011 Yılı ilan Reklam Vergisi Tarifesinde değişiklik yapılmasına” ilişkin, 07.04.2011 tarih ve ( 45 ) sayılı Belediye Meclis Kararının, yeniden görüşülerek iptal edilmesi hususunun müzakeresi ve karara bağlanması hususunda; ittifakla Plan ve Bütçe komisyonuna görüşülmek üzere yollandı.

Mayıs ayı
ikinci gündem maddesi olan;
Büyükçekmece Celaliye Mahallesi 200, 217,255, 256 ve 288 parsel sayılı taşınmazlar üzerinde bulunan tescilli eski eser yapıların, 5393 sayılı yasanın ( 14/b ) maddesi gereğince Restore edilebilmesi amacıyla, 2863 sayılı yasa ve 2942 sayılı yasa uyarınca kamulaştıılması hususlarının müzakeresi ve karara bağlanmasıhususunda; ittifakla İmar ve Hukuk Komisyonuna görüşülmek üzere yollandı.

Üçüncü gündem maddesi ;
MülkiyetiBüyükçekmece Belediyesine ait muhtelif taşınmazların birikmiş vergi borcuna mahsuben “Takas” edilmesi hususunun,5393 Sayılı Yasanın ( 18/ e ) maddesi uyarınca müzakeresi ve karara bağlanması hususunda; ittifakla Hukuk ve Plan Bütçe komisyonuna yollandı.

Dördüncü gündem maddesi ;
Mülkiyeti Büyükçekmece Belediyesine ait Büyükçekmece Cumhuriyet Mahallesi 245 Ada 67 parsel sayılı taşınmazın üzerinde “Özel Eğitim Tesisi” yapılmak üzere, söz konusu parselin üzerinde süresi Otuz yılı geçmemek üzere “Ayni Hak” tesis edilmesi hususunun, 5393 Sayılı Yasanın ( 18/ e ) maddesi uyarınca müzakeresi ve karara bağlanması;ittifakla müdürlüğüne iade edildi.

Beşinci gündem maddesi; Büyükçekmece
Belediyesi 2010 Yılı Kesin Hesapları’nın müzakeresi ve karara bağlanması; ittifakla Plan ve Bütçe Komisyonuna yollandı.

Büyükçekmece Belediyesi 2011 Mayıs Ayı altıncı gündem maddesi olan;
Büyükçekmece İlçesi, 1/ 1000 Ölçekli Tepecik Havza Dışı Bölgesi ve E-5 Arası Uygulama İmar Planının müzakeresi ve karara bağlanması hususunda; ittifakla İmar Komisyonuna yollandı.

Tepecik Plan Notlarını Meclis ittifakla kabul etti
Tepecikle ilgili Plan Notlarının İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisince hemen görüşülerek onaylanması için İmar Komisyonunun hemen toplanarak görüşmesi neticesinde ikinci oturumu hemen gerçekleştirilen Büyükçekmece Belediyesi Mayıs Meclisinde, İmar Komisyonunun raporunu okuması ve maddenin uygun görülmüştür kararı ile belediye meclisince komisyon raporu ittifakla kabul edilmiştir. 

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV