banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner314
03 Mayıs 2024 Cuma

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Cumhuriyet'in İlanının 89. Yılı Büyükçekmece’de Törenlerle Kutlandı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Büyükçekmece’de düzenlenen renkli törenlerle kutlandı.

29 Ekim 2012 Pazartesi 17:04
Cumhuriyet'in İlanının 89. Yılı Büyükçekmece’de Törenlerle Kutlandı
banner311
Cumhuriyet'in İlanının 89. Yılı Büyükçekmece’de Törenlerle Kutlandı
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Büyükçekmece’de düzenlenen renkli törenlerle kutlandı.

Büyükçekmece’de Cumhuriyet’in 89’uncu yıldönümü törenleri, Cumhuriyet Meydanı’na çelenk konulmasıyla başladı. Büyükçekmece Kaymakamı İbrahim Yurdakul makamında Büyükçekmece protokolünü kabul ettikten sonra okulların katılımı ile kutlamalar Büyükçekmece Cumhuriyet Meydanı’nda devam etti. Coşkulu kutlamaya, Büyükçekmece Kaymakamı İbrahim Yurdakul, Büyükçekmece Garnizon Komutanı Topçu Albay Metin Demir, Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ve Cumhuriyet Başsavcısı Fuat Arı ile birlikte katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından açılış konuşması yapan Büyükçekmece Kaymakamı İbrahim Yurdakul, Cumhuriyet'i ayakta tutan yegâne kuvvetin millet olduğunu, Türk milletinin, Cumhuriyet'i özümsediğini ve Cumhuriyet'in tüm değerlerine sımsıkı sarıldığını söyledi. Kaymakam Yurdakul, “Bugün Cumhuriyetimizin 89 yılını doldurduğu en büyük bayramdır. Büyük Türk milletinin bir ferdi olarak, bu mutlu güne kavuşmanın en derin sevincini ve heyecanını yaşamaktayım. Türk tarihinde Cumhuriyet’le geçen 89 yılda Türk toplumu çok büyük özellikler getirmiş ve medeniyet aşamasında sınıfını geçmiştir. Milletimiz hiçbir saplantı ve bağımlılığa gerek duymadan Cumhuriyet kural ve kavramını gündeme getirmiştir. İşte bizdeki büyük anlayış farkı burada. Toplumun sağduyusu ve özverisi mükemmel keşfedilmiş, bağımsız Cumhuriyet fikri ve sistemi yerli yerine oturtulmuştur. Mustafa Kemal ve arkadaşlarının önderlik ettiği, aynı zamanda asker, aydın, din adamı, esnaf, köylü halkımızın hep birlikte denizden bir ağ çeker gibi, bir halayı kilimi dokur gibi, horonlarla, halaylarla koştuğu cephelerde tarif edilmez gayetleri ile kazanılan milli mücadelemiz bir mutluluk ve hürriyet dönemidir” dedi.

Vatandaşların Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, '”Bugün bu meydanlardayız. Memleket topraklarına meydan, meydan Cumhuriyet mührünü vuruyoruz” şeklinde konuştu.

Türkiye'nin, Cumhuriyet'in ilanından bugüne kadar geçen 89 yıl içinde büyük işler başardığını dile getiren Başkan Akgün,” Mustafa Kemal Atatürk'ün büyüklüğü ve dehası göz kamaştırmaktadır. O’nun batan bir imparatorluğun külleri arasında, milleti ile azimle, irfanla kurduğu Cumhuriyet sayesindedir ki, bu gün Türkiye'nin dört bir yanında meydanlar haklı bir gururla “Biz bir milletiz” diye haykırmaktadır. Büyük Önder Atatürk’ün gösterdiği hedeflere ulaşmak için daha çok çalışmalıyız. O’nun ilkeleri ışığında, fikren, ilmen, bedenen yüksek seciyeli muhafızlar yetiştirmek, her Türk bireyinin asli vazifesidir” dedi.

Törende İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce ilkokul ve ortaokul kurumları arasında düzenlenen yarışmalarda Kompozisyon dalında birinci olan Gılman Durukan İlköğretim Okulu öğrencisi Enes Tayip Aytar’a, Özel Uluslar arası Karete Turnuvası birincileri Furkan Öner ve Sıla Nur Yeşilbaş’a hediyelerini Büyükçekmece Kaymakamı İbrahim Yurdakul, resim dalında birinci olan Beykent Koleji öğrencisi Rasim Bora Çelilöz’e hediyesini Büyükçekmece Garnizon Komutanı Topçu Albay Metin Demir, şiir dalında birinci olan Emlak Konut Anadolu Lisesi öğrencisi Merve Denizgüneş’e de hediyesini Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün verdi.

Kutlamalar Romanya, Bulgaristan ve Sırbistan’dan gelen misafirlerin halk dansları gösterileriyle devam edip, ardından da okulların resmi geçit töreniyle sona erdi.
 

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV