banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner225
04 Mayıs 2024 Cumartesi

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Festival renkli başladı…

Büyükçekmece Belediyesi’nin Türk Folklor Kurumu’nun katkılarıyla her yıl geleneksel olarak düzenlediği Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali’nin İstiklal Caddesi’ndeki yürüyüşü renkli görüntülere sahne oldu.

03 Temmuz 2011 Pazar 16:22
Festival renkli başladı…
banner266
Festival renkli başladı…

Büyükçekmece Belediyesi’nin Türk Folklor Kurumu’nun katkılarıyla her yıl geleneksel olarak düzenlediği Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali’nin İstiklal Caddesi’ndeki yürüyüşü renkli görüntülere sahne oldu.
12.kez düzenlenen festival dolaysıyla ülkemize gelen Bosna Hersek-Bulgaristan-İspanya-İbiza-KKTC-Kore-Letonya-Maceristan-Meksika-Moldovya-Portekiz-Slovakya-Çek Cumhuriyeti -Ukrayna-Yunanistan-Mısır-Slovenya-Abazia-Romanya-Mekadonya-Endonezya-Yemen-Kosova-Güney Kore-Hollanda-Almanya-Usa-Japonya-Tayvan-Meksika-İtalya-Rusya ve Türkiye ekipleri yerel giysiler ve ülkelerinin bayrakları ile Odakule’den Taksim Meydanına kadar yürüdüler. Folklorcüler yürüyüş esnasında yerel enstrümanları şarkılar söyleyip dans gösterilerinde de bulundular.

Amacımız her birini fahri elçi haline getirmek…

Festivali düzenlemedeki amaçlarından bahseden Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, her yıl geleneksel olarak düzenledikleri bu festival sayesinde binin üzerinde yabancı konuğu Büyükçekmece’de ağırladıklarını, konukların ülkelerine dönerken Türk misafirperverliği karşısında ülkelerine memnun döndüklerini söyledi. Başkan Akgün; Bu insanların memnun dönmesinin en büyük faydası ülkemizin tanıtımı adına her birinin fahri birer Türk elçisi haline gelmesi olacaktır” dedi.

Büyükçekmece Festivali’nin dünya çapında ilk üçte yarıştığını ifade eden Türk Folklor Kurumu Onursal Başkanı Tahsin Öztiryaki’den sonra söz alan Folklor Kurumu Genel Başkanı Gürhan Ozanoğlu da Büyükçekmece festivalinin yurtdışında çok tanınan bir festival olduğunu ve amaçlarının ülke tanıtımına kültür ve sanat alanında katkıda bulunmak olduğunu söyledi. 

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV